enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5882
EURO
34,7930
ALTIN
2.505,87
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Destan Gibi Gösteri “DERUN”

Destan Gibi Gösteri “DERUN”
A+
A-

2008 yılında kurulan ve yurtiçinde ve yurtdışında büyük başarılara imza atan Destan Dans ve Sanat Merkezi 10.yılını kutladı. Denizli’de Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosunda sergiledikleri “Derun” adlı gala gecesine katılan sanatseverler muhteşem bir gece geçirdi.

9 Haziran 2018 Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosunda gerçekleştirilen gala gecesine çok sayıda izleyici katıldı. 6 yaşından 50 yaşına kadar dansçıların yer aldığı dev proje,  muhteşem müzik, ışık, seslendirme ve arka görsel şovlarıyla da izlemeye gelenleri büyüledi. Yaklaşık 2500 kişinin izlediği gösteride 150 dansçı yer aldı. Adem ve Havva’dan başlayıp  günümüze kadar gelen tarihsel süreci,  tiyatral danslar ve halk dansları ile anlatan destan, izleyenleri kendine hayran bıraktı. Bugüne kadar sergiledikleri şovlarla Türkiye’de bir ilke imza atan destan dans ve sanat merkezi, 2 saat süren 2 perdelik gösterisiyle dakikalarca ayakta alkışlandı.

Anadolu’nun Her Yerinde Gösteri Yapıyorlar

Gösteride Adem-Havva, göç, Bizans, Malazgirt, beylikler dönemi,  Osmanlının kuruluşu, İstanbul’un fethi,  Lale devri, Çanakkale gibi birçok tarihsel devri canlandıran Destan, izleyenleri görsel bir tarih ziyafeti verirken, Anadolu’nun her yöresinden sergiledikleri danslarla da seyircilerine eğlenceli saatler yaşattı.

”Kocaman Bir Aile olduk”

Başarırlar Yayın Dağıtım ve Selcen Tekstil ana sponsorluğunda gerçekleşen gecenin sonunda konuşan Türker Esmer, 10.yılında izlemeye gelip yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederken, sahnede devleşen dansçılarını ve özverili ailelerini kutladı.  Başarılarla geçen 10.yılda kocaman bir aile olduklarını ve  daha da büyüyerek bu yolda daha birçok ilke ve başarıya imza atacaklarını vurguladı.

Unutulmaz bir geceye şahit olan tüm misafirler, uzun süre etkisinden çıkamayacakları bir şov ile hafızalarına güzel anılar ekledi. Ve destanın 11. Yılını şimdiden merak etmeye başladıklarını belirttiler.

Denizlidedahaber.com muhabiri Melike Tuncer Destan Dans Grubu’nun eğitmeni Türker Esmer ile bir röportaj gerçekleştirerek Destan Dans Grubu ve dans dünyası hakkında bilgi edindi.

Kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz? Kaç yıldır bu işle uğraşıyorsunuz?

İlk orta ve Lise öğrenimimi Zonguldak’ta tamamladım. Pamukkale Üniversitesi İşletme mezunuyum. 3 yıl bankacılık geçmişimin ardından dansa olan tutkum sebebiyle arkadaşlarım ve ben yeni bir oluşum içerisine girdik. İlkokuldan beri dans ediyorum. Profesyonel eğitmenlik hayatıma Lise 3.sınıfta başladım. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

 Destan dans ve sanat merkezini kısaca anlatabilir misiniz? 

Bizler bugüne kadar sürdürmüş olduğumuz halk oyunları yaşantımızı, yeni bir çatı altında toplayarak ve bütün Denizli’yi kucaklayarak, sanatsal ve kültürel anlamda bir katkı sağlamak adına 2008 yılında Destan Dans Ve Sanat Merkezini kurduk. Sizlerin de heyecanlarından destek alarak ve bu alanda hizmet azmini içimizde hissederek yola çıktık. Bu azim ve kararlılıkla Türk Halk Oyunları yaşantısına en iyi hizmeti vermek ve bu çalışmaları Denizli halkıyla paylaşarak yaygın bir etkileşim dili haline getirmek en büyük hedefimiz oldu.  Halk Dansları alanında her sene dev projelere imza atarak adımızı Denizli ve Türkiye’de duyurduk. Katıldığı yarışmalarda birçok Türkiye derecesine sahip olan merkezimiz, yurt içinde ve yurt dışında ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etti. Şu an yaklaşık 300 dansçımızı bünyemizde bulundurup aktif hizmet veriyoruz. 6 yaşından 50 yaşına kadar her kesime hitap ediyoruz. Halk Danslarının yanında Bale ve Modern Dans kategorilerinde, alanında etkin hocalar tarafından verilen kurslarımız disiplinli çalışmalarımızla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Böylesi güzel bir topluluğu oluşturma fikri nereden geldi? Esin kaynağınız nedir? 

