enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Dağcılar Büyük Yürüyüşü Çal’da Başlattı

Dağcılar Büyük Yürüyüşü Çal’da Başlattı
13.04.2018
A+
A-

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından da onaylanan ‘Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü” Çal’da bugün sabah saatlerinde başladı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Menderes Yolu’nun Çal’ın en önemli yolu olduğunu, bu yol ile bölgenin turizme kazandırılacağını söyledi.

‘Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu’nun organize ettiği yürüyüş öncesi Aşağıseyit Mahallesi’nde 250 dağcı kamp kurdu. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen dağcılar için Aşağıseyit’te faaliyet gösteren Hamzaoğulları Tarihi Su Değirmeni Çiftliği eğlence düzenledi. Dağcılar türküler ve şarkılar eşliğinde eğlendi.

Yürüyüşe, Çal Belediyesi’nin yanı sıra Denizli Dağcılık Kulübü, Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü, Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu ile Dağ Arama Kurtarma Derneği’de destek verdi.

 

BAŞKAN AKCAN’DA YÜRÜDÜ

250 profesyonel dağcı, bugün Aşağıseyit’ten yürüyüş için start verdi. 2 kilometrelik ilk parkuru Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe’de yürüdü. Yürüyüş Kumral mevkisinde sona erecek ve dağcılar burada kamp yapacak. Cumartesi günü sabah saatlerinde ise Çal Çakırlar mahallesi kamp alanına hareket edilecek. Pazar günü Apollon Lairbenos Tapınağı, oradan da Bahadınlar Mahallesi’ne kadar yürünerek etkinlik sonlandırılacak. Toplam, 55 kilometrelik parkur yürünecek.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye’nin dört bir yanından Çal’a gelen Menderes dostlarını ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi, “Bu yürüyüşe en büyük desteği veren Ali Yollu’ya ve çalışma arkadaşlarına, dağcılara Çal halkı adına teşekkür ediyorum. Menderes Yolu, Çal’ın en önemli yolu olacak. Bu yol ile doğa turizmi bölgemizde canlanacak. Keşke, Büyük Menderes Nehri’nde su olsa, bu su temiz olsa da, rafting de yapılabilseydi. Çal ilçemiz, doğal güzellikleri, yürüyüş alanları, tarihi dokusu ile bölgemizin önemli turizm merkezlerinden biri olmaya aday. Dağcıları 3 gün boyunca Çal’da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.