enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6006
EURO
34,7750
ALTIN
2.414,63
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

CHP Denizli’den Genel Merkeze ‘İttifak’ Tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), İYİ Parti ile ittifak yapıp, Denizli’den aday çıkarmayacağı kararını vermesi CHP Denizli örgütünde tepkilere yol açtı. Konu ile ilgili görüşmeye CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ve örgüt temsilcileri Ankara’ya gitti.

CHP Denizli’den Genel Merkeze ‘İttifak’ Tepkisi!
13.12.2018
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti adayını destekleyeceğinin açıklanması, parti içerisinde tepkilere yol açtı.

SAAT 4’TE ANKARA’YA DOĞRU YOLA ÇIKTILAR

CHP’nin Denizli’de aday çıkarmayacak olmasını eleştiren CHP Denizli örgüt temsilcileri, CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte gece 4’te araç tutarak apar topar Ankara’ya gitti. İl Başkanı Mahir Akbaba ile birlikte ilçe örgütü başkanlarının da Ankara’da Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile beraber genel başkan yardımcıları ile görüştüğü ifade ediliyor. Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti ile yaptığı görüşmeler sonrası Denizli’yi İyi Parti’ye bırakma kararından bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade eden partililerin kurmaylara durumu aktardığı belirtiliyor.

‘KAZANABİLECEĞİMİZ BİR İLİ 3’TE BİRİMİZ OY ALAN PARTİYE VERİLMESİ YANLIŞ’

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, “ Karardan dönülmesi ile ilgili Denizli’den il başkanı ve ilçe örgütlerinden oluşan bir heyet geldi. Heyetle beraber sıkıntımızı ve alınan karar nedeni ile oluşan  rahatsızlığımızı ilettik. Doğru olmadığını ve Denizli’nin çok ağır bir mağduriyetin karşısında bırakıldığını, kazanabileceği bir ili 3’te birimiz kadar oy alan bir partiye verilmesinin yanlış olduğunu söyledik. Genel başkan yardımcıları verdiğimiz bilgileri değerlendiriyor. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla da görüşecektik. Ancak kendisi Ankara dışında. Önümüzdeki günlerde onunla da görüşerek bu yanlıştan dönülmesini talep edeceğiz. Durumu tekrar değerlendireceğiz” dedi.

BİÇER KARACA VE SANCAR’IN TUTUMU MERAK EDİLİYOR

Denizli’de parti içerisinde oluşan bu tepkinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli ile ilgili aldığı kararda değişikliğe gitmeyeceği ifade ediliyor. CHP’nin Denizli ile ilgili CHP’li aday çıkarma konusunda daha önce yaptığı açıklamalar ile kararları net görünen CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın ise nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor. CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, geçtiğimiz günlerde ‘adayınız ne zaman belirlenecek?’ sorusuna ‘Geçtiğimiz seçimlerde adayımıza 40 günlük bir süre verilmişti, şimdi daha fazla süre vereceğiz, 2014 seçimlerinden daha fazla oy olarak seçimi kazanacağımızı düşünüyor’ diyerek çıkaracağı CHP’li adaya güvenini ortaya koymuştu. Başka bir iddiaya göre ise, CHP Denizli İl Yönetimi’nin taleplerine cevap verilmemesi halinde CHP’nin 3 Denizli Milletvekili olan Gülizar Biçer Karaca, Teoman Sancar ve Kazım Arslan’ın istifalarını isteyeceği ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.