enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3241
EURO
34,9742
ALTIN
2.312,74
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

244. ÜAK Toplantısı PAÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

244. ÜAK Toplantısı PAÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Üniversitelerarası Kurul üyesi üniversitelerin rektörlerini Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 244. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda bir araya getirdi.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca kurulan, üniversite rektörlerinin bir yıl süre ile üniversitelerin Cumhuriyet dönemindeki kuruluş tarihlerine göre sıra ile başkanlık yaptığı, yaklaşık 200 üniversitenin bağlı olduğu Üniversitelerarası Kurul’un 1 Ağustos 2017 tarihinde başkanlık görevini devralan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın başkanlığında 244. Dönem Toplantısı, Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılışında Vali Vekili Hakkı Ünal ile Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ali Değirmenci, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ile birlikte ÜAK’a bağlı üniversite rektörleri ile toplamda yaklaşık 250 davetli yer aldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış programı Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgün Gülhan’ın sahnelediği piyano dinletisi ile devam etti. Piyano dinletisinin ardından program, Pamukkale Üniversitesi Tanıtım Filmi ve Denizli İli Tanıtım Filmi gösterimi ile devam etti. Film gösterimlerinin sonrasında ise selamlama ve açılış konuşmaları ile program son buldu.

”ÜAK’ta işlerin hızlandığına şahit olduk”

Açılışta konuşma yapan Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “7100 sayılı Yasa ile ihdas edilen ÜAK Yönetim Kurulu’nun üyelerini sizlerin desteğiyle oluşturduk. Yine sizlerin desteğiyle ÜAK Genel Kurulu birçok yetkisini yönetim kuruluna devretti. Yönetim kurulumuz Mart ve Nisan aylarında 2 toplantı yaptı. Yasanın amir hükmü gereği, bundan sonra da her ay yönetim kurulu toplantıları yapılacaktır. İmzası tamamlanan ilk yönetim kurulu toplantımızın kararlarını sizlerle paylaştık. Bundan sonra da ÜAK yönetim kurulu kararları sizlerle paylaşılacaktır. Henüz iki ay geçmiş olması ve iki toplantı yapmış olmamıza rağmen ÜAK’ta işlerin hızlandığına şahit olduk. ÜAK yönetim kurulunun oluşumuna desteklerinden dolayı YÖK Başkanım Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç Hocama bir kez daha teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bir yıllık olan ÜAK Başkanlığı görevimin son çeyreğine gelmiş bulunmaktayım. Görevim süresince sağladığınız katkılardan, hoş görünüzden dolayı siz değerli genel kurul üyelerimize, büyük bir emek ve özveriyle çalışan başta genel sekreterim Sayın Prof. Dr. Haldun Göktaş hocam olmak üzere tüm ÜAK çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sözlerimi tamamlarken toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

” Üniversitelerin bilgi deneyimlerine, Ar-Ge çalışmalarına, yetiştirecekleri iş gücüne ve bilimsel araştırmalarına çok ihtiyaç duyuyoruz”

244. Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı’nın açılış oturumunda Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’dan sonra söz alan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci konuşmasında öncelikli olarak Üniversiteler Arası Kurul üyelerini ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen üniversite rektör ve öğretim üyelerini Denizli’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Konuşmasının devamında geleceğin büyük Türkiye’sinin oluşmasında üniversitelerin önemini belirten Keçeci ayrıca Denizli’de üretilen sanayi ürünleri ve bu ürünlerin ihracatı konusunda da katılımcıları bilgilendirdi. Müjdat Keçeci ayrıca, konuşmasında üniversitelerle ilgili karar toplantılarında sanayi kuruluşları temsilcilerinin de yer alması gerektiğini çünkü istihdam olanakları, ara eleman ihtiyacı ve sanayi kuruluşlarının amaçları gibi konularda üniversitelerin ve sanayi kuruluşlarının işbirliği içerisinde olması gerektiğini bu anlamda tüm üniversitelere sanayici olarak kapılarının daima açık olduğunu vurguladı. Konuşmasının son bölümünde Türkiye’nin 3 endüstri devrimini kaçırdığını vurgulayan Keçeci, 4. Endüstri devriminin (Endüstri 4.0) mutlaka ülke olarak içinde olunması gerektiğini belirtti. Bu noktada üniversitelerin bilgi deneyimlerine, Ar-Ge çalışmalarına, yetiştirecekleri iş gücüne ve bilimsel araştırmalarına çok ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Müjdat Keçeci ayrıca Denizli sanayisi ile ilgili birkaç istatistiği de paylaştığı konuşmasında Dünya’da kullanılan her üç bornozdan ikisinin, her on ev eşyasından da yedisinin Denizli’de üretildiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Açılışın son konuşmasını ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ali Değirmenci gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Ali Değirmenci, Denizli’nin Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Başkanlığı’nda Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında kısaca Denizli’nin tarihi, kültürel ve sosyal etkinliklerine de değindi. Başkan Vekili Değirmenci, Denizli’nin bulunduğu bölge itibariyle birçok antik kenti barındırdığını, yer altı ve yer üstü birçok zenginliği bulunduğunu ifade etti. Yaklaşık 10 yıldır Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Laodikeia Antik Kenti’nin kazı çalışmalarını yürüttüklerini de ayrıca belirten Değirmenci, üniversitelerdeki teknokentleri şehirler ile iç içe getirerek Ar-Ge ve inovasyona önem verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından program, 244. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı ile devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.