enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Yazarlar Köşesi’nin Konuğu;Baki Can Evkaralı

Yazarlar Köşesi’nin Konuğu;Baki Can Evkaralı
A+
A-

Egeyön Tv ve Denizli Dedahaber olarak her hafta başka bir Denizlili yazarı konuk aldığımız ‘Yazarlar Köşesi’ programında bu hafta Baki Can Evkaralı konuğumuz oldu.

Baki Can Evkaralı

Baki Can Evkaralı

Denizli’nin yetiştirdiği en önemli yazarlardan biri olan Baki Can Evkaralı ‘Yazarlar Köşesi’ne bu hafta konuk oldu. ‘Yazarlar Köşesi’nde kendinden, nasıl yazar olmaya karar vermesinden, şiirlerinden, kamera önüne nasıl geçmeye karar vermesinden ve birçok konuda sohbet ettik.

Baki Can Evkaralı Kendini anlattı

Baki Can Evkaralı Denizli’de doğduğunu ve Serinhisar’da İlkokul, ortaokul ve Liseyi
tamamlamış.Niğde üniversitesi ve Abant izzet Baysal Üniversitesi’nde lisans eğitimlerini almış. Evkaralı;” Okul hayatımdan sonra 2002 yılında Kişisel Gelişim alanında yaptığım tez ile bir çok yönetici adaylarına eğitimler verdim. Köy çocuklarının imkansızlığını görünce şiiri, sinemayı ve tiyatroyu sevdirmek adına köy çocuklarına adadım kendimi, bu sebeple bir çok köy gezdim. İlk oyunumu ilkokul beşinci sınıfta yazıp, yönettim. 2003 yılında 10000 yazar arasından Kaçak isimli denememle birinci olunca İzedebiyat yıllığında yer aldım. 2003 yılında Radyonun düzenlediği yarışmada 1680 eser içinden 4. Olarak mansiyon ödülü aldım. 2007 yılında ilk kısa metraj filmini çektim ve 2009 yılında uzun metraj filmimimi fotoğraf makinası ile çekerek devam ettim. Nakaratlar ve kafiye, Kod adı Gökhan ve Süpermen Anne özlemi çekenlere isimli filmleri çektikten sonra Kişisel Gelişim ve sahne sanatlarını birleştirerek oyunculuk, drama eğitimleri verdim.’dedi.

Baki Can Evkaralı’ı Sosyal Proje ile İlk Kitabını Çıkarttı

‘Yazarlar Köşesi’ne konuk olan Baki Can Evkaralı yazarlığa nasıl başladığını anlattı. Baki Bey köyde yaşayan bir çocuk olduğunu ve köy çocuklarının büyük destek beklediğini belirtti.” Ben ilk kitabımı çocuklar için çıkardım. Onlara ellerimden gelen yardımı yapmaya çalıştım. Bende köy çocuğuyum orada hayallerimi gerçekleştirmek için ilk adımımı attım. Köy çocuklarına destek vermek için de ilk kitabımı yazdım”dedi.

Ellerim Sen Kokuyor ile başladığı yazarlık hayatına Seccadem Aşkım ve Ben,Elifname, Niyet Ettim Aşka kitapları ile devam etti.

Baki Can Evkaralı ile gerçekleştirdiğimiz sohbetin tamamına ulaşmak için;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.