enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

2. Altın Horoz Gastronomi Yarışması için Geri Sayıma Geçildi

2. Altın Horoz Gastronomi Yarışması için Geri Sayıma Geçildi
23.03.2018
A+
A-

İlk olarak 2010 yılında çalışmalarına başlayan şuanda 2 bin kişilik dev bir aile olan Denizli Aşçılar Derneği bu yıl 13-14-15 Nisan’da 2. Altın Horoz Gastronomi Yarışması düzenleyecek.

Denizli Aşçılar Derneği Başkanı Ersin Aktaş ve dernek üyeleri bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile 2. Altın Horoz Gastronomi Yarışması’na tüm vatandaşları davet etti.Denizli Aşçılar Derneği olarak ulusal ve uluslararası alanda Denizli’yi temsil ettiklerini belirten Dernek Başkanı Ersin Aktaş;”2. Altın Horoz Gastronomi Yarışmasını düzenlemelerinde desteklerini veren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve bürokratlara teşekkür ederiz.”dedi.

8 kategoride yarışacaklar

Geçtiğimiz yıl Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde başlayan organizasyon Ege Bölgesini kapsıyordu. Bu yıl ise uluslararası olarak düzenlenecek yarışmaya yurt dışından da katılım gerçekleşecek.8 kategoride düzenlenecek yarışmada lise,üniversite, şeflerin yanı sıra down sendromlu ve engelli çocuklar yarışacak. Düzenlenen yarışmanın amacı ise birçok alanda markalaşan Denizli’nin yemek konusunda da bir marka olduğunu göstermek ve şehri tanıtmak olarak belirlendi.

Yarışmada Özel Çocuklar da yarışacak

Aktaş açıklamasında 2. Altın Horoz Gastronomi Yarışması’nda özel kategori yarışmasında down sendromlu ve engelli çocuklarında yarışacağınız dile getirdi. Dernek olarak özellikle bu kategori önem verdiklerini belirten Aktaş, bunun yanında yurt dışından ülkelerin federasyon başkanlığı seviyesindeki şeflerin de yarışmaya geleceklerini açıkladı.

10 bin ziyaretçi bekleniyor

Aktaş yarışmaya Denizli’den ve şehir dışından 600 kişi civarında katılım beklediklerini, yurt dışından ise 50 kişilik bir grubun katılacağını ziyaretçi sayısını ise 10 bine yaklaşmasını beklediklerini söyledi.

Mükemmel Eserler çıkarıyorlar

Denizlili aşçılar basın toplantısı için hazırladıkları kabak üzerine işlenmiş motifleri de sergilediler. Aşçıların sanat eserini andıran çalışmaları 25-30 dakika gibi kısa bir sürede yaptığı öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.