enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5050
EURO
34,8389
ALTIN
2.488,12
BIST
9.574,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C

15 Yıl Uğraştı, Kendine Büyük Bir Aile Kurdu

15 Yıl Uğraştı, Kendine Büyük Bir Aile Kurdu
15.03.2018
A+
A-

Denizli’nin tanınmış ailelerinden 70 yaşındaki Feden Çığman, yurtdışı ve yurtiçinde yaşayan aile üyelerini her yıl düzenlediği kamplarda bir araya getiriyor.

Feden Çığman 70 yaşında. Gölhisar’da dünyaya gelen Çığman, 35 yıl önce kaybettiği eşi emekli Albay Şevket Çığman’dan sonra siyasete girdi. Anavatan Partisi’nde İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Çığman, uzun yıllar STK’larda aktif görevler aldı.


Türk Eğitim Vakfı, Denizli Kadın Meclisi, Alzheimer Derneği ve Denizli Eğitim Derneği’nde hizmetlerde bulunan Çığman, son 15 yıldan bu yana birbirini hiç tanımayan aile meclisi üyelerini Türkiye’nin her ilinden organize ederek bir araya getirmeyi başardı.

Doğan, Peker, Karapınar ve Oymak soy isimlerini araştırmaları için tarihçilerden destek alan Feden Çığman, tüm ailenin soyağacını böylelikle ortaya çıkardı. Şimdi aile meclisi yılda en az bir kere düzenlenen organizasyonla bir araya gelerek dayanışma içinde kaynaşıyor.

AİLE MECLİSİNDE HERKES OKUMUŞ

Aile meclisinde Türkiye’de önemli görevlerde yer alan bürokratların, büyükelçilerin, doktor ve mühendislerin olduğunu ifade eden Feden Çığman, “Büyük bir aile olmamıza rağmen aile meclisi üyelerinin dağınık bir şekilde Türkiye’nin her yerine dağıldığını ve birbirlerini tanımadıklarını gördüm. Ailemizin kopan bağlarını yeniden bağlamak için tarihçilerden ve büyüklerimizden büyük destekler aldım. Şimdi Türkiye’nin her noktasında yaşayan akrabalarımızı yılda bazen bir kere, bazen iki kere bir araya getiriyoruz. En son geçtiğimiz günlerde Antalya’daki bir otelde kamp kurup aile meclisi üyelerimize hasret giderdik” dedi.

EĞİTİM VAKFI KURACAĞIZ

Özellikle son 5 yılda aile meclisi üyelerinde ciddi bir artışın olduğuna dikkat çeken Çığman, önceki yıllarda 50 civarında toplanabilen aile meclisi üyelerinin bugün 250’ye yükseldiğini ifade etti.
Hedeflerinin bir eğitim vakfı kurmak olduğunu belirten Çığman, “Benim ve akrabalarımın en büyük hedeflerinden biri de okumaya muhtaç olan insanların okuması için bir eğitim vakfı kurmak” dedi.

V. ŞEYHHÜSEYİNOĞULLARI SÜLÂLESİ

800 yıl önce Horasan’dan Teke Yöresine gelmiş, 350 yıl boyunca Dengere’den yöreyi yönetmiş, bir ara Burdur Sancağının idaresini ele almış, Dodurga-Yazır-Darıveren-Gölhisar-Sorkun-Evciler-Kayıcık-Kargalı-Karapınar köylerine ve çiftliklerine dağılmış, Karapınar-Peker-Doğan-Ekinci-Kaya-Öztürk-Yıldırım-Oymak-Yavuz gibi pekçok soyadına bölünmüş hanedân bir sülâle… İsim isim kayda geçirip toplu bir soyağacı listesi hazırlanması bile günlerce sürerken 2014 yılında ailenin değerli ve lider mensuplarından, 21. Yüzyılın “Bılla”sı, Bekir Ağa kerimesi Feden Çığman bu çok kalabalık sülâlenin tanışması, kaynaşması ve hiç olmazsa senede bir kez bile olsa sevinç ve kıvanç içerisinde buluşabilmesi için önder olmuş, öne düşmüş ve her sene geleneksel bir şekilde tekrarlanacak olan Şeyhhüseyinoğulları Sülâle Toplantılarını organize etmiş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.