enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli’nin Gölleri | Nerede, Nasıl Gidilir?

Denizli’nin gölleri de görmeye değer. Denizli’de hangi göller var merak edenler için bu yazımızı sizler için hazırladık.

Denizli’nin Gölleri | Nerede, Nasıl Gidilir?

Türkiye pek çok alanda olduğu gibi doğal bakımından da oldukça zengin bir ülke. Denizli de bu zenginliklerden payını almış durumda.

Denizli doğa harikası ve görülmesini tavsiye ettiğimiz göllere sahiptir. (Birkaç göleti de mevcuttur 🙂 Öncelikle size bu yazımızda Çivril Işıklı Gölü, Beyağaç Kartal Gölü, Buldan Süleymanlı Yayla Gölü, Çardak Acı Gölü ve Honaz Saklı Gölü’nden bahsedeceğiz. Detaylı bilgiler için ilgili sayfalarımızı da ziyaret edebilirsiniz. Keyifli okumalar ve gezmeler dileriz. Eğer bir gezi planlaması yapmak istiyorsanız dilerseniz Denizli’de gezilecek yerler kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.


İlk Gölümüz:

Çivril Işıklı Gölü

Denizli’nin gölleri listemizin başında en çok adını duyabileceğiniz Çivril Işıklı Gölü yer alır. Öyle ki göl güzelliği ile de dillere destandır. Görenleri büyüleyen ve bir daha gelsek dedirten Işıklı Gölü, Denizli’nin Çivril Ovası’ndadır.

Karanlık Dere ve Kuti Çayı’ndan beslenen Işıklı Gölü Denizli Milli Park Mühendisliği’nce “Su Kuşları Koruma Alanı “ olarak tescillenmiştir

Göçmen kuşların uğrak noktası olan ve yavrulama dönemlerini geçirdiği bu gölde birçok balık türünü de görebilirsiniz.

Gölün yakın çevresinde sosyal tesisler bulabileceğiniz Çivril Gölü kamp yapmak isteyenlerin de uğrak noktası. Ancak yeteri kadar gelişmiş bir kamp alanı olmadığı için hazırlık olmanızı öneririz.

Çivril Işıklı Gölü hakkında daha detaylı bilgi ve “Çivril Işıklı Göl’e nasıl gidilir?” sorularının yanıtları için Çivril Işıklı Gölü nerede? Kaç km? Kamp yapılır mı? yazımıza göz atın. DEDA HABER GEZİ REHBERİ


Sıradaki Gölümüz:

Buldan Süleymanlı Yayla Gölü

Denizli’nin gölleri listesinin ikinci sırasında Süleymanlı Yayla Gölü var. Adı üzerinde Buldan ilçesinin Süleymanlı yaylasında bulunuyor.

Buldan’da görülmesi gereken yerlerin başında gelen Süleymanlı Gölü Buldan ilçesi sınırları içerisindeki Süleymanlı Köyü’nün doğusundaki Süleymanlı Yaylasında ve Sazak düzlüğünde yer alıyor.

Gölün suyu tatlı olması ile bir görsel şölen haline gelen Nilüferlerin de oluşması bu gölün en bilinen özelliği. Tatlı su kaynağı olan göl birçok kuşun da yuvası olması ile biliniyor. Gölün çevresinde özellikle küçükbaş olmak üzere hayvancılık da yapılıyor.

Bitki çeşitliliği açısından da cömert davranan gölün çevresinde dilerseniz piknik, gezi ya da turistik amaçlı kamp bile yapabilirsiniz

Süleymanlı Gölü hakkında daha detaylı bilgi ve Süleymanlı Yayla Gölü’ne nasıl gidilir? Sorularının yanıtları için Buldan Süleymanlı Gölü nerede, nasıl gidilir? Kamp Şartları yazımıza göz atın.. DEDA HABER GEZİ REHBERİ


Sıradaki Gölümüz:

Beyağaç Kartal Gölü

Denizli’ye geldiğinizde mutlaka fırsat yaratıp gidip görmeniz gereken yerlerden biri de kuşkusuz Beyağaç Kartal Gölü. Gölü, havası ve yamacı ile gidip görülmeye değer bu doğa harikası Beyağaç ilçesinin güneyindeki Çiçekbaba Dağı‘nın zirvesinde yer alır.

