enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5655
EURO
34,9880
ALTIN
2.431,02
BIST
9.767,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Ocak Ayı İhracat Rakamları Açıklandı

Ocak Ayı İhracat Rakamları Açıklandı
01.02.2018
A+
A-

Ocak ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandı. İhracat, 2016 yılının kasım ayından bu yana aralıksız artıyor ve başarılı performansına kaldığı yerden devam ediyor.

TİM Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert yaptığı açıklamada;“İhracatta Atılım Yılı” sloganıyla yola çıktığımız ve 157,1 milyar USD ile Cumhuriyet tarihimizin en yüksek ikinci ihracat rakamına ulaştığımız 2017 yılını bitirirken, 2018’in “İhracatta Rekorlar Yılı” olacağını belirtmiştik.Son 12 aylık ihracatımızı ele aldığımızda görüyoruz ki, ülkemiz ihracatı ulaştığı 158 milyar USD ile 2014’te yıl genelinde yakalanan en yüksek değer olan 157,6 milyar USD’yi geride bıraktı. Ocak ayında ise, ülkemiz ihracatı yüzde 16,3 artarak 12,2 milyar USD oldu.”dedi.

DENİB ve Denizli ihracatında da yılın ilk ayındaki artışlar dikkat çekiyor. Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracat ocak ayında yüzde 9,1 arttı ve 209 milyon USD olarak gerçekleşti. TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı ise yüzde 19,1 artışla 262 milyon USD’yi aştı.

Küresel Koşullar Pozitif

Kocasert;2018 yılı için küresel piyasalardaki birçok parametre son derece pozitif. Yeni yılda, dünya ekonomisinin ve ticaretinin büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. İlimiz ve ülkemiz için en önemli ihracat pazarı konumunda olan Avrupa Birliği’nin hem büyümesinin hem ithalat artışının süreceğini ifade edebiliriz. Benzer şekilde, yakın ve komşu pazarlarımızdaki büyüme ivmesi de olumlu. Enerji ve emtia fiyatlarının artışı ve Euro/Dolar paritesinin ihracatımız lehine gelişiminin de, 2018 yılının nasıl geçeceği konusunda önemli ipuçları verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu veriler ışığında, son derece iyi başladığımız 2018 yılının geri kalanında da ihracat performansımızın artarak devam edeceğini ve sene sonunda hedeflerimize yeni rekorlar kırarak bir kez daha ulaşacağımızı düşünüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.