enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Küresel Sorunları Yerelde Kadın Kooperatifleri Çözecek

12.Ege Kadın Buluşmalarının sonuç bildirgesi Denizli’de, Denizli Kadın Platformu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Küresel Sorunları Yerelde Kadın Kooperatifleri Çözecek
21.11.2018
A+
A-

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün gerçekleştirilen basın toplantısında yaptıkları açıklamada 27-28 Ekim tarihinde Afyon’da gerçekleştirilen ve 160 bileşenin katıldığı  12.Ege Kadın Buluşması’nın sonuç bildirgesi Denizli’de okundu. Bildirgede; Kadına Yönelik Şiddet,  Kadın ve Sağlık, Kadın ve Eğitim, Kadın ve İstihdam, Kadın Kooperatifçiliği konuları yer aldı. Ege çapında çalışma yürüten Ege Kadın Buluşması bileşenlerinden olan Denizli Kadın Platformu’nun  İl Sekreteri Gülnur Candan Oymak, İl Sekreter Yardımcıları ise Seçil Tok ve Fikret Çınar olarak belirlendi.

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımını sağlamak için kadın kooperatifçiliğine önem veren platform kadınlara özellikle;  mesleki ve beceri kursları ile eğitimler düzenleyerek, bakım hizmetleri sunarak, erken çocukluk eğitimleri ve çocuk bakım hizmetleri sunarak, kadına karşı şiddeti önleme çalışmaları yürüterek,  çevre dostu üretim yaparak, üretim yelpazesini geliştirerek, kadınların ve ailelerin bir araya gelebileceği ortak alanlar oluşturarak, yerel yönetim işbirlikleriyle mahalle sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözümler üreterek destek olacak.

Kadın Platformu Kadın Adayların Yanında!

Yaklaşan yerel seçimlerde de kadın adaylara özellikle destek sağlayacaklarını söyleyen Gülnur Candan Oymak ‘Hangi partiden, siyasetten olursa olsun kadın adayları destekliyoruz. Kadınlar daha çok aday olmalı. Biz bunun için aday olmak isteyen kadınlara elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz.  Kadınların daha çok muhtar, belediye meclis üyesi ve belediye başkan adayı olması gerekiyor.’  dedi. Denizli Kadın Platformu basın açıklamasının ardından soruları yanıtladı.

Sonuç Bildirgesini aşağıdaki dosya ekinden okuyabilirsiniz!

12. Ege Kadın Buluşması Sonuç Bildirgesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.