Buraya geldiğinizde dağ yamacındaki Beyağaç gölünün yanı sıra Türkiye’nin en yaşlı karaçam ormanlarını da bulacaksınız. Tabi bir de doğa yürüyüşü tutkunları için en dikkat çekici özelliği buzul biriktirme şekillerinin oluşturtuğu Kartal Gölü Buzul Vadisi’ni görmeniz de mümkün.

Bitki florası bakımından da oldukça zengin olan bölge doğa bilimlerinin de ilgi odağı noktalardan biridir.

Göl çevresinde sosyal tesis, kamp bölgesi bulmanız pek mümkün değil bu yüzden olur da kamp yapmak isterseniz her şeyinizin hazırlıklı olmasına dikkat etmenizi öneririz.

Beyağaç Kartal gölü hakkında daha detaylı bilgi ve Beyağaç Kartal Gölü’ne nasıl gidilir? Sorularının yanıtları için Beyağaç Kartal Gölü nerededir, nasıl gidilir?  yazımıza göz atın. DEDA HABER GEZİ REHBERİ


Sıradaki Gölümüz:

Çardak Acıgöl

Çardak Gölü olarak da bilinen ve flamingoların uğrak alanı olan Acıgöl, Denizli’nin Çardak ilçesinde bulunan tektonik oluşumlu bir göldür.

Denizli’nin diğer gölleri gibi yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan bu gölü ziyaretinizde birbirinden farklı kuş türlerini görebilmeniz mümkün.

Ayrıca göl çevresinde göç sırasında uğrayan ve konaklayan kuşlar için bir adet gözetleme kulesi bulunur.

Bir kısmı Afyonkarahisar, bir kısmı Denizli sınırları içinde kalan göl, Türkiye’nin tek, dünyanın ise ikinci büyük, temiz ve doğal sodyum potansiyeline sahip kapalı havzasıdır.

Çardak Acıgöl hakkında daha detaylı bilgi ve Çardak Acıgöl’e nasıl gidilir? Sorularının yanıtları için Çardak Gölü (Acı Göl) nerede, nasıl gidilir? Özellikleri nelerdir? yazımıza göz atın. DEDA HABER GEZİ REHBERİ


Honaz Saklıgöl

Denizli’nin Gölleri arasında manzarası ile dikkat çeken göllerinden biri olan Saklı Göl,  Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı Honaz zirvesinde yer almaktadır.

Yerel halk tarafından yukarı Dağdere Gölü olarak bilinen bu mekanı ziyaret etmek isterseniz burada saklı çam ormanları arasında muhteşem manzaralı bir göl bulacaksınız.

İçerisinde birçok tatlı su balığı bulunan gölde dilerseniz piknik yapabilir ya da dağ yürüyüşüne çıkabilirsiniz. Bir yayla gölü olma özelliği taşıyan göl aynı zamanda fotoğrafçılar için de muhteşem kareler sunuyor.

Denizli’de görülmeye değer göllerimiz bunlar. Ama bitmedi. Küçük göl ve göletlerimiz de var.

Karagöl (Bozkurt) Eşen Göleti (Beyağaç) Ucarı Göleti (Acıpayam) gibi. Göz atmak için Denizli’deki küçük göller yazımızı okuyabilirsiniz DEDA HABER GEZİ REHBERİ

Denizli’nin Gölleri hakkında aktarmak istediğimiz bilgiler şimdilik bu kadar. Dilerseniz Denizli’nin görülmesi gereken yerleri anlattığımız yazılarımızı okuyabilir, ya da gezme planı yapacaksanız Denizli’nin kanyonlarına da göz atabilirsiniz 🙂

Unutmadan, Denizli’de gezdiğiniz yerlerden çektiğiniz fotoğrafları bize gönderirseniz instagram hikayemizde (@denizlidedahaber) paylaşabiliriz 🙂

Kendinize iyi bakın ve mutlu kalın..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.