enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Büyükşehir İtfaiye’den muhtarlara yangın eğitimi

Büyükşehir İtfaiye’den muhtarlara yangın eğitimi
A+
A-

Denizli’nin 52 ayrı noktasında 7 gün 24 saat yangın, kaza ve afetlere karşı mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, eğitim çalışmaları da düzenliyor. Mahalle muhtarlarına temel yangına müdahale ile yangın tankerleri kullanımı ve uygulama teknikleri eğitimi veren Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı programın tüm ilçelerde uygulanacağını kaydetti.   

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gönüllü İtfaiyecilik Programı kapsamında kent genelindeki mahalle muhtarlarına temel yangına müdahale ile yangın tankerleri kullanımı ve uygulama teknikleri eğitimi veriyor. Program kapsamında Sarayköy ilçesindeki 28 mahalle muhtarına yönelik eğitim çalışması yapıldı. Sarayköy Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen eğitime Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Murat Başlı, muhtarlar ve eğitmenler katıldı. Eğitimde; yanma, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın esnasında yapılacaklar, yangında tahliye konularında bilgi verildi.

Uygulamalı eğitimler veriliyor

Burada verilen temel eğitimin ardından uygulamalı programa katılan muhtarlar, daha önce Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelere dağıtılan yangın söndürme tankerleri ve yangın söndürme tüpleri ile kontrollü olarak çıkarılan yangınları söndürdü. Aldıkları eğitimin uygulamasında da oldukça başarılı olan muhtarlara programın ardından katılım belgesi verildi. Gönüllü İtfaiyecilik Programının tüm ilçelerde süreceği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.