enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

15 Temmuz Şehitleri Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Anıldı
28.09.2017
A+
A-

Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ve Valimiz Hasan Karahan’ın da katıldığı etkinlikte, 15 Temmuz Şehitleri anıldı.

Etkinliğe; Valimiz Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Cavit Özkan, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Okul Müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik Kuran-ı Kerim Tilaveti okunmasıyla devam etti.

”Allah bir daha 15 Temmuz’u yaşatmasın”

Etkinlikte konuşan Vali Hasan Karahan şu görüşlere yer verdi; “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hepimizin bildiği gibi Ders Programlarına alındı ve anma günü olarak kutlanıyor. Bu olayı bütün nesillerimize, evlatlarımıza anlatmak ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasına hazırlık anlamında böyle bir karar alındı. Bundan böyle 15 Temmuz anma günü okulların açıldığı ilk hafta veya ikinci hafta etkinlik olarak kutlanıyor. Olayın esası ve özü yapılan konuşmalarla anlatıldı. Milletimiz bunun farkında. Zor anda milletimiz ‘iş başa düştü’ diyerek eline ne geçirdiyse sokağa çıkarak hain kalkışmayı doğmadan öldürdü. Bu Milletimizin verasetine, basiretine ve cesaretine hayran olmamak mümkün değil. Şehitlerimize rahmet diliyor, Gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Allah bu Millete 15 Temmuz’u bir daha yaşatmasın. Alışmadığımız bir durumdu. Halkına silah çeken Türk askeri kılığında hainleri gördük. İnşallah milletimiz böyle bir kara günü bir daha yaşamaz. Kurumlarımızla,  bürokrasimizle ve siyasetimizle böyle bir oluşuma fırsat vermemeliyiz. Bu konuda hepimiz dikkatli olmalıyız. İyi niyetle olan bazı şeylerin sonu iyi olmuyor. Halkımız Allah, Peygamber diyene gönlünü açıyor. Tarihte de görülmüştür ki hainlikler hep bu yollarla yapılıyor. Milletimize dünyada ihtiyaç var. Dünyanın güzelliği için bu Milletin dik ve sağlam durması lazım. Memleketimiz önemli bir coğrafyada yer almakta. Bu coğrafyada yaşayacaksak uyanık olmamız ve dikkati elden bırakmamız lazım.15 Temmuz’da dünyaya bir ders verdik ve destan yazdık. Milletimizin destanının önünde saygıyla eğiliyorum.”dedi.

Vali Karahan konuşmasının ardından öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşında aileleri tarafından cepheye uğurlanan askerler ve o dönem yaşananlar canlandırıldı. 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halis Demir için yazılan ‘30 Kuş’ şiiri de bir öğrenci tarafından slayt eşliğinde okunarak salonda duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.