enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Türkiye Ekonomisi Denizli’ye mi emanet edilecek?

Türkiye Ekonomisi Denizli’ye mi emanet edilecek?
A+
A-

24 Haziran seçim sonuçlarının ardından gözler, birinci turda yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan yemin ederek görevine başladıktan sonra yeni kabineyi açıklamasına çevrildi. Kulislerde Türkiye Ekonomisi’nin Denizli’ye emanet edileceği konuşuluyor.

24 Haziran seçimlerinin kesin sonuçların 29 Haziran’da açıklanacağı dile getirilmesine rağmen takvimin uzadığı ve itirazlar nedeniyle bu açıklamanın 5 Temmuz’da yapılacağı belirtildi. Buna göre Meclis yemin için 8 Temmuz’da toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin etmesinin ardından kabinesini açıklayacak.

Yeni sistemde 16 bakanlık olacak

Yeni modele göre, bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26’dan 16’ya düşürülecek. Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirilecek. “Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı” adıyla hizmet verecek.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” adı altında toplanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da “Ticaret Bakanlığı” adı altında birleştirilecek.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise “Tarım ve Orman Bakanlığı” çatısı altında bir araya getirilecek. Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, “Dışişleri Bakanlığı” çatısı altında toplanacak.

9 Kurul Oluşturulacak

Yeni sistemde; Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, Sosyal Politikalar Kurulu, Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Hukuk Politikaları Kurulu, Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Ekonomi Politikaları Kurulu, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu, Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu adlarıyla 9 kurul oluşturulacak.

Ekonominin Başında Onlar Mı Olacak?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Denizli’nin milletvekili adayları arasında yer alamamasının ardından, yeni dönemde kabinede ekonomi patronluğuna devam edecek yorumları yapılmıştı. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı olması beklenen Zeybekci’nin yanına, Denizli’den önemli bir ismin daha getirilmesi bekleniyor. Cumhur İttifakı’nın bir diğer üyesi olan MHP’nin Denizli’den birinci sıra milletvekili adayı ve Devlet Bahçeli’nin ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın milletvekili seçilememesinden dolayı Zeybekci’nin yanında yer alması kulislerde konuşulan dedikodular arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.