enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Denizli’nin Kanyonları | Gezilecek Yerler

Denizli, hem yer üstü hem yeraltı doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakıyor. Görülmesi, gezilmesi, keşfedilmesi gereken o kadar çok yeri var ki. Bir yerden başlanması gerektiğini düşündük ve “Denizli Kanyonları” listesini hazırladık. Hazır havalar da güzelken doğanın cömertliğine şaşıp kalacağımız bir kanyon gezintisi iyi olmaz mıydı? O zaman alalım sırt çantalarını çıkalım yola.

Denizli’nin Kanyonları | Gezilecek Yerler

Denizli gezilecek yerler ve mekanları ile başka benzerini bulamayacağınız sayısız doğal güzelliklerle dolu bir ildir. Bu doğal güzellikler içinde şelaleler, mağaralar, göller ve kanyonları görmek mümkün. Denizli’ye geldiğinizde neler yapabileceğini merak edenleriniz için bu yazımızda sizlere gezmek isteyebileceğiniz Denizli’nin kanyonları listesini hazırladık.

Ama Denizli’nin Kanyonları öncesinde gelin “Kanyon nedir, nasıl oluşur?” sorusuna kısa bir yanıt verelim:

Kanyon, bir akarsuyun kalkerli bir alanda oyarak oluşturduğu derin, darboğazdır. Bu oyuklar kimi zaman yüzlerce metreyi bulabilir.

İşte Denizli’nin Kanyonları Listesi

Çal – Kısık Kanyonu

2011 yılında turizme açılan Kısık Kanyonu, Çal’ın Kumsal Mesireliği’nde doğaseverleri bekliyor. 650 metrelik yürüyüş yolu bulunan kanyonun yüksekliği 80 metre, suyunun derinliği ise 1,70 metredir. Eşsiz güzelliğiyle huzuru hissederken diğer yandan Bizans ve Roma dönemine ait antik kaya mezarlarını da görüp hayran kalabilirsiniz. Kamp-karavan ile de doyumsuz güzelliğine ortak olabileceğiniz bu kanyonu, doğa yürüyüşü ve rafting gibi farklı seçeneklerde de değerlendirebilirsiniz.

Çal Kısık Kanyonu Nerede?

Denizli’nin Çal ilçesinde bulunan Kısık kanyonu, Denizli’nin merkezinden 60 km uzaklıkta. Çal ilçesinden ise yalnızca 7 km uzaklıkta bulunuyor.

Çal Kısık Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

Özel araba ile gidenler için Kısık Kanyonu, Ankara Bulvarı üzerinden Çal Kısık kanyonuna kolayca ulaşılabilir. 30 km boyuncu bu güzergahta ilerledikten sonra Kaklık Mahallesinden kuzey yöne devam ederek 7 km Bekilli yolunu takip ederek Denizli Çal Kısık Kanyonuna ulaşabilirsiniz.

Özel aracı olmayanlar için ise kanyona Denizli Şehirlerarası otobüs terminalinden kalkan araçlarla kanyona ulaşmak mümkün.

Çivril – Tokalı Kanyonu

En geniş yeri 4 metre en dar yeri 1,5 metre olan bu kanyon, yüksekliği 200 metreyi bulan kaya kütlelerinden oluşuyor.

Kanyon, Kocayayla’dan başlayıp Gümüşsuyu’nda son buluyor. Kanyonun bittiği yerden Işıklı Gölü görmek mümkün. Kanyonun tamamen geçilmesi yaklaşık 7 saati buluyor. Kimi zaman tırmanıp kimi zaman yüzmek gerekse de eşsiz manzarasıyla Tokalı Kanyonu ziyaretçilerini büyülüyor.

Çivril Kanyonu Nerede?

Tokalı Kanyonu, Denizli’nin Çivril ilçesinde bulunuyor. Denizli- Ankara Karayolu üzerinden 90 km mesafesi bulunmaktadır.

Çivril Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

Özel aracı olmayanlar için Çivril kanyonuna Denizli Şehirlerarası Otobüs terminalinden kalkan Çivril’e giden araçlar ve ardından Gümüşsuyu mahallesine giden minibüsler yolu ile ulaşılabilir.

Bozkurt – Karakısık Kanyonu

Bozkurt – İnceler Kasabası’na sadece 7 km uzaklıkta bulunan Bozkurt Karakısık Kanyonu’nun en dar yeri 4 metre ve yüksekliği 200 metre civarıdır. Yürüyüş sevdalıları Karakısık Kanyonu’nu da seçenekleri arasında bulundurabilirler.

