enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5286
EURO
34,9326
ALTIN
2.438,75
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Adli Yılın Açılışına Müjdat İlhan’ın Konuşması Damga vurdu

Adli Yılın Açılışına Müjdat İlhan’ın Konuşması Damga vurdu
05.09.2017
A+
A-

Denizli ve Türkiye’de yeni adli yıl başladı. Denizli Valiliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören ile yeni adli yıl resmen başladı.

Denizli Valiliği Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören ile yeni adli yılın açılışı yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk koyma ve Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ve Denizli Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın konuşmaları ile tören gerçekleşti. Törene Baro Başkanı Müjdat İlhan ve Başsavcı Ergül Yılmaz’ın yanısıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu,hakimler ve savcılar katıldı.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende Atatürk büstüne çelenk koyma merasiminden sonra Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz konuşma yaptı.

Mustafa Alper’i unutmadı

Baro Başkanı Müjdat İlhan açılışta gerçekleştirdiği konuşmada Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’i andı. İlhan;”2017-2018 adli yılının ulusumuza, ülkemize ve Denizli’mize hayırlı olmasını diliyor, ömrünü adalete ve onun sağlanmasına vakfeden şu anda aramızda bulunamayan avukat, hakim, savcı ve tüm meslektaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Elim bir kaza da kaybettiğimiz değerli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper ve emektar Muzaffer abimizi de bu vesile ile rahmetle anmak istiyorum.”dedi.

Müjdat İlhan konuşmasında geçmiş 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramını kutlayarak;”95.Yılını kutladığımız 30 Ağustos Zaferini ve Cumhuriyetimizi elde etmek için canlarını ortaya koyan Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnet ile anıyorum.”dedi.

15 Temmuz’a değindi

Müjdat İlhan 15 Temmuz’un ülke tarihinin en karanlık gecelerinden birisi olduğuna değindi. İlhan;”15 Temmuz 2016 gecesi, Ülkemiz, tarihinin en karanlık gecesini yaşamış, en büyük saldırısına uğramış ve en hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır.

Öncelikle bu vahim darbe girişimi sırasında şehit olan askerlerimize, güvenlik güçlerimize ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yakınlarına ve ulusumuza da sabırlar diliyoruz.

Denizli Barosu olarak kimden ve ne zaman gelirse gelsin darbelerin karşısındayız. Bu nedenledir ki Devlet içinde yuvalanmış FETÖ terör örgütünün doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan darbe girişiminin karşısında demokrasinin yanında olduğumuzu, Türkiye Barolar Birliği ve diğer barolarla birlikte 15 Temmuz akşamı hiç vakit kaybetmeden derhal kamuoyuna açıkça ilan ettik.

O geceden bu yana, yaşanılan olağanüstü gelişmeler en başından beri baromuz tarafından dikkatle takip edilmektedir.”dedi.

”KHK’lar Adalete olan güveni örseliyor”

Başkan İlhan’ın yaptığı konuşmada dikkat çekici konu ise OHAl ve KHK’lar oldu. İlhan;”İçinde bulunduğumuz süreçte uzatılmaya devam eden OHAL ve çıkarılan KHK lerin hukuki güvenliğimiz açısından sorun yaşatmakta olduğunu görmekteyiz. Yargıya kapalı idari kararlar ve yapılan yasal düzenlemeler adalete olan güveni ve adalet beklentilerini örselemektedir.

Yargının kurucu unsuru hakim savcı avukatların mesleğini icra ederken karşılaştıkları her türlü sorun doğrudan yurttaşımızın hak arama hürriyetinin önünde büyük bir engeldir.Başta siyasi irade ve HSK hakim ve savcılarımızın
Kürsü bağımsızlığı,yargıç teminatı konularında gereken hassasiyeti gösterilmeli adalete güven yeniden tesis edilmelidir.” diyen İlhan konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün “Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır.”sözleri ile bitirdi.

Açılışta Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz da söz aldı. Yılmaz açılışa katılanları selamladı ve yeni adli yılın herkes için hayırlı olmasını diledi. 15 Temmuz’a da değinen Ergül, ”Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türkiye’de her birimde hasarlar yarattığı gibi Adalet camiasında da büyük yapılanmalarla kendini gösterdi. Adaletin bu örgütten temizlendiğini söyleyebiliriz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.