enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5158
EURO
34,6136
ALTIN
2.489,76
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Antik Kleopatra Havuzu | Gezilecek Yerler

Antik Kleopatra Havuzu | Gezilecek Yerler
10.03.2019
A+
A-

Antik Kleopatra Havuzu Hakkında

Antik Kleopatra Havuzu, berrak termal suyu ve barındırdığı tarihi sütunlarla göz kamaştıran , Pamukkale’nin zenginliklerinden biridir. Antik Havuz olarak da bilinen Kleopatra Havuzu, milattan önce 2. yüzyıldan kalan Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer almaktadır. Antik Havuz, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan Hierapolis Antik Kenti’nde sit alanı içerisinde, Pamukkale Travertenleri’nin hemen yukarısında bulunmaktadır.

Özellikleri

Antik Havuz’un ziyaretçileri tarafından en ilgi çekici bulunan özellikleri, termal sularla besleniyor olması ve içerisinde M.S. 7. Yüzyıldan kalma sütunlar, mermerler barındırmasıdır diyebiliriz.

Antik Havuz’un da içinde bulunduğu “Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?” Yol tarifleri için burayı tıklayınız.

“Pamukkale Travertenleri” yazısı için buraya tıklayınız.

Antik Havuz’un Oluşumu

Bölgeye gelen turistlerden yoğun ilgi gören havuzun oluşumu, milattan sonra 7. Yüzyıla dayanır. O yıllarda bölgede büyük bir deprem meydana gelmiştir. Depremin ardından şehrin ortasında büyük bir çukur oluşmuş,  termal sular açığa çıkmış ve şehrin sütunlarının da çukurun içine devrilmesiyle Antik Havuz oluşmuştur.

Günlük ortama bin beş yüz turistin uğradığı havuz, suyunun bazı cilt ve dolaşım problemlerine iyi gelmesinden ötürü şifa ve güzellik kaynağı olarak biliniyor. Öyle ki, Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın dahi, methini duyup bu havuza geldiği iddia edilir; Antik Havuz’un Kleopatra Havuzu olarak da bilinmesinin sebebi Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın ziyareti olarak bilinir.

Termal sulardan beslenen havuz, yaz kış 36 derece vücut sıcaklığındadır ve kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de mide spazmına iyi geldiğine inanılır. Pamukkale’ye gelen turistler için Antik Havuz muhakkak görülmesi gereken bir mekânlardan biridir.

Ziyaret Saatleri

Havuz, yazın (15 Nisan-2 Ekim) 08.00-21.00 arası, kışın (3 Ekim-14 Nisan) ise 09.00-20.00 arası açıktır, bu tarih ve saatler arasında ziyaret edebilirsiniz.

Giriş Ücretleri

Havuz, Hierapolis Antik Kenti alanında bulunduğu için öncelikle alana giriş yapmalısınız. Antik Kent’e giriş 80 TL’dir. Müze Kart sahipleri Hierapolis Antik Kenti’ne ücretsiz girebilirler. Ancak, havuza giriş için ücret ayrıdır.  0-6 yaş arası çocuklar için girişte ücret alınmaz, 7-12 yaş arası çocuklar için ise giriş ücreti 13 TL’dir.

Nasıl Gidilir?

Pamukkale Travertenleri’yle aynı bölgede olan Antik Havuz’a ulaşım bilgileri için,

“Pamukkale Travertenleri’ne Nasıl Gidilir?” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.