enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5262
EURO
34,8576
ALTIN
2.487,11
BIST
9.556,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C

Zamlar durmuyor.. Artık sadece aldığınız ürünün fiyatına değil, gramajına da bakın!

Son aylarda her şeyin fiyatı artmaya başladı. Çarşı ve marketteki fiyatlar cep yakarken, hükümet yetkilileri zam artışının önüne denetimlerle geçmeye çalışıyor. Zamlar günden güne artmaya devam ederken, sadece fiyatla değil, firmalar tarafından gramaj kullanılarak da gizli zam yoluna da gidiliyor. Vatandaş artık aldığı ürününün sadece fiyatını değil gramajına da bakarak almak zorunda olacak.

Zamlar durmuyor.. Artık sadece aldığınız ürünün fiyatına değil, gramajına da bakın!
02.02.2021
A+
A-

Pandemi ie birlikte artan ekonomik dar boğaz giderek büyüyor. Yılbaşından bu yanan bir çok kaleme farklı yüzdelerde zam gelirken, çarşı ve pazardaki fiyatlar adeta cep yakıyor. Meyve ve sebze fiyatlarından başlayarak, ayçiçek yağı, kuruyemiş, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ve daha bir çok kaleme zam geldi. Fahiş fiyat uygulanması konusunda geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Vatandaşı ezdirmeyiz. Fahiş fiyatlar uygulayanlar ciddi cezalar sizi bulabilir’ demişti. Ancak bu açıklamaya rağmen, fiyatlarda bir değişiklik yaşanmazken, yeni bir zam türü ile de vatandaşın cebi yorulmaya devam ediyor.

GRAMAJLAR ÜZERİNDEN GİZLİ ZAM YAPILIYOR!

Bu artışlara dur demek için ardı ardına denetim yapılırken, fahiş fiyat uygulayan işletmelere de cezalar kesiliyor. Ancak son günlerde bazı ürünlere ‘gizli zamlar’ yapılmaya başladı. Özellikle kaşar peynirlerinden bu durum yaşanırken, çeşitli kuruyemiş markaları da aynı yöntemi uyguluyor. Kaşar peynirleri çeşitli büyüklüklerde satışa sunuluyor. Kaşar peyniri genelde 400 gramlık, 700 gramlık ya da 1 kilogramlık paketler halinde satılırdı. Son günlerde ise devreye 600 gramlık kaşar peynirleri girdi. 700 gramlık paketleri kaldıran bazı üreticileri, paketleri ufaltarak yaptıkları zammın daha az gözükmesini isterken, yetkililer vatandaşları aldıkları ürüne dikkat etmeleri konusunda uyardı. Örneğin yaklaşık 1 ay önce 700 gramlık kaşar peynirini 35-36 TL seviyelerinden satan bir üretici, şimdi ise 600 gramlık kaşar peynirini 44-45 TL bandında satmaya başladı. Örnekler sadece bununla sınırlı değil birçok marka benzer yöntemi uyguluyor.

Zam furyası her alan devam ederken, yapılacak olan denetimlerin vatandaşı zor duruma sokan zamların önüne geçip geçemeceği ise şimdilik merak konusu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.