enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
14.02.2018
A+
A-

“Anadolu Mektebi Yazar Okumaları” projesinin banisi, Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, proje kapsamında yazar okumalarına katılan öğrenci ve danışman öğretmenleri ile bir araya geldi.

Merkezefendi Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, YÖK Eski Üyelerinden Durmuş Günay, 22. Dönem Denizli Milletvekili Salih Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

”Gençlerimizi geleceğe taşıyabilmek için”

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi için buradayız. Gençlerimizi geleceğe taşıyabilmek, geleceğin şairleri ve yazarlarını ortaya çıkarabilmek adına önem arz eden bir projedir. Projenin mimarı olan Sayın Bakanımızın ilimize teşriflerinden hoş geldiniz der saygılar sunarım.  Sayın Bakanım Denizli 1.112 okul ve kurumla 187 bin öğrenciye eğitim vermektedir. 14.375 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Okul ve nicelik anlamla ülke genelinde üst sıralardayız. Başarılı bir il olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Bu anlamda da öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz teşekkür ediyorum. İlimiz onlarla markalaştı” dedi.

Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Denizli’de olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Şehrinize sahip çıkma konusundaki, düşünceniz, tarzınız, öğrencilerinizi yetiştirme gayretleriniz ve niyetleriniz için teşekkür ediyorum dedi. Konuşmasının devamında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi ile ilgili verdi.

”İnsan unsuru yetiştirme düşüncesiyle ortaya çıktı”

Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü “2012 yılında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesini hayata geçirdik. Çalışmalarımız memleketimizin ihtiyaç duyduğu insan unsuru yetiştirme düşüncesiyle ortaya çıktı. Memleketimizin karar mekanizmalarının en üst seviyesinde görevler aldıktan sonra; ilk bakışta çok kolay görünen işlerin kolay olmadığı, bazı işlerin niçin olmadığının anlamanın imkânsız olduğu ve bazı işlerinde görünenden çok kolay olduğu ile karşılaştık.

Sakarya’da Başladı

Anadolu Mektebi ilk etapta mikro bir model olarak ortaya çıktı. Sakarya ilinde gönüllü bir öğrenci gurubuyla başladık. Öğrencinin iç dünyasındaki gelişme, eğitim hayatındaki başarısı, kültürel çevresinin gelişmesi, hem kendisini hem çevresini etkilemesi bu modeli daha çok geliştirdi. 12 öğrenci ile yola çıktık. Sonrasında çevre illere yayıldı. Anadolu Mektebi “Mezun Vermeyen” bir mekteptir. Mektep mensupları mezun olmak için girmezler, onlar son nefeslerini o eğitim anlayışı içinde yaşayarak vermek için girerler. Bugün itibari ile 1500 kişilere ulaştık. Amacımız ben napayım diye kaygı taşıyan bir insana ışık tutmaktır. Denizli’ de bunun etkisini gördük. Burada yanan ışığın varlığını görerek geldik. Işığın varlığının gücünü artırmak istiyoruz.

25 İlin Üzerinde

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi; 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan bir protokol ile tüm illere yayılması sağlandı. 25 ilin üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Ana fikrimiz ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmektir.” dedi.

Tarım ve Köy İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz kendilerine çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.