enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Büyükşehir İle Tarihe Yolculuk Başlıyor

Büyükşehir İle Tarihe Yolculuk Başlıyor
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 50-75 yaş arası vatandaşları Çanakkale ve Bursa’ya götürüyor. Ücretsiz olarak düzenlenecek tarihi ve kültürel gezi için başvurular www.denizli.bel.tr ile sosyal etkinlik merkezlerinden yapılabilecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki 50- 75 yaş arası vatandaşları, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale ile Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa’ya götürecek. Ücretsiz ve haftada 2 gün olacak şekilde 2018 yılı sonuna kadar sürecek geziye başvurmak isteyen vatandaşlar Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin www.denizli.bel.tr resmi internet sitesinden ve Anafartalar, Atalar, Kayıhan, Aktepe, Gökpınar, Fatih, Sevindik Sosyal Etkinlik Merkezlerinden (Bilgi Evi ve Kurs Merkezi) başvurularını yapabilecek. Gezi için son başvuruların 30 Eylül 2017 olduğu ifade edilirken, başvuruların belirlenen sayıdan fazla olması durumunda gidecek kişiler, yapılacak kurayla belirlenecek.

 

 

 

İlk durak Osmanlı’nın başkenti Bursa

 

Gezini ilk durağı Bursa olacak. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edildikten sonra Çanakkale’ye hareket edilecek. Çanakkale ve Erdek’de konaklandıktan sonra gezinin ikinci gününde, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına geçilecek. Gün boyu rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, Simülasyon Gösterimi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek. Eceabat’tan Çanakkale’ye dönüşün ardından Truva Antik Kenti ziyaret edilerek Denizli’ye geri dönüş yapılacak.

 

 

 

 

Vatandaşlardan büyük talep var

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bursa ve Çanakkale’nin Türk tarihi bakımından ayrı bir önemi olduğunu belirterek, bu iki şehre tarihi ve kültürel gezi düzenlenmesi konusunda vatandaşlardan büyük talep aldıklarını söyledi. Başkan Zolan, “Türkiye’de yaşayan her vatandaşın özellikle Çanakkale’yi mutlaka görmesi gerektiğine inanıyorum. Bu kutsal vatanın ne şartlarda kazanıldığını, atalarımızın yedi düvele nasıl direndiğinin, bizlere bu cennet vatanın ne şartlarda bırakıldığının mutlaka yerinde görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çanakkale’nin yanında Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, yine tarihi ve kültürel değerleri ile görülmesi gereken yerlerin başında gelen Bursa ilimizi de gezi güzergahına aldık” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.