enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5735
EURO
34,8792
ALTIN
2.436,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

CHP Denizli, Kızılay tartışmalarına üye olarak son verecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kızılay üstünden Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar ‘bağış’yapıldığı ve vergi kaçırıldığı yönündeki tartışmalar üzerine üzerine Kızılay yönetimini istifaya davet etmesi üzerine CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından farklı bir adım atıldı. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve partililer Kızılay Denizli Şubesi’ne gelerek kuruma üye oldu. Çavuşoğlu,” Elinizi taşın altına koymazsanız, isyan etmeye hakkınız yok. Gelin Kızılay’a sahip çıkın. Kızılay bir siyasi partinin arka bahçesi değil, birilerinin nemalandığı kurum değil, halka yardım götürecek asli unsurlardan biri haline gelmelidir.”dedi.

CHP Denizli, Kızılay tartışmalarına üye olarak son verecek
27.02.2020
A+
A-

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık bağış gündemin bir numaralı konularından biri olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve yönetimini istifaya davet etti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Denizli İl Başkanlığı farklı bir adım attı. Kızılay’a partililerin üye olmasını sağlamak amaçlı bugün Kızılay Denizli Şubesi’ne gelen İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve partililer kurumun içinde olarak bu tür usulsüzlüklerin önlebileceğini anlattı.

CHP Denizli’nin yeni İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Kızılay’a üye olmak için partililer ile birlikte Kızılay Denizli Şubesi önünde toplandı. Etkinliğe Çavuşoğlu’nun yanı sıra, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz, Denizli eski Belediye Başkanı Ali Marım, ilçe başkanları ve partiler katıldı.

”YA SEYİRCİ OLACAĞIZ YA SAHAYA ÇIKIP OYUNCU”

Kızılay Denizli Şubesi önünde bir konuşma gerçekleştiren CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu,”Tarihler boyunca birçok felaketi yaşamış bir neslin evlatlarıyız. Yardım vazgeçilmez ana unsurlardan biridir. Bir başkasına el uzatmak, elini tutmak hayat biçimimizdir. Yardım için en önemli kurumlar biri de Kızılay’dır. Bu kadar önemli bir görevi gerçekleştiren kurumun siyasi kavram ve kargaşalardan uzak olması, amacına hizmet eden kişilere teslim edilmesi gerekiyor. Bugünlere geldiğimizde görevi yardım etmek olan kurum maalesef yardımların dağıtımı ve paylaşımı konusunda problemler yaşamaktadır. Bugün o kuruma sahip çıkma günüdür. Çünkü bugün Kızılay’ın doğru ellerde olmadığı ile ilgili birçok iddia ile karşı karşıyayız. O zaman ne yapmak lazım; bugün Kızılay’ın Genel Başkanlığı görevinde bulunan Kerem Kırık isimli şahıs 7 şirketin ortağı olmuş. Her ortaklıktan pay alınmakta. Biz buna ‘dur’ demeye, bunun adımını Denizli’den atmaya geldik. 8 milyon lirasını bir vakıfa aktaran bu kurum için bizler elimizi taşın altına koyması gerekenleriz. 2 yol var ya tribünlere oturup seyirci olacağız ya da sahaya çıkıp oyuncu olacağız. Bu davranışı Kızılay özelinde başlattık.”dedi.

”KIZILAY BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL”

Kızılay’ın bir partinin arka bahçesi olmasını eleştiren Çavuşoğlu,” Örneğin Kızılay ile yaptığım araştırmalarda buraya personelin KPSS’siz alındığını öğrendim. Yani yandaş ve kayırma makamı hale getirilmiş durumda. Biz elimizi taşın altına koyarak 1 hafta boyunca üye kampanyası yapacağız. Bugün bu işi başlattık. Kızılay Şube Başkanımız da bize destek verdi. Bugün 20’şer kişik gruplar halinde üye olmaya başlıyoruz. Biz bazı şeylerin önüne geçmek için harekete geçtik. Buradan Türkiye’ye sesleniyoruz. Elinizi taşın altına koymazsanız, isyan etmeye hakkınız yok. Gelin Kızılay’a sahip çıkın. Kızılay bir siyasi partinin arka bahçesi değil, birilerinin nemalandığı kurum değil, halka yardım götürecek asli unsurlardan biri haline gelmelidir.”şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun açıklamasının arından Kızılay Denizli Şube Başkanı Adem Salih’i makamında ziyaret eden CHP yönetmi 20 kişilik gruplar halinde kuruma üye oldu.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.