Hayallerimizin sadece fikir olarak kalmaması gerekiyordu. Takım arkadaşlarım ve ben bir araya geldiğimizde sürekli üreten ve beyin fırtınası gerçekleştiren bireyleriz. Dans tutkumuzu ve hayallerimizi herkese sunmak  için inanılmaz bir fırsat yarattık. Ve her işte olduğu gibi dürüst, disiplinli ve işinize olan saygınızın size geri dönüşü olumlu şekilde katlanarak büyüyor.​

 Halk oyunlarının sizin için anlamı nedir? Bu meslekte olmazsa olmaz dediğiniz şey nedir?

Halk Oyunları bizim için nefes almak gibi bir şey. Hayat felsefemiz, yaşam biçimimiz. Bu meslekte olması gereken ilk şey bence disiplin.

Dans kulüplerine olan talep ne yönde? Gençlerin ilgisi var mı? 

Destan bir dans kursu olmasının yanında güzel dostlukların kurulduğu bir aile ortamı. Bu sebeple de gençlerin ilgisi çok fazla. Dans etmenin kültürünü öğrenmenin dışında, boş zamanlarını verimli geçirerek ders saatleri dışında da merkezimizde vakit geçiriyorlar.

 “Derun” adlı gösterinizden biraz bahsedebilir misiniz? Ne kadar süredir çalışıyorsunuz bu gösteri için?

Gösterimize yaklaşık 9 aydır sıkı bir şekilde çalışarak hazırlandık. Tabi dansçılarımızın daha önceki yıllardan da altyapıları var. Aramıza yeni katılan dansçılarımızla birlikte Ekim ayından beri çok sıkı bir tempoda çalışıyoruz. Halk Danslarının yanında modernize edilmiş danslarla ve tiyatral unsurlarla birleşip harmanlanmış bir gösteri Derun. Adem ve Havva dan başlayıp Cumhuriyete kadar olan tarihsel süreci danslarla anlatıyor.  Aynı zamanda Anadolu’yu da dolaşarak her yöreden seçilen halk oyunlarıyla da kültürümüzü sergiliyor. Dansların yanında müzik, ışık seslendirme ve müthiş bir arka planla desteklenen gösterimiz için her ayrıntıyı düşünüp çok sıkı çalıştık. Ve sonucunda da izlemeye gelenler tam bir görsel şölen yaşadılar.

Gösteriye olan ilgi büyük ölçüdeydi. İnsanlardan nasıl tepkiler aldınız?

Katılım beklediğimizin çok üzerindeydi. Yaklaşık 2500 kişi izledi. Hala etkisinden kurtulamayan seyircilerimiz var. Aldığımız tepkiler gayet güzel ve olumlu. Gösterinin büyüleyici olduğunu ve tekrar tekrar izlemek istediklerini belirtiyorlar.

İnsanlara bu değerlerimize sahip çıkmamız için söylemek istediğiniz şeyler var mı?

İnsanlar Destan’da dans etmenin dışında kültürüne sahip çıkmayı, kendine güvenmeyi, özgüveni yüksek bireyler olmayı, disiplini, takım çalışmasını ve özveriyi öğreniyorlar. Bu sebeple de ailelere büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yönlendirerek hem değerlerine sahip çıkmayı hem de zamanını etkin geçirerek kültürüne sahip çıkmalarını destekleyebilirler.

Destan Dans ve Sanat Merkezi olarak yaz okulunda da çocuklara yönelik kurslarımız var. Bale-jimnastik, modern dans ve halk danslarından adımlar öğrenerek yaz aylarını verimli geçiriyorlar.

Yeni sezon kayıtlarımız ise Eylül ayında başlıyor. Dernek merkezimizden ya da internet sitemizden kayıt formlarını doldurarak bu güzel ailenin bir parçası olabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.