enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9594
ALTIN
2.324,26
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Avrupa’ya kanatlanacak takımlar ODTÜ, YTÜ ve Pamukkale Üniversitesi’nden

Avrupa’ya kanatlanacak takımlar ODTÜ, YTÜ ve Pamukkale Üniversitesi’nden
23.03.2018
A+
A-

Üniversite öğrencilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatan Red Bull Can You Make It? 2018 için geri sayım başladı. 60 ülkeden 200 öğrenci takımının katılacağı ‘Red Bull Can You Make It’te takımlar para yerine Red Bull kutularını kullanıp Avrupa’yı baştan sona seyahat etmeye çalışıyor. Bu kıyasıya rekabette Türkiye’yi Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) The Gentlemen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Weirdos ve Pamukkale Üniversitesi’nden Travertines temsil edecek.

Üniversite öğrencilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatan ‘Red Bull Can You Make It?’e katılacak takımlar açıklandı. 10-17 Nisan 2018 tarihleri arasında 60 ülkeden 200 öğrenci takımı para yerine Red Bull kutularını kullanıp Avrupa’yı seyahat etmeye çalışacak. Bu sıra dışı yolculuğa Türkiye’den de üç kişilik üç takım katılacak.
Kontrol noktası mücadeleleri, sosyal medya görünürlüğü ve macera listesinde yazılı görevleri tamamlama üzerinden puanlanacak takımların en az bin kilometre kat ederek Amsterdam’a ulaşmaları bekleniyor. En uzun mesafeyi en kısa sürede giderek bitiş noktasına varan takımın birinciliği elde edeceği yarışmada 4 bin kilometrelik mesafe rekorununsa bu yıl kırılması bekleniyor.

Yıldız Teknik’ten: The Gentlemen

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) iki erkek öğrencinin oluşturduğu The Gentlemen takımı, mühendislik fakültelerinin ağırlıkta olduğu YTÜ’nün maskulen ruhunu ortaya koyuyor. Birbirlerini üç senedir tanıyan Mehmet ile Sezgin, bu sürede üniversite arkadaşı olmanın yanı sıra sıklıkla yolculuk etmişler.

ODTÜ’nün melekleri: Weirdos

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Weirdos takımı, birbirlerini üniversitenin ilk gününden beri tanıyan üç kız öğrenci Betül, Büşra ve Buse’nin kurduğu takım… Ekip seyahat edebilmek için yalnızca paraya değil maceracı bir ruha sahip olmayı kanıtlamak istiyor.

Pamukkale’nin bembeyaz travertenleri: Travertines

Pamukkale travertenlerinden ismini alan Travertines takımı Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan üç öğrenci tarafından kuruldu. Ege’nin enerjisini Avrupa’ya taşıyacak takımın üyelerinin Can You Make It sloganı hazır: Haydi Gari!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.