enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Tarihi Beyler Konağı Tarihi Karar

Tarihi Beyler Konağı Tarihi Karar
A+
A-

Restorasyonunu Buldan Belediyesi’nin yaptırdığı, iç düzenlemeleri ise Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) Mimari Restorasyon Programı tarafından yapılarak uygulama binası ve müze olarak hizmet verecek olan “Beyler Konağı” Denizli Valiliği tarafından otuz yıllığına Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edildi.

Buldan Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Hasan Karahan başta olmak üzere Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş ile yüksekokul akademik ve idari çalışanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, tahsis edilen konağın eğitim-öğretime ve Buldan’ın kültür turizmine yapacağı katkılardan dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, hem belediye hem de üniversite için yapılan anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise Pamukkale Üniversitesi olarak bilimin yanında ilimizin kültürel öğelerine katkı sağlamak ve bu kültürel öğelerin yaşatılmasına destek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken konağın, uygulama yapacak mimari restorasyon programı öğrencileri için bulundukları ilçenin kültürünü tanımaları adına da bir fırsat olacağını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Bağ, konağın bilime kazandırılmasında emeği geçen Vali Hasan Karahan başta olmak üzere Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş ve yüksekokul akademik ve idari çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Buldan Dokuması Hediye Edildi

Konuşmaların ardından Beyler Konağı’nın Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilmesini sağlayan protokol; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş tarafından imzalandı. Törenin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Denizli Valisi Hasan Karahan’a katkıları ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek Buldan dokuması hediye etti.

İmza töreninin ardından açılışının gerçekleştirileceği Beyler Konağı’na geçildi. Açılış töreni öncesinde tarihi Buldan Dokumacılar Sokağı’nda Buldan MYO Moda Tasarımı Programı öğrencilerinin düzenlediği “Antik Dönemden Osmanlı Dönemine Kıyafet Defilesi” sergilendi. Defilenin ardından konağın açılışı; Denizli Valisi Hasan Karahan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. İsmail Çeviş tarafından yapıldı.

Açılışın ardından protokol üyeleri konağı gezerek yapılan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Restorasyonun yapıldığı konakta, eski konak sahiplerine ve Buldan halkına ait günlük yaşamda kullanılan tarihi eşyalar ve Buldan fotoğrafları sergilenmektedir.

Beyler Konağı, Buldan’ın kültürünü ve tarihini gelecek kuşaklara aktaracak; aynı zamanda Buldan MYO’daki tüm bölümlerin etkinlikleri için değerlendirilecek. Ek olarak bilgilendirme toplantıları ve seminerlerin de yapılacağı konakta, PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğrencileri için bir uygulama alanı da olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.