enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4751
EURO
34,9428
ALTIN
2.437,44
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

141. Yıl Kutlamaları Başladı

141. Yıl Kutlamaları Başladı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 141. yıl dönümü kutlamaları başladı. Büyükşehir Belediyesi önünde Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan tören, Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki ‘Denizli’de Dünden Bugüne Kentleşme’ sergisi ile devam etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Binası önündeki törene Denizl Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki dönem Belediye Başkanları Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Aygören,Denizli Cumhuriyet Savcısı Ergül Yılmaz,Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü,Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, protokol üyeleri, belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.

Tören Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve önceki dönem Belediye Başkanları Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Aygören’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Osman Zolan bir konuşma gerçekleştirdi.

”Denizli Halkına Teşekkür Ederim”

Başkan Zolan konuşmasına 141. yılda törene katılanlara duyduğu mutluluğu söyleyerek başladı. Zolan;” Belediyemizin kuruluşunun 141. yılında burada yine sapa sağlam ayakta ve yine Denizlimize hizmet etmek için buluşmuş bulunuyoruz.Geleneksel olarak yaptığımız önceki dönem başkanlarımızla beraber, kuruluş yıl dönümümüzde yine beraberiz. Tabi 68 yılında başkanlık yapmış olan sayın Ali Dartenel abimize yaşına rağman katıldığından dolayı çok teşekkür ediyorum. Sonrasında Hasan Gönüllü Başkanımız 1973 yılında görevi devraldı. 1984’te ise Ziya Tıkıroğlu Başkanım göre geldi. Sonrasında 89-99 arasında ise Ali Marım bey görevdeydi. Biraz önce kendisi ile görüştük. Sağlık sebebi ile şehir dışında olduğunu belirtti. Bundan sonraki kutlamalarda inşallah beraber olacağız. Ali Marım’ın ardından 99-2004 arası Ali Aygören Başkanım görev yaptılar. Ve tabiki 2004-2011 yılları arasında şuanki Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci bey Denizlimiz’de görev yaptı. Dün kendisi ile beraberdik, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber yurt dışında olduğu için katılamadı. Tabi hayatta olmayıp Hak’ın rahmetine kavuşmuş başkanlarımız ve meclis üyelerimiz var. Ben tüm emek verenlere ve bize yetki veren Denizli halkına teşekkür ederim”dedi.

”Dünya Kenti Olana Kadar Devam”

Başkan Zolan belediyeciliğin zor iş olduğunu belirterek;” Belediyecilik doğumdan ölüme, ölümden sonra devam eder. İnşallah 141 yıl önce kurulan bu belediyemiz, kurulduğu günden buyana, hergün taş taş üstüne koymuş ve bu gün büyükşehir haline gelmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye yaptığı ziyarette büyük köy dediği Denizli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için Denizli görevini tam anlamıyla yerine getirmiş ve bugün Denizli satın aldığından daha fazla satar, tükettiğinden daha fazla üretir hale gelmiştir. Denizli ‘Büyük Köy’den ‘Büyükşehir’ haline gelmiştir. Bunlar birlikte gayret eden ve emek veren herkesin sayesinde olmuştur. Denizli dünyada söz sahibi oluncaya kadar, Dünya Kenti dendiği zaman Denizli akla gelene kadar tüm kurum ve kuruluşlarımız Allah bizlere çalışmayı nasip etsin”dedi.

Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki ‘Denizli’de Dünden Bugüne Kentleşme’ sergisi gezildi. 141. Yıl törenleri önceki dönem Belediye Başkanları’nın mezarlarının ziyareti ve Saat 19.00’da Anemon Otel’de 141. kuruluş yıldönümü yemeği düzenlenmesi ile sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.