enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Bu Mantar Türü Denizli’de İlk Kez Görüldü!

Denizli’nin Çameli ilçesinde dağlara çıntar aramaya çıkan vatandaşlar daha önce görmedikleri bir mantar türü ile karşılaştı.

Bu Mantar Türü Denizli’de İlk Kez Görüldü!
25.10.2018
A+
A-

Denizli’nin Çameli ilçesinde dağlarda bolca bulunan çıntar toplayan vatandaşlar, hiç görmedikleri bir mantar türü ile karşılaştılar. Karşılaştıkları ilginç mantarın fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar gördükleri mantarın ne olduklarını araştırmaya başladı. Sosyal medya kullanıcılardan birçok tahmin olsa da, gördükleri mantarın ne olduğu ortaya çıktı. Karnabahar mantarı olarak bilinen Türkiye’de daha çok Akdeniz bölgesi ve Güney Ege illerinde yetişen mantar türü olduğu ortaya çıktı.


Ağlı Yaylası’nda Çıntar toplamak için dolaşan vatandaşların karşılaştığı Karnabahar Mantarı, Antalya, Bodrum, Fethiye gibi ılıman Akdeniz iklimin olduğu yerlerde yetişen bir mantar türü olduğu biliniyor. Şapkalı mantar türlerinden farklı bir görüntüsü olan Karnabahar mantarı halk arasında Halı Saçağı olarak da adlandırılıyor. Bilimsel adı Sparassis Crispa olarak da bilinen Karnabahar mantarının Denizli sınırları içerisinde ilk defa görülmüş olabileceği bir iddia olarak ön plana çıksa da Denizli ve çevresinin iklim şartlarında yetişebilecek bir mantar türü olmadığı düşünülüyor. Eylül’den Kasım ayına bazen de Aralığa kadar yetişen bu mantar türü genelde Çam ağaçları diplerinde görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.