enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Büyükşehir Sokak Hayvanlarına Kucak Açtı

Büyükşehir Sokak Hayvanlarına Kucak Açtı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, 2017 yılında hasta, yaralı, kaza geçirmiş, kötü muameleye maruz kalmış binlerce sokak hayvanına kucak açtı.

Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, geçtiğimiz yıl binlerce sokak hayvanına kucak açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği 2017 yılında 10 binin üzerinde sokak hayvanına şefkat elini uzattı. Kliniğe getirilen 3 binden fazla sokak hayvanı kısırlaştırılırken , 4 bin dolayında sokak hayvanı da aşılandı. 3.100 dolayında hasta ve yaralı sokak hayvanının bakım ve tedavilerini gerçekleştiren Sokak Hayvanları Kliniği, 600 dolayında sokak hayvanını da sahiplendirdi. Sokak hayvanlarının dışında vahşi doğaya da sahip çıkan kliniğe geçen yıl getirilen şahin, kartal, çakal, ördek, leylek ve baykuş da tedavi edilerek doğal hayatlarına yeniden bırakıldı.

Yaralı sokak hayvanlarını ihbar edin

Vatandaşların hasta ve yaralı sokak hayvanları için hafta içi Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin 0 (258) 268 00 81 numaralı telefonunu aramaları istenirken, akşam ve hafta sonları için ise ALO 153’e ulaşarak ihbarda bulunmaları istendi. Sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşların da yine Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne müracaat edebileceği belirtildi.

Büyükşehir her canlıdan sorumlu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli sınırları içerisinde yer alan her canlıdan sorumlu olduklarını vurgulayarak, “Denizlimiz de yaşayan her can bizler için büyük önem arz ediyor” dedi. Klinikte sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, yaralı ve hasta hayvanların tedavileri ile bakımlarının yapıldığını kaydeden Başkan Zolan, bir süre önce yapımına başladıkları Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı projesini de tamamlamak üzere olduklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.