enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7988
ALTIN
2.513,75
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Cahit Özkan’dan Ekonomi Açıklaması

Cahit Özkan’dan Ekonomi Açıklaması
17.05.2018
A+
A-

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av Cahit ÖZKAN medya mensupları ve gazeteciler ile bir araya geldiği toplantıda son günlerde ekonomik anlamda yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. İç ve dış şer odaklarının top yekün saldırdığına dikkat çeken Özkan: “Her anlamda olduğu gibi ekonomik anlamda da bizleri sıkıştırmaya güçleri yetmeyecektir.”dedi.

YENİ SİSTEM ÜLKEMİZE DAHA FAZLA REFAH GETİRECEKTİR

Türkiye 24 Haziran’da bir seçim yapacağını fakat, ama 24 Haziran seçimlerinin diğerlerinden bambaşka bir farkı olduğunu söyleyen Özkan: Türkiye 24 Haziran seçimleriyle birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonraki en önemli değişimi yaşayacak, yeni yönetim sistemine geçecektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte artık yürütme yasamadan tamamen farklı bir şekilde doğrudan milletin yetki verdiği cumhurbaşkanı tarafından oluşturulacak. Buna karşılık cumhurbaşkanı bütçe dışında Meclis çalışmalarıyla ilgili hiçbir yetkiye sahip bulunmayacaktır. Böylece yasamayla yürütmenin karşılıklı denge ve gözetim içinde çalıştığı, ama gerçek anlamda birbirinden ayrıldığı yeni bir döneme geriyoruz. Buradan bir kez daha hem seçimlerin, hem yeni yönetim sistemimizin hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Özkan sözlerine şöyle devam etti:

TÜRKİYE ATILIM YAPTIĞI HER DÖNEMDE EKOMONİK SALDIRYA MARUZ KALMIŞTIR

Çok partili siyasi hayatımızın her atılım döneminin darbeler ve krizlerle önünün kesildiği hakikaten ibretlik bir dönem olarak görüyoruz. Rahmetli Menderes’in demokraside ve ekonomide ülkemiz adına başlattığı reformlara cevabın 1960 darbesinin ardından darağacıyla verilmiş olmasını milletimiz asla unutmamıştır. Aynı şekilde, 1970’li yılarda her geçen yıl katlanarak artan terör olaylarının ortaya çıkış ve yayılış sebebini bugün daha iyi anlayabiliyoruz. Yine rahmetli Özal’ın demokraside ve ekonomide ülkemize çağ atlattırmak için ortaya koyduğu çabaların önünün kimler tarafından nasıl ve niçin kesildiğini de bugün daha iyi görebiliyoruz. AK Parti işte böyle bir siyasi, demokratik ve ekonomik mirasın üzerinde ülke yönetimini devralmıştır. Bizim istikrar ve güven iklimini korumak için ne kadar titiz olduğumuzun en yakın şahidi iş dünyasıdır.

YENİ DÖNEMİN EN BÜYÜK FAYDASI EKONOMİYE OLACAKTIR

Yeni dönemin en büyük faydası şüphesiz ki ekonomiye olacaktır. Türkiye, evet, 15 yılda 3,5 kat büyümüştür; ama biliyoruz ki bazı alanlarda da bir süredir arzu ettiği ivmeyi yakalayamamaktadır. Bu sürecin küresel ve bölgesel boyutları kadar, kendi sistemimizden kaynaklanan sebepleri de vardır. İstikrar ve güven ortamını özellikle korumanın tek başına yetmediği, girişimciler, yatırımcılar, işadamları için çok daha fazlasını sağlamamız gereken bir aşamaya geçtiğimizin farkındayız. Artık kararları daha hızlı vermek, daha hızlı uygulamak ve hedeflerimize çok daha hızlı bir şekilde ilerlemek mecburiyetindeyiz.

AK Parti hükümetleri ve cumhurbaşkanlığım dönemimde iş dünyamızın tüm projelerine nasıl bir destek verdiğimin şahidi bizzat sizlersiniz. İnşallah yeni dönemde yeni yönetim mimarimizde, yeni yönetim kadromuzla elimizdeki tüm imkanları kullanacağız, bu şekilde Türkiye’ye vites yükselttirecek, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak icraatları hep birlikte hayat geçireceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.