enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Çok Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C

CHP ve İYİ Parti Bir Araya Geldi, Başkanlardan Çarpıcı Açıklamalar

CHP ve İYİ Parti Bir Araya Geldi, Başkanlardan Çarpıcı Açıklamalar
16.05.2018
A+
A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün ve temsilciler bugün ‘Millet İttifakı’ partilerini ziyaret ettiler. Gün sonunda ana muhalefet partisi CHP Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İYİ Parti Temsilcileri burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Hasan Akgün ve temsilciler ‘Millet İttifakı’ partilerini ziyaret ettiler. İlk olarak Saadet Parti Denizli İl Başkanlığı, sonra Demokrat Parti Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret eden temsilciler, gün sonunda CHP Denizli İl Başkanlığını ziyaret ettiler. CHP Denizli İl Başkanlığı’nda İYİ Parti temsilcilerini İl Başkanı Mahir Akbaba ve partililer karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette iki il başkanı açıklamalarda bulundu.

Akbaba,”Demokrasiye,birlikteliğe ve hemşeriliğe inanan insanlarız’

Ziyarette ilk olarak söz alan CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba,”Bizler CHP’liler olarak demokrasiye,birlikteliğe ve hemşeriliğe inanan insanlarız. Bu anlamda İYİ Parti değerli yöneticilerinin bu nazik ziyaretleri bizim için önem taşıyor. Bu noktada ben ev sahibi olarak öncelikle misafirimiz sayın Başkan Akgün’e vermek isterim” dedi.

Akgün,”CHP’ye partim adına teşekkür ediyorum”

Akgün,”Bizi bu sıcak havada sıcak şekilde karşıladıkları için teşekkür ederim . Malumunuz 24 Haziran erken değil, baskın seçimdir. Bu baskın seçimin amacı çiçeği burnunda İYİ Parti’yi seçime sokmamaktı. Ama kurulan bu tuzak CHP’nin müthiş manevrası ile demokrasi aşığı vatan kahramanı ile bozulmuştur.Bundan dolayı ben CHP’ye partim adına teşekkür ediyorum.Yine imza kampanyası döneminde CHP’nin demokrasi için aday olan herkese imza verilmedir çağrısına uyan Denizli il örgütüne ayrıca teşekkür ederim.

”Bu ittifak sayesinde budanan dalların daha gür çıkacağını söylüyorum”

Ülkenin içinde bulunduğu durum maalesef hiç açıcı değil. Hak,hukuk,adalet gün geçtikçe budanıyor, kaybediliyor. Bu süreç içerisinde buna karşı olan demokrasi savunucusu partiler Millet İttifakı adı altında bir araya geldiler.Belki demokrasimiz yaralanmış, budanmış olabilir. Bu ittifak sayesinde budanan dalların daha gür çıkacağını söylüyorum. Parlementer sisteme geri dönmek için 24 Haziran genel seçimleri bu düşüncede olan tüm partilere hayırlı olur.”dedi.

Akbaba,”Biz CHP olarak hükümetin alacağı kararların takipçisi olacağız”

Ziyarette son olarak söz alan  Akbaba İsrail’de yaşanan katliama değindi. Akbaba,”Öncelikle tüm hemşerilerimizin mübarek Ramazan ayını kutluyoruz. Önceden olduğu gibi birlik,beraberlik,sevgi,saygı ve huzur dolu bir Ramazan ayı yaşayalım. Ama biliyorsunuz ki Gazze’de ‘Kanlı Pazartesi’ gününü yaşadık. Orada ama çocuk, ama anne, ama genç, ama yaşlı barışçıl bir şekilde oraya toplanan insanlara İsrail askerleri tarafından sıkılan kurşunlar insanlığa,huzura ve masumiyete sıkıldı.Bu coğrafya da yürekleri yakan bir Ramazan’a başladık. Aynı zamanda biliyoruz ki hiç bir kınama,protesto o canları geri getirmeyecek. Bu noktada hem Türkiye’nin çatışma ortamında sağ duyunun bir temsilcisi olmasını, hem de diplomatik anlamda bir takım yaptırımları yerine getirmesini bekliyoruz. Bunlar nedir? İsrail’le yapılan 20 milyon dolarlık onur kırıcı anlaşmanın iptal edilmesi. Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak, konsolosluğumuzun acil bir şekilde Filistin Büyükelçiliği olarak tüm Türkiye’ye ilan edilmesini istiyoruz.Aksi taktirde ülkemiz mazlumun yanında olduğunu belirtmediğin de Mavi Marmara’da olduğu gibi tutarsızlıkla baş başa kalacaktır. Biz CHP olarak hükümetin alacağı kararların takipçisi olacağız.”dedi.

” 24 Haziran’da kazanan milletimiz, özgür basın,içi kan ağlayan anneler, geleceğe umutla bakmaya çalışan çocuklarımız, işçimiz kazanan Türkiye olacaktır”

Dün Ankara’daydım.Milletvekili aday adaylarımız ile ilgili evraklarını, düşüncelerini paylaştık. Ankara’da gördüğüm şey şuydu, alınan ittifak kararı halk tarafından çok olumlu karşılanmış. Zira bunun yansımalarını, Sayın Muharrem İnce’nin mitinginde gördük. Farklı yaş grupları, partililer ve mesleklerden insanlar sevgi gösterilerinde bulundu. Muharrem İnce’nin otobüsünün önünü keserek ilgilerini gösterdiler. Miting öncesinde de Millet ittifakın il başkanları ve temsilcileri ile bir araya gelmiştik. Bundan sonrada hakkın, hukukun, adaletin sağlanması için bir araya geleceğiz. Tüm bu süreç boyunca dürüst, ahlaklı ve dik duruşumuzdan vazgeçmeyiz. 24 Haziran’da kazanan milletimiz, özgür basın,içi kan ağlayan anneler, geleceğe umutla bakmaya çalışan çocuklarımız, işçimiz kazanan Türkiye olacaktır”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.