enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5217
EURO
34,7876
ALTIN
2.423,00
BIST
9.733,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Ahmet Taş Pamukkale Tv’ye Konuştu

Ahmet Taş Pamukkale Tv’ye Konuştu

Pamukkale Tv’de yayınlanan günün röportajının konuğu Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş oldu. Ahmet Taş, Pamukkale Tv sunucusu Ahmet Sulu’nun sorularını yanıtladı. Programın konusu ise ‘Mesleki Eğitim Sorunu’ oldu.

Denizli Organize Sanayi’nin eleman yetiştirme konusuna değinen Ahmet Taş önemli açıklamalarda bulundu. Taş;” Bize talepler sanayiciden geliyor. Sanayiciler kaliteli üretim yapmak için , kaliteli ara eleman eksikliklerinden yakınıyorlar. Bu talep karşısında sanayicilerimizi her konuda desteklediğimiz gibi, yönetim kurulumuzun kararıyla bir tane meslek lisesi komisyonu oluşturduk. Bu komisyonla birlikte haftalık değerlendirmeler yaparak bu konuda neler yapabiliriz tartışıyoruz.”dedi.

İlk Adımda Meslek Lisesi Özelleştirildi

Ahmet Taş;”Komisyonumuzda aldığımız ilk karar OSB içinde bulunan meslek lisesini özelleştirmek oldu. Bu konuyu şuanda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettik. Türkiye’deki 54 meslek lisesi özelleşmiş durumda. Devlette bu konuda öğrenci başına 4-6 bin TL’lik bir ücret ödüyor. Biz bu işi çok fazla yük olmadan yapabiliriz. Bunun Türkiye’de bir çok örneği var. Bizlerde bu örnekleri yerinde inceledik ve gördük ki, bu meslek liselerinde çok ciddi teorik eğitim yanında, ciddi bir pratik eğitim verilmektedir. İki Telli’de öğrenciler okulda kaporta tamiri ve boyası yapıyor. Bu sayede okuldan usta olarak çıkıyorlar.”dedi.

”Bu Özelleşme ile Öğrencilerle Bizler İlgileneceğiz”

Milli Eğitim müfredatında iş güvenliği dikkate alındığında, fabrika ve işletmelerle irtibat sağlanamıyor. Çünkü öğrencinin herhangi bir kazadan dolayı zarar görmesi riski bulunuyor. Ama OSB’lerdeki okulların sunumu yaklaşık 15 gün önce Sivas’taki Mesleki Eğitim Zirvesi’nde yapıldı. Milli Eğitim Bakanımız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı bu sunumları çok beğendi. OSB’nin bu işi yaptığını bildirdi. Öğrencileri OSB’de sanayici ile buluşturmalısınız. Sadece teorik eğitim ile bu işin olması imkansız. Bu sistem yapıldığında öğrencilerimizin stajları dahil herşeyi ile biz ilgilenicez. Böylelikle yeni elemanlar yetişmiş olacak”dedi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın röportajı’nın tamamını videodan izleyebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.