enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5890
EURO
34,8231
ALTIN
2.416,59
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde Basın Bildirisi Yayımlandı

20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde Basın Bildirisi Yayımlandı
20.11.2017
A+
A-

20 Kasım Pazartesi Çocuk Hakları Günü nedeniyle; Denizli Barosu, Denizli Koruyucu Aile Derneği, Denizli Soroptimist Kulübü Derneği, Girişimci Kadınların Desteklenmesi Derneği ile ortaklaşa olarak düzenlediği “HUKUK GERÇEKTEN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA MI?” konulu Beyin Fırtınası Toplantısı ve ardından çocuk hakları kutu oyunu yapıldı. Denizli Barosu’nda bugün gerçekleştirilen toplantı için Baro Başkanı Müjdat İlhan ve Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer  Doğan bir basın bildirisi yayımladı.

Denizli Barosu’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında;

Değişen ve küreselleşen dünyada her geçen gün daha fazla çocuk, savaşlar, göçler, yoksulluk, açlık, istismarlar ve şiddet nedeniyle mağdur edilmekte, yetişkinler dünyasında çocuklarımıza yaşama şansı tanınmamaktadır.

2015 UNICEF verilerine göre 5,5 milyon çocuğun savaş mağduru olduğu, 10 bin çocuğun savaşta öldüğü, iç savaşlarda ailesini kaybeden 8 bin çocuğun kimsesiz kalarak ülkesini tek başına terk ettiği ve Türkiye’ye de ise 450 bin Suriyeli çocuğun sığındığı bilgisi hepimizi derinden yaralamaktadır. Çalıştırılan, erken evlendirilen, cezalandırılan, çeşitli nedenlerle hakları ihlal edilen milyonlarca çocuk…
Ülkemizde de korunmaya ihtiyacı olan çocuk sayısının son 10 yılda yüzde 500 arttığı ve 101,561’e ulaştığı şu günlerde milyonlarca çocuk savaşın, yoksulluğun, istismarların neden olduğu kapanmaz yaralar taşıyor.
Çocuklarımıza verdiğimiz her hasarla geleceğimizi yok etmeye devam ediyoruz. Artık çocuk dostu yetişkinler olarak kaybedecek zamanımız kalmadı.

Yok, ettiğimiz çocukluğa dair sorumluluklarımız ve görevlerimiz bizi bekliyor. Çocuk dostu her yetişkin, bir çocuğun yanında yer almalı, yaşadığı mağduriyetin Zaralarını en aza indirmek ve çocuklarımızı korumak amacıyla çocuklarımızı korumaya yönelik bilgi ve becerilerimiz tüm dünyada acilen geliştirilmelidir.

Tanımadığı, bilmediği, güvenmediği bu koca dünyada kendini yapayalnız hisseden tüm çocukların, güvenle ve sevgiyle korunduğu bir ailenin yanında ve güvenli ebeveynlerle çocukluk sürecini tamamlaması elbette bizlerin elinde

Ülkemizin, dilimizin dinimizin ne olduğunun hiç önemi yok…

Bugün 20 Kasım Dünya çocuk hakları gününde, çocuklarımızın hukuksal anlamda ne kadar korunduğunu konuşacağız.  Alanda var olan sorunlara değinerek daha neleri yapabileceğimizi planlayacağız.

Bizler dünyanın çocuklarını korumak ve aydınlık bir gelecek inşa etmek için yola çıktık bile…” diye  belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.