enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,7221
ALTIN
2.492,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Büyükşehir’den Hatalı Parklara Mesajlı Uyarı

Büyükşehir’den Hatalı Parklara Mesajlı Uyarı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, otobüs duraklarına park eden sürücüleri uyarmak için farklı bir projeye imza attı. Otobüs duraklarında yasaklayıcı tabelalar yerine, “Engelli Kardeşlerimin Otobüse Binmesine Engel Olmuyorum” gibi farklı mesajlar koyan Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin hatalı park yapması halinde olabilecek olumsuzluklara dikkat çekiyor.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü, otobüs duraklarına park eden araçların önüne geçerek trafiğin olumsuz etkilenmemesi için farklı bir proje geliştirdi. Bu kapsamda trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bulunan otobüs duraklarında parklanmanın önüne geçebilmek için uyarı levhaları hazırladı. Beş farklı mesajın yer aldığı levhalar ilk etapta pilot olarak seçilen bölgelere kondu. Sürücülerin dikkatini çekerek, hatalı park halinde olabilecekleri anlatan mesajlarda, “Engelli Kardeşlerimin Otobüse Binmesine Engel Olmuyorum”, “Yayaların Otobüse Binmesine Engel Olmuyorum”, “Duraklara Park Etmeyerek Trafiği Tehlikeye Atmıyorum”, “Duraklara Park Ederek Trafik Kurallarını İhlal Etmiyorum” ve “Trafik Akışına Engel Olmuyorum” yazıları yer aldı.

Pilot bölgelerde uygulanmaya başladı

Kesin ve yasaklayıcı mesajlar yerine sürücü özelinde yazılan mesajlarla sürücüleri uyaran, hatalı park edilmesi durumunda olabilecek olumsuzlukların anlatıldığı proje ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Denizli Devlet Hastanesi önü ile Cumhuriyet Caddesi’ndeki otobüs duraklarında başlatıldı. Proje, pilot bölgelerde olumlu sonuçlar verdikten sonra trafik yoğunluğunun olduğu diğer bölgelerde de uygulanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.