enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5442
EURO
34,8273
ALTIN
2.429,77
BIST
9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Buldan Süleymanlı Gölü nerede, nasıl gidilir? Kamp Şartları

Binbir çeşit doğal güzelliğin adresi olan Türkiye’nin doğal mekanları saymakla bitmez elbet. Ama biz size herşeyden önce bizim yöremiz olan Denizli’nin gölleri arasında yer alan Buldan Süleymanlı Gölü’nü yörenin haber kaynağı Deda Haber olarak sizlere anlatmak isteriz.

Buldan Süleymanlı Gölü nerede, nasıl gidilir? Kamp Şartları

Bu yazımızda sizlere dokumaları ile dünyaca ünlü ilçemizi Buldan Süleymanlı Gölü hakkında bilgiler, ve nerede, nasıl gidilir ve göldeki canlı hayatı ile ilgili detayları derledik.

Denizli’nin dokuma tezgahları ile ismini uluslararası boyutlara taşımış olan Buldan ilçesinde bulunan Süleymanlı Gölü, aynı isimle anılan yaylasın da olan geniş ve yeşil bir havzada yer alır.

Tatlı suya sahip olan göl, Süleymanlı Mahallesi’nin doğusunda yer alır. Canlı çeşitliliğinde bulunduğu bölge, su canlılarının yanı sıra endemik bitkilere sahip olması ile de Denizli‘nin doğası ile ön plana çıkan yerlerinden biridir.

Buldan Süleymanlı Gölü hakkında

Denizli’nin Gölleri | Buldan Süleymanlı Yayla Gölü

Buldan’da görülmesi gereken yerlerin başında gelen Süleymanlı Gölü’nün yüzölçümü 466,5 dekar, denizden yüksekliği 1.150 m’dir. Buldan ilçesi sınırları içerisindeki Süleymanlı Köyü’nün doğusundaki Süleymanlı Yaylasında ve Sazak düzlüğünde yer alır.

SÜLEYMANLI YAYLAS’ININ BUZ TUTMUŞ HALİNİ GÖRMEK İÇİN HABERİMİZE GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Gölün suyu tatlı olması ile bir görsel şölen haline gelen Nilüferlerin de oluşması bu gölün en bilinen özelliğidir. Nilüferlerin gelişmesi ve alanın % 15 inde ağaçlık alan oluşmaya başlaması gölün derinliğinin az olduğunun göstergesi sayılır. Gölün çevresinde özellikle küçükbaş olmak üzere hayvancılık da yapılır.

Buldan Süleymanlı Gölü canlı hayatı

Göç eden kuşların kısa süreli konaklama yeri olan Süleymanlı gölünde sazan ve yayın balıkları bulunur. Göl çevresinde ise yabani tavşan, domuz, oklu kirpi, porsuk, yeşilbaş ördek, ak pelikan, sakar meke gibi yabani hayvanlar sıklıkla görülmektedir.

Gölün çevresinde kuru ve ıslak nemli zeminlerde 95 bitki grubu bulunmakta bunlardan 2 çeşidi endemik, 62 çeşidi göl çevresinde ve 33 adedi de göl içerisinde askıda veya göl zeminine tutunmuş olarak yaşamaktadır.

1.Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan göl ve çevresi turistik bir kamp yeri olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda kara avcılığı yapılabilmektedir.

Deda Haber olarak şunu söylemek isteriz ki avcılık bir spor değildir.

Denizli’nin Gölleri| Buldan Süleymanlı Yayla Gölü

Buldan Süleymanlı Gölü’ne nasıl gidilir?

Denizli merkezden Buldan ilçesi merkezine otogardan dolmuşlar kalksa da, Buldan içinden Yaylaya ve göle düzenli ulaşım sağlayacak seferler yoktur. Ama Buldanlılar yardımseverdir. Yaylaya ulaşmanız için ellerinden gerekeni yapacaklardır diye düşünüyoruz 🙂

Biz dolmuşla otostopla uğraşmayalım, kendi arabamızla gidelim derseniz de bize kulak verin. Buldan ilçemiz Denizli Salihli karayolundadır. (D585) Denizli’den uzaklığı yaklaşık 52 km’dir. Buldan’a vardığınızda da Alanyazı meydanına ulaşarak yukarı dağ yolunu takip ederek yaylaya varabilir, Süleymanlı yaylasına ulaşabilirsiniz.

Buldan Süleymanlı Gölü kamp yapılıyor mu?

Kampçılar için de bu bilgiyi vermeden yazımızı sonlandırmayalım istedik. Bölgenin yayla alanı olması sayesinde Göl etrafında kamp yapma imkanı bulunuyor. Kamp için tüm hazırlıklarınızı yaparak gitmenizi ise tavsiye ediyoruz

Buldan Süleymanlı gölü hakkında aktarmak istediğimiz bilgiler bu kadar. Dilerseniz Denizli’nin göllerini incelemeye devam edin. Ya da gezme planı yapacaksanız Denizli’nin kanyonları‘na da göz atabilirsiniz 🙂

Denizli’de gezdiğiniz yerlerden çektiğiniz fotoğrafları bize instagram‘dan gönderin, hikayemizde paylaşalım.

Kendinize iyi bakın ve mutlu kalın..  

Göz atmak isterseniz size Buldan Süleymanlı Gölü’nü görebileceğiniz bir video bırakalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.