enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Özkan Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

Özkan Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi
29.03.2018
A+
A-

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK üyesi Av. Cahit Özkan, ekonomideki büyümeye ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Terör örgütlerinin saldırılarına, ekonomik dış baskılara rağmen; Türkiye’nin her anlamda 2023 hedefleri doğrultusunda yoluna emin adımlarla ilerlediğini belirten Özkan: Üretim yöntemine göre cari fiyatlarla GSYH, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19 artarak 3 trilyon 104 milyar 907 milyon TL olmuştur. Büyüme rakamları, Türkiye’yi zayıf göstermek için çalışan iç ve dış şer odaklarına en güzel cevap vermiştir. Türkiye kendisine güvenen, inanan, yatırım yapanları hayal kırıklığına uğratmamıştır. Türkiye bundan önce olduğu gibi bundan sonra da istikrarın en güzel örneklerini sergilemeye devam edecektir.”dedi.

”Dış talep büyümeye pozitif katkı sağlıyor”

Hükümet olarak vatandaşlarına sundukları teşviklerin ve desteklerin ne kadar yerinde ve amacına hizmet etmiş olduğunu, elde edilen yüksek büyüme oranında kendisini gösterdiğini vurgulayan Özkan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:Özkan; açıklanan verilerin büyüme kompozisyonunun da sağlıklı olduğunu ortaya koyduğuna işaret ederek, artan küresel ticaret hacmi, ticaret ortaklarının talebindeki iyileşme ve turizmdeki toparlanmayla bu yılın ikinci çeyreğinde dış talebin büyümeye pozitif katkı sağladığını kaydetti.

Ekonomiye ilişkin göstergelerin, yılın geri kalanında da büyümenin güçlü devam edeceği yönünde olduğunu belirten Özkan, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle üçüncü çeyrekte gerçekleşen turizmdeki toparlanma, ihracattaki olumlu seyirler ekonomik büyümeyi ivme kazandıracaktır. Bu göstergeler ışığında 2018 yılında da hedeflerimiz ölçüsünde büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz. Hızla uygulamaya devam edeceğimiz reformlar, aldığımız tedbirler, meydana gelecek olumlu gelişmeler ekonomideki canlanmayı desteklemeye devam edecektir.”diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.