Bozkurt – Karakısık Kanyonu Nerede?

Karakısık kanyonu Denizli’nin Bozkurt ilçesinde bulunmaktadır.

Bozkurt Karakısık Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Özel aracı olmayanlar için Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden kalkan Bozkurt araçlarına binerek kolayca ulaşılabilir.

Çameli – Emecik (Gavur Deliği) Kanyonu

Çameli ilçesine yalnızca 15 km uzaklıkta bulunan Gavur deliği kanyonu içerisinde onlarca küçük şelaleye ev sahipliği yapıyor.16 metrelik büyük bir şelaleye de sahip olan kanyonun zemininde tatlı su kaynakları da  var. Suda yengeçleri ve çay balıklarını görebilirsiniz.

Çameli Emecik Gavur Deliği Kanyonu Nerede?

Emecik Kanyonu merkeze 14 km uzaklığındadır.

Çameli Emecik Gavur Deliği Kanyonuna Nasıl Gidilir?

Kanyon, Çameli İlçesine 15, Muğla’nın Fethiye İlçesine ise 60 kilometre mesafededir.

Kale – İnceğiz Kanyonu

Denizli’nin kanyonları içinde yer alan Kale ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan İnceğiz Kanyonu, adını aldığı İnceiz Mahallesi’ndedir. Aksu Barajı üzerinde bulunan kanyon, tamamen doğal yollardan oluşmuş olup, yöre halkı tarafından ‘Arapapıştı’ kanyonu ismiyle de bilinir. Ziyaretçilerine kano ve tekneyle gezme imkanı sunan kanyon, enfes lezzetteki incir ve zeytinini de tattırıyor. Doğal güzelliğiyle yakın illerdeki çok sayıda doğa severi kendisine çeken kanyon, geçmişte bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını gösteren izleriyle de meraklılarını cezbediyor.

İnceğiz Kanyonu Nerede?

İnceğiz Kanyonu Denizli’nin Kale ilçesinde bulunmaktadır.

İnceğiz Kanyonu Nasıl Gidilir?

İnceğiz Kanyonuna Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden kalkan Kale araçlarına binerek ulaşabilirsiniz.

Acıpayam – Benlik (Oluk) Kanyonu

Benlik (Oluk ) Kanyonu masmavi suları ve tarihi değirmenleri ile Denizli’de gezilecek kanyonlardan biri. Acıpayam’a bağlı Benlik Mahallesi’nde yer alan Benlik Kanyonu, yıllardır gizli kalarak eşsiz güzelliğini korumayı başarmış bir güzellik. Acıpayam’a 40 kilometre mesafedeki mahallede, tarihi değirmenlerin da bulunduğu kanyon, yaklaşık 50 metre yüksekliğe sahip dev kayalıkların arasından akan tertemiz suyu ile de dikkat çekiyor. Kimi bölgelerde birikintiler oluşturan su, masmavi görünümüyle eşsiz bir güzellik sunuyor. Denizli’de çok bilinmeyen kanyon, keşfedilmeyi bekliyor.

Acıpayam Benlik Kanyonu nerede?

Benlik Kanyonu Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bulunmaktadır.

Acıpayam Benlik Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

Benlik (Oluk) kanyonuna Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Acıpayam araçlarına binerek oradan da Acıpayam Otogarından Benlik minibüslerine binerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Denizli’de Gezilecek Yerler arayışında olanlar için Denizli’de gezebileceğiniz diğer doğal güzelliklerin listesi:

Denizli’nin Tarihi Hakkında

Denizli’deki Şelaleler | Gezilecek Yerler

Denizli’nin Gölleri | Nerede Hangi Göller Var?

Yorumlar
  1. Ahmet Ali Aksit dedi ki:

    Pusayıt kanyonu nerede?
    Honaz ilçesinin Akbaş ile aydınlar mahalleleri arasindadır.içnden koca çay geçer. Koca çay Honaz Dağından çıkar, Kocapınar ve Karaçay mahalleldrinden geçer ve pusyıt kanyo ü dan gecer ve baraja ulaşır.

  2. Ahmet Ali Akşiy dedi ki:

    Nasıl gidilir. Denizli garajından Karacay minibüslerine binersiniz.Karaçay sınıfina girdikten sora kocaçay köprüsünde i ersiniz. asağı döğru ay boyunca orman yolundan gidersiniz.yol bitince çaya inip çayada yürüyerek kanyondan çıkarsınız.Baraja varinca yukzrı baraj yoluna cıkarsınız. Aydınlar kavşağında otbüs bekleyip Denizliye dönersiniz.