enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5159
EURO
34,7433
ALTIN
2.497,05
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

Zeybekci Zeytinyağı İthalatıyla İlgili Konuştu

Zeybekci Zeytinyağı İthalatıyla İlgili Konuştu
30.12.2017
A+
A-
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Ak Parti İl Binası’nda basın mensupları ile buluştu. 2017 yılını değerlendiren Bakan Zeybekci, basın açıklamasında zeytinyağı ithalatına da değindi. İthalatın belli şartlarda ve çok düşük miktarda gerçekleştiğini belirten Bakan Zeybekci, ithal edilen yağların ihracat kaydı olmak şartıyla alındığını belirtti. 
AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda 2017 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantı öncesi basın açıklamasında bulunan Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci 2017 yılını değerlendirdi.
Açıklama esnasında Tunus’tan zeytin yağı ithal etme konusuna da değinen Bakan Zeybekci, “Çok sınırlı bir şekilde, ihracat kaydı olmak şartıyla, zeytin yağını da ithal etmeyi düşünebileceğimizi söyledik” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci

“İhracat Kaydı ile Sınırlı Bir Miktar”

Tunus’la 1 Milyar 150 milyon dolar civarında dış ticaret hacmi olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, “900 milyon dolarını aşan kısmın biz Tunus’a satıyoruz, Tunus’tan da 200 milyon dolar civarında bir ithalatımız var. Tunus’un bize bu serbest ticaret anlaşmasında kendisinin zarara uğradıkları, kendisinin burada bir ters yönlü, negatif anlamda bir ticaret anlaşmasının, kendisine zarar verdiğini söylediğinde, araştırdık. Tunus’tan daha çok ne alabiliriz. Çünkü biz aynı zamanda ara malı ve hammadde ithalatçısı bir ülkeyiz.
Bizim için samimiyetimizin göstergesi olarak, dahilde işleme izin belgesi, yani ihracat kaydı olmak şartıyla, zeytin yağını da ithal etmeyi düşünebileceğimizi söyledik. Ve bu da son derece sınırlı bir miktar. Türkiye’nin toplam zeytinyağı üretim ve tüketiminin zaman zaman, 280 bin tonlar seviyesine geldiği bir ortamda dedik ki, 3 bin tonluk bir rakamı alabiliriz. Böyle bir şey olabilir.

“Bu Cehalettir”

Eleştirilere karşı saygımız varda, hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı’ndan daha fazla, Türk Ekonomisini düşündüğünü, Türk üreticisini düşündüğünü, Türk zeytin üreticisini düşündüğünü, Türk tarım kesimini, Türk köylüsünü düşündüğünü iddia etmesin. Bu masumane cevap olarak, her kim negatif anlamda söz veyahut bu şekilde, eleştirilere söylüyorum, bu cehalettir, başka bir şey değildir. Biz ne söylüyorsak, tam söylediğimiz cümlenin, oradaki konuşulana göre bakmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.