enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9594
ALTIN
2.324,26
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

“Afrin İçin Rengimizi Değiştirdik”

“Afrin İçin Rengimizi Değiştirdik”
22.03.2018
A+
A-

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ( DETGİS ), bu yıl 7.’si düzenlenecek olan ‘’Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’’ programı ile ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

“İlk olarak 2012 yılında, yapılan basın toplantısı ile duyurulan Dünya Türk,Havlu ve Bornoz Festivali,2018 yılında artık kabul görmüş ve geleneksel hale gelen bir etkinlik oldu.Tekstilin tarihi başkenti Denizli’de üretilen ve 2 Milyar dolara yakın tekstil ihracatıyla,kalitesiyle Dünya’nın bir çok ülkesinde adından söz ettiren Türk havlu ve Bornozu, 7.kez 24 Mart tarihinde yapılacak program ile kutlanacak” diyen Başkan Koltuksuz, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 

“Koordinatörlüğünü Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin üstlendiği festivalin her geçen yıl destekçileri artmakta. Ulusal/uluslararası anlamda yer edinen organizasyonun bu yıl ki destekçileri;Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli İhracatçılar Birliği,Denizli Ticaret Odası, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı,Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği,Denizli Genç İşadamları Derneği,Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği,Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği oldu. Festival Denizli Tekstil ve Hazır Giyim sektöründe temiz üretim ve enerji verimliiği paneli ile başlayacak. 22 Mart 2018’de Denizli Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleşecek.Saat 13:30-14:00 arasında kayıt ve coffee break,14:00-16:00 oturum gerekleştirilecek. Panelin moderatörlüğünü Denizli Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Mustafa Güner olacak. Panele WWF Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan Aslı Pasinli,Bursa Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Do.Dr.Ziya Söğüt,BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Müdürü Canpolat Çakal katılacak. 23 Mart 2018 Cuma günü ise;Moda ve Hazır Giyim Federasyonı(MHGF) yönetim kurulu ve arama toplantısı ise festival devam edecek. Ayrıca federasyona bağlı tüm sektörel derneklerin başkanları Denizli’de yapılacak festival etkinliklerine katılacak. Konuklar için gezi programı düzenlenerek Denizli sektörü ve şehrin tanıtımı yapılacak. 24 Mart Cumartesi günü saat 13:00’da Denizli Ticaret ODası önünde yapılacak açılış konuşmalarının ardından geleneksel kortej yürüyüşü yapılacak. 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’na yürüyecek olan kortej meydanda kurulmuş olan standları ziyaret edecek. Kortejde her yıl olduğu gibi Denizli Protokolü ve kurum başkanları, tekstilin her alanında yer alan tüm işveren ve işçileri tekstil alanında okuyan öğrenciler ve Denizlililer yer alacak. Kortejde bu sene festivale davetli konuk sanatçılarda yer alacak. Festivalde saat 15:00’da Aquamall AVM’de ünlü blogger Moda yazarı ve Marka Danışmanı Ümit Temurçin’in sunacağı ‘Madalyonun Diğer Yüzü’ programında konuklar Blog yazarı ve Stil danışmanı Duygu Gen Şenyürek ile Ünlü sunucu ve model Şebnem Schaefer olacak. Hemen ardından 15:30’da ünlü sanatçı İrem derici ve Radyo programcısı Yasemin Şefik’in gerçekleştireceği ‘Yasemin Şefik ile İki Koltukta’ söyleşi programı gerçekleştirecek. Söyleşi sonrasında İrem Derici bir konser gerçekleştirecek”.

 

“Afrin İçin Rengimizi Kırmızı-Beyaz Yaptık”

 

Turkuaz olan bornoz renklerini bu yıl değiştirdiklerini ifade eden Başkan Koltuksuz, “Bildiği gibi Afrin’de ordumuz bulunuyor. Onlara büyük saygı ve minnet duyuyoruz. Bu nedenle turkuaz olan bornoz rengimizi Türk Bayrağı’mızın renkleri olan kırmızı ve beyaz yaptık” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.