enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

DEGİAD, Temel Atma Töreni Gerçekleştirdi

DEGİAD, Temel Atma Töreni Gerçekleştirdi
17.02.2018
A+
A-

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde DEGİAD’ın yeni idari merkez binasının temel atma töreni gerçekleşti.

Denizli Genç İş Adamları Derneği Sadık Emre Çaputçu Yönetim Merkezi’nin temel atma törenine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert ve katıldı.

Temel atma töreni öncesi konuşma yapan DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen; “2013 yılın ağabeyimiz, yönetim kurulu üyelerimizden Sedat Doğaç, Sadık Emre Çaputçu ve ben. Burada hemen hemen bulunduğum yerde bu arsaya baktık ve birbirimizin gözlerinin içerisine bakarak hadi artık genel merkezimize gidelim ve hayal kurmayı bırakalım dedik. Sedat Doğaç bize kızdı. O’nu biraz kızdırdık. Sadık başkan ve Sedat Doğaç, vizyonları, inatları, inançları ve iddialı anlatımlarıyla hayalin gerçek olabileceğini dakikalar, günler geçmeden yönetim kurulunu ikna ettiler ve şu an tam bu gördüğünüz binanın hayaline bizleri ortak ettiler” sözleriyle bu yapının önce hayalle başladığına değindi. 

Sözkesen sözlerine, “Dernek hem idari merkezi olarak kullanabileceğimiz hem de üyelerimiz için sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirebileceğimiz bir evimiz olacak artık. Bunu birlikte başarıyoruz. Üyelerimizle birlikte her birimiz bir taş bir tuğla koyuyoruz. DEGİAD’lı olmanın ayrıcalığının onlarca nedenlerinden biri olarak sayıyoruz bu binayı. DEGİAD markasını taşıyacak, üyelerimizi çatısı altında toplayacak bir yapımının temelini atıyoruz. Çok duyguluyuz Sadık başkan ile başlayan yolculukta yolu yarıladık, tamamlamaya doğru ilerliyoruz. Çok gururluyuz, Denizli’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Böyle güzel bir muhitte, seçkin bir yapıda derneğimizin konuklarını ve üyelerini ağırlayacağız. Çok müsterihiz. Seçildiğimiz genel kurulda verdiğimiz sözümüzü tutmaktayız. Derneğin çitasını koyduğu yerden her zaman bir adım öteye koyduğumuzu ve mahcup olmadığımızı görüyoruz” diye devam etti.

Eski DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu’nun yönetim merkezi yapı sürecinde yaşamını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirten Sözkesen; “Hedefimiz bir anda inşaata başlamaktı fakat bu süreçte lokomotifimizi, bizlere inanç ve inat aşılayanımızı yitirdik. Bu kayıp DEGİAD İdari Merkezi’ne başlama konusunda bizi daha da hızlandırdı, daha da cesaretlendirdi. Bunu başta yitirdiğimiz başkanımızın bize bıraktığı nasihat olarak gördük her zaman. Şimdi bugün burada karşınızdayız temel atıyoruz” diyerek Çaputçu’nun vasiyetini yerine getirdiklerini ifade etti.

Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşma yaptı. Zolan konuşmasında; “Bugün güzel bir işin başlangıcını yapacağız. Bir hayalin kağıda döküldükten sonra artık yapımına geçeceğiz. Tabi hayat öyle ki bazıları hayal eder, bazıları çizer, bazılarına da yapmak nasip olur ama herkes bir şey yapmıştır. Herkes elinden gelen herşeyi yapmıştır. Tabi DEGİAD kurulduğu günden, 1991’den bugüne kadar bir çok konularda müspet anlamında, yapıcı anlamda Denizli’mizin ilerlemesi, dertlerinin çözülmesi ve beraber istişare yapma noktasında 27 yıldır değişik başkan ve yönetimler çerçevesinde Denizlimize çok güzel katkılar sağlamıştır. Ben öncelikle bu yola çıkanlara, kuranlara, bugüne getirenlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“DEGİAD, STK’lara Örnek Bir Proje Gerçekleştiriyor”

STK’ların tek göz odalarda kısıtlanmasındansa faaliyetlerini daha aktif yürütebilecekleri böylesi bir binaya sahip olmalarının önemine değinen Zolan; “STK olarak belki de en etkin olan DEGİAD’ımız yeni bir şeyin örneğini ortaya koyuyor. Artık STK’ların bir göz odalarda, küçük yerlerde değil kendini ifade edebilecek, daha etkin olabilecek, faaliyetlerini rahat rahat sürdürebilecek, kendilerinin kimliklerini ortaya koyacak bir yapıya kavuşma noktasında DEGİAD, bir ilki daha gerçekleştiriyor. Bunun hayalini rahmetli Sadık Emