enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

2023 Vizyon Belgesi Açıklandı

Her yıl, eğitimde yapılan çalışmaların raporlanıp, 2023 yılında sonuçların değerlendirileceği 2023 Vizyon Belgesi açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesi Tanıtım Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğitimde istediğimiz sonuçları alamamanın muhasebesini yaptık, yapıyoruz” dedi.

2023 Vizyon Belgesi Açıklandı
23.10.2018
A+
A-

DENİZLİ EĞİTİM REHBERİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

YETKİ KISMEN ARTIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi Tanıtım Toplantısı, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılışını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptı. 2023 Vizyon Belge projesi ile liyakatın önemini arttırmayı hedeflediklerine değinen Selçuk, “Okul yöneticilerimizin yetki ve sorumluluklarını kısmen artırıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm yöneticilerimizin ehliyet ve liyakat temelli olması konusunda ülke çapında bir bakış açısını da paylaşmış olacağız” dedi.

“EĞİTİM İŞİ ERTELENEMEZ, GECİKTİRİLEMEZ”

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi Tanıtım Toplantısı’nda eğitimin toplumu etkilediğini ve ertelenemeyeceğine değinen Erdoğan, “Eğitimin insanı geliştiren değil insanı formatlayan bir mekanizma olarak görülmesi nesillerimizin heba edilmesine yol açmıştır. Biz çocuklarımızı diploma yapma peşinde koşarken onların gönüllerini doyurmayı ihmal ettik. Çocuklarımızın terbiyesini eksik bırakmakla ne büyük hata yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Eğitimde istediğimiz sonuçları alamamanın muhasebesini yaptık, yapıyoruz. Eğitimde bir yanlış yapıldığında nesiller, asırlar kaybedilir. Atılan her adımı dikkatle tartmak zorundayız. Eğitim işi ertelenemez, geciktirilemez” ifadelerine yer verdi.

EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK BAZI MADDELER:

  • Sözleşmeli öğretmenlerin görev süresi 6+2’den 3+1’e indirilerek; 4 yıl oldu.
  • Okullarda tasarım ve beceri atölyeleri kurulacak.
  • İlkokullarda not temelli değil, beceriyi dayalı eğitim ön planda olacak.
  • Teknolojik gelişimlerin takibi için bilişimle ilgili çocuklara sertifika eğitimi geliyor.
  • Esnek, modüler, daha az ders saati ve çeşidinin olduğu bir müfredat hazırlanacak.
  • Pedagojik formasyon eğitimi MEB tarafından verilecek.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.