enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5592
EURO
34,8897
ALTIN
2.432,71
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Pınar Şahin’den 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde muhteşem piano dinlentisi

Pınar Şahin’den 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde muhteşem piano dinlentisi
17.12.2021
A+
A-

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Muslu Canlı ve öğretmenlerin organizasyonu ile öğrenciler muhteşem bir piano dinletisi ile buluştu. İzmir Demokrasi Üniversitesi öğretim üyelerinden Doc. Yrd. Pınar Şahin dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini piano ile çalarak adeta kulakların paslarını sildi. Şahin, öğrenciler her çaldığı beste hakkında bilgi verdi.

ŞAHİN:“ÖĞRENCİLERİMİZE KONSER VERMEK VE ESERLERİ ANLATMAK ÇOK HOŞUMA GİTTİ”

Konserin ardından Egeyön TV’ye konuşan Pınar Şahin;” Öncelikle çok mutlu oldum. Öğrencilerimize bir şeyler anlatmak konser ve çaldığım eserlerle ilgili öncesinde bilgi vermek çok hoşuma gitti. Öğrencilerin ve hocalarımızın da bu kadar ilgili olması ayrıca gurur verici. Ben çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum ve çok mutlu bir şekilde geri döneceğim.” dedi.

ŞAHİN:“ATATÜRK’ÜN MÜZİK KONUSUNDAKİ ÖNCÜLÜĞÜ BİZİM İÇİN ÇOK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Konserde altını çizdiği Atatürk detayı hakkında Şahin;“ Türk beşleri adıyla anılan temsilcilerimiz var. Onlar hakkında onların çaldığı bestelediği şarkıları çaldım. Atatürk zamanında üstün yetenekli çocukları yurt dışına göndermiştir. Özellikle Fransa’ya gitmişlerdir. Fransa’dan döndükten sonra bizim Türk ezgilerimizi, türkülerimizi çok sesli müzik yapmak için öncülük etmişlerdir. Özellikle Atatürk’ü vurgulamak istedim çünkü çaldığım eserler köçekcemsi, oyun, dinlenti, sonra dostum dostum. Bunlar türkülerimizdir. Bunlar bizim orta Anadolu’da çalınan türkülerimizdir. Bu türküleri Türk Beşleri adındaki bestecilerimiz düzenlemişlerdir. Burada Fransa ekolü görülmüştür. Bunu sağlayan da Atatürk’tür. Atatürk’ün müzik konusundaki öncülüğü bizim için çok çok önemliydi.” Diye konuştu.

MÜDÜR CANLI:” ATATÜRK’ÜN İZİNDEN DEVAM ETTİK”

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü Muslu Canlı etkinlik hakkında;”2016 yılında açıklan bir okul olarak bireyin çok yönlü yetişmesini düşünüyoruz. Akademik eğitimin yanında kültürel ve sportif eğitime çok önem verdik. Kariyer günlerimizi de bu anlamda hazırladık. Çok değerli sanatçılarımıza da yer vermek istedik. Çünkü sanat ve sanatçılarımız çok önemli. Mustafa Kemal Atatürk’te buna çok önem veren bu amaçla yurtdışına çok fazla öğrenci yetişmesi için yolladı. Türkiye’deki  gelişimi ve değişimi bu şekilde sağlayan bir liderimiz. Biz de onun izinde devam ettik. Bugün çok önemli bir sanatçımızı, hocamızı ağırladık. Pınar hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Çok büyük keyif aldık ve çok güzel bir etkinlikti. Bu etkinliklere devam edeceğiz.” şeklinde  konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.