enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Başsavcı Mustafa Alper’in Hayali Gerçek Oluyor

Başsavcı Mustafa Alper’in Hayali Gerçek Oluyor
16.05.2017
A+
A-
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper

Geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in hayali gerçek oluyor.

Başsavcı Mustafa Alper’in projesi olan Bozkurt Kadın Açık Ceza Evi’nde üretilen ürünlerin markalaşması ve üretim atölyesinin genişletilmesine Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden destek geldi.

Milli Emlak’tan Bozkurt Cezaevine devredilen arsanın imar planı değişikliği BÜyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Alanda inşa edilecek atölyede üretimin arttırılması ve daha fazla mahkumun çalışabilmesi amaçlanıyor.

İmar Planı Değişikliği Onandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantılarının ikincibirleşimi yapıldı. 15 Mayıs Milli Mücadele Günü etkinlikleri nedeniyle 14.00’da başlayan Meclis toplantısında Başsavcı Alper’in hayali olan projeoy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevin’e devredilen Milli Emlak’a ait arsada imar planı değişikliği onandı.

Başsavcı Alper’in, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki kadın mahkumların ürettiği tekstil ürünlerini marka çatısı altında toplamak ve atölyeyi genişleterek daha fazla kadının meslek sahibi olmasını sağlamak gibi bir projesi olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan şunları ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

”Bu kararla Başsavcımızın hedefini, arzusunu bir adım daha ileriye götürmüş olduk. Çok çok önemli bir karar. Kadın mahkumlar çıktığında eğer elinde mesleği olmazsa tekrar geri gelme veya çok büyük sıkıntılar yaşayacağı konusunda Başsavcı Alper ile hemfikirdik. Atölye’nin genişletilmesi ve daha fazla kadın mahkumun kurslara katılmasını sağlamak isteyen Başsavcı’nın bu sıkıntısını birlikte çözüm bulduk. İnşallah burada atölye büyür, marka başvurusu da kısa sürede neticelenir”

Başkan Zolan, açıklamasının ardından imar planı değişikliğini Meclis üyelerinin oyuna sundu. Madde, oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.