enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
26°C

“Kadınları Örgütlü Mücadeleye Davet Ediyorum”

Cumhuriyet Kadınları Denizli Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, kadın hakları ihlalinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarına karşı bütün kadınları örgütlü mücadele için derneklerine davet etti.

“Kadınları Örgütlü Mücadeleye Davet Ediyorum”
05.12.2018
A+
A-

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Şube Başkanı Cennet Kasapoğu:

Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının veriliş yıldönümü nedeniyle Deda Haber’e açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Denizli Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 84. yıldönümü kutlayarak, “Bir kez daha Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. ‘Kadına Seçme Ve Seçilme Hakkı Verilmesi’ biz kadınlar için çok önemlidir. Çünkü kadın ‘kul’ olmaktan çıkıp toplumun bir bireyi haline gelmiştir. Cumhuriyet ve kazanımları kadınların ve çocukların en büyük koruyucusu olmuştur ve olmaya devam edecektir. Öyleyse kadınları korumak için Cumhuriyete, Cumhuriyeti korumak içinse kadınlara ihtiyaç vardır” dedi.

“Dün Cepheye Koşan Türk Kadını, Bugün Cumhuriyete Sahip Çıkıyor”

Cennet Kasapoğlu, neden ‘Kuva-yi Milliye Kadınlarından Cumhuriyet Kadınlarına’ dediklerini ise, “Bundan yaklaşık 100 yıl önce vatan tehlikedeyken mücadele eden, cephede koşan, mermi taşıyan, yok olanı var eden Kuva-yi Milliye Kadınlarımız vardı. Şimdi ise Ulu Önder Atatürk’ün yolundan yürüyen, Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkan, ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunan, mücadele eden, ben de varım diyen, haksız ve hukuksuz uygulamalara itiraz eden Cumhuriyet Kadınları vardır” diye açıklıyor.

Kadınları örgütlü mücadeleye davet eden Başkan Kasapoğlu, “Kadın hakları ihlali, cinayetleri ve çocuk istismarının arttığı, Cumhuriyete saldırıların arttığı, ülke bütünlüğümüzün tehdit altında olduğu bu süreçte bireysel söylemlerin paylaşımların bir işe yaramadığı esas olanın kadınların ve toplumun birlikte örgütlü mücadele ile savunulacağının bilincindeyiz. Tüm kadınlarımızı da birlikte olmaya davet ediyorum”  diye konuştu.

Haber: Ayşe SELÇUK KAĞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.