enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3105
EURO
35,0957
ALTIN
2.279,29
BIST
8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Bir Annenin Yardım Çığlıkları

Bir Annenin Yardım Çığlıkları
30.04.2018
A+
A-

Denizli (İHA) – Denizli’de 10 yaşındaki SMA hastası oğlunun tedavi olmasını isteyen anne Gülhan Kayhan, günlük ihtiyaçlarını da karşılayamaz halde olduklarını belirterek hayırseverlerden yardım istedi. 8 aydır ev kirasını ödeyemediklerini belirten anne, 35 TL’lik oksijen tüpünü de alamadıklarını belirtti. 

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Sevindik Mahallesinde ikamet eden ve yatağa bağımlı sinir kası hastalığı olarak bilinen Spinal muskuler atrofi (SMA) hastası 10 yaşındaki Hasan Mehmet hayırseverlerin desteğini bekliyor.
Anne Gülhan Kayhan, oğlunun iyileşmesi için yurt dışından alınacak ilaçların pahalı olduğunu belirtirken, günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayacak maddi imkanlarının olmadığını söyledi. Eşinin 2 buçuk yıl önce kalp krizinden hayatını kaybettiğini belirten Gülhan Kayhan, yatağa bağımlı oğluyla birlikte yaşıyor. Devletin ödediği bakım parası dışında hiçbir geliri olmayan anne Kayhan, geliri yetmediği için yaklaşık 8 aydır evinin kirasını dahi ödeyemiyor. Oğlunun tedavisi için gerekli oksijen tüpünü alamayan anne, ilaçların alınması durumunda oğlunun iyileşeceğini umut ediyor. Bu yıl evlerine öğretmenin gelmesiyle eğitime başlayan Hasan Mehmet, evin duvarına asılan yazılarla okumayı öğrendi.
Ev kirası ve günlük ihtiyaçlardan dolayı maddi sıkıntılar içinde olduklarını belirten Anne Gülhan Kayhan, “Cihaza bağlı şekilde hayatını sürdürüyor. Evde tek başına kendim bakıyorum ve çok aşırı zor durumdayım. Medikal ilaçlarını, ev kiramızı hiçbir şeyini karşılayamıyoruz. İlacımızı istiyoruz açıkçası. Hiç ayağa kalkamıyor maalesef doğduğundan beri sürekli böyle yatakta. Hiçbir adım bile attığımız yok. Eşim iki buçuk sene oldu vefat etti. Kalp krizi geçirdi. Maalesef Mehmet’le ikimiz yalnızız, kimsemiz yok . Çocuğa aldığım bakım parası ile geçiniyoruz. Onun dışında hiçbir gelirimiz yok maalesef. İlaçlarımız yurt dışından gelecek ama maddi durumumuz olmadığı için maalesef alamıyoruz, sigorta karşılamıyor, çok da yüklü bir para maalesef. Söylendiğine göre 750 bin dolar maliyeti var. Bunu maalesef imkanımızla alamıyoruz. Devlet yardımcı olursa inşallah alacağız” ifadelerini kullandı.
Solunum cihazına bağlı şekilde hayatını sürdüren Hasan Mehmet Kayhan da, “Ben ilacımı istiyorum, yaşıtlarım gibi yürüyüp koşmak istiyorum. Diğer çocuklar gibi okula gitmek istiyorum” dedi. Oğlunun kumbaradaki paraları ile ayın 13’üne kadar geçineceklerini belirten anne Gülhan Kayhan hayırseverlerin desteğini bekliyor.
 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.