enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Denizli’deki Şelaleler | Gezilecek Yerler

Denizli’nin Şelaleleri’ni görmeden Denizli’den gitmeyin sakın.Doğal güzellikleri saymakla bitmeyecek olan Denizli’nin bu kez de şelalelerinden bahsedelim dedik. Eşsiz manzarası ve hissettirdiği tarifsiz huzurla Denizli şelaleleri, hafta sonunuzu en mükemmel şekilde değerlendirmeniz için size fırsat sunuyor.

Denizli’deki Şelaleler |  Gezilecek Yerler

Denizli birçok doğal zenginliğin bulunduğu eşi benzerine sık rastlayamayacağınız doğal güzelliklere sahiptir. Denizli’ye geldiğinizde ya da hafta sonunu doğa ile iç içe geçirmek isterseniz Denizlideki şelaleleri kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Denizli’deki şelaleler gezmeden rotanızı başka yere çevirmeyin deriz.

Denizli’deki Şelaleler kaynağını dağların zirvesinden alan suların eşsiz güzelliğini barındırır. Görsel güzelliği bir yana suyun sesi, mis gibi tertemiz kokusu ve yeşilliklerle dolu mutlu bir hafta sonu için kesinlikle Denizli şelalelerini ziyaret etmelisiniz.

İşte Gezebileceğiniz Denizli’deki Şelaleler

1-   Güney Şelalesi – Güney

Adını aldığı ilçe sınırları içerisinde bulunan Güney Şelalesi Denizli’ye yaklaşık 70 km uzaklıkta bulunuyor. Cindere Dağı yamacındaki suları toplayıp tül perde gibi bir manzarayla akıtan şelale, birinci derecede sit alanı olan bir cennet adeta.

Denizli şelalelerinden Güney Şelalesi suyu kireçli olduğu için döküldüğü yerlerde sarkıt ve dikitler de oluşturmuş bir doğa mucizesidir. Güney Şelalesinin bir diğer özelliği de altında yüzülebilen derinlikte de göl bulunması. Ayrıca burada Cinderesi Barajı’nın hemen yakınında kafeler, çay bahçeleri ve otopark alanı da bulunuyor. Haftasonu için eşsiz bir gezinti deneyimi öyle değil mi?

2- Ağlayan Kaya (Yeşildere) Şelalesi – Çal

Denizli’nin Şelalelerinden Sakızcılar Köyü’nde bulunan Sakızcılar Şelalesi Çal ilçesine bağlı eşsiz bir doğa harikasıdır. Birden fazla isimle bilinen bu şelale Asma Altı Şelalesi olarak da anılmaktadır.

Gerçekten ağlayan kaya izlenimi veren şelale 30 metre yükseklikten dökülüyor. Son zamanlarda fazlasıyla rağbet gören Yeşildere Şelalesi, Denizli tatilinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden biridir. Pamukkale’ye doğru giderken Koru Köprüsü’nü geri bıraktığınız sırada Irganlı sapağına girerek bu yol üzerinden devam ettiğinizde, önce Sakızcılar Köyü’nü daha sonra Ağlayan Kaya’yı ve ardından büyüleyici Yeşildere Şelalesi’ni göreceksiniz. 55 metrelik bir yüksekliğe sahiptir şelale ve sularını yukarıdan düşerken doğayı yıkar adeta.

Ayrıca Ağlayan Kaya Şelalesinin dibinde alabalık da yetiştiriliyor. Burası aynı zamanda “ Hocanın Yeri” adında da bir piknik alanına da sahiptir.

Gümüş Su (Homa) Şelalesi – Çivril

Çivril – Dinar yolu üzerinde, Çivril’e 30 km mesafede bulunan Gümüş Su Şelalesi’ne suyun çok temiz ve berrak olduğu için bu isim verilmiştir. Yaklaşık 30 metreden dökülen sular çok soğuk ve tatlıdır.

Denizli’de bulunan şelalelere gelerek eşiniz ve dostlarınızla gelip hem olağanüstü bir gezinti yapabilir hem de piknik alanında doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Denizli’de gezilecek yerler;

Denizli Pamukkale: Tarihi Hakkında

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.