enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5006
EURO
34,8021
ALTIN
2.485,90
BIST
9.539,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar, Denizli’nin En Büyük Mutfağını Kuracak

Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar, Denizli’nin En Büyük Mutfağını Kuracak
31.05.2018
A+
A-

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında derneğin vizyonunu ve projelerini anlattı. Dernek Başkanı Nahide Erkan yaptığı açıklamada Denizli’de büyük bir mutfak kurarak, Denizli’ye gelecek olan turistlere yöresel yemeklerini sunmak istediklerini belirtti.

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Nahide Erkan başkanlığında bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına kendini ve derneği tanıtarak başlayan Erkan,”22 Mart 2018 itibari ile yürürlüğe giren Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği’nin kuruluş amacını projelerini, yapmak istediği faaliyetleri sizler eve Denizli halkına duyurmak ve tanıtmak için buradayım. İsmim Nahide Erkan, Girişimcilik desteği ile açtığım yaklaşık 6 yıldır faaliyette olan Seçkin Cafe ve Butik Pastanesi’nin sahibiyim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımda butik pastacı olup Denizli’de tanınan kişilerdir. 7 kişi ile başlayan derneğimiz şu anda 56 üyeye sahiptir. İçlerinde nitelikli işyerine sahip üyeler vardır.1.5 yıl önce katıldığım uluslararası yarışmada Denizlimize 1 gümüş, 1 bronz madalya ile döndüm.Bunun gibi yarışmaların Denizli’de olması gerektiğini düşünerek çalışmalara koyulduk. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in katkıları ile aralık ayında turizme de destek verecek şekilde Karahayıt Mahallesi’nde Aşçılık ve PastacılıkŞampiyonası gerçekleştirildi. Düzenlediğimiz yarışmaya ülkemizin farklı illerinden birçok katılım oldu. Denizli’den de birçok arkadaşımız yarışmaya katılarak ödül aldılar.”dedi.

Söz Konusu amaçlarımızı gerçekleştirmek adına sürekli toplantılar düzenledik. Yine bu kapsamda bizi geliştireceğine inandığımız bir Gaziantep Gezisi düzenledik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki farklı projelerini yerinde inceleme fırsatı bulduk.

”Denizli’nin kaybolan lezzetlerini gün yüzüne çıkaracağız”

Nahide Erkan derneğin hedeflerini anlattı. Erkan,”Sonrasında faaliyete geçirdiğimiz derneğimizin genel amacı olan girişimci kadınların, butik pastacıların ve aşçı arkadaşlarımızın iş dünyasında daha etkin yer almalarını sağlamak, üyelerimiz arasında iş birliği ve güç birliği oluşturmak, Denizli’nin kaybolan lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak, gastronomi alanında söz sahibi olunmasını sağlamak, uluslararası faaliyetlerde bulunmak, yurtdışındaki faaliyet ve dernekler üye olmak, ortak çalışmalar ve organizasyonlar yapmak, gastronomi alanında kalifiyeli eleman yetişmesine yönelik mesleki eğitim vermek ve almak, kurumlara destek vermek, proje üretip ilgili birimlere sunmak, gerekli görülen yerlerde temsilcilikler açmak hedeflerimiz arasındadır.”dedi.

”Denizli’yi söz sahibi yapacağız”

Erkan amaçlarının Denizli ve ilçelerde mutfaklar kurmak ve Denizli’yi gastronomide söz sahibi yapmak olduğunu dile getirdi. Erkan,”Bu anlamda derneğimizin, yerel yönetimlerin ve belediyelerin desteğine ihtiyacı vardır. Derneğimize gastronomiye ilgi duyan, araştırmacı, nitelikli,aşçı, pastacı ve girişimci herkesi üye olmayı davete ediyoruz.Derneğimiz kamu yararına olup, ileriye yönelik Denizli’de büyük bir mutfak kurmayı hedefliyoruz. Heyecanımız Denizli için, yeni yetişen nesil için tarihi, kültürü ve turizmi gastronomi ile birleştirip bu alanda söz sahibi illerin arasında Denizli’yi de yerleştirmektir.Her ilçemizde araştırmalarımız başlamıştır.”dedi.

Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği’nin Yönetim Kurulu şu şekilde;

BAŞKAN:NAHİDE ERKAN

BAŞKAN YARDIMCISI:NİLGÜN DOĞAN

SAYMAN:NİLGÜN EGEMEN

TANITIM-MEDYA:KADRİYE EZGİNCİ

SEKRETER:ÖZNUR YILDIRIM

AR-GE:HİLAL TAŞ

EKONOMİK İŞLER:NİLGÜN MALKAMAK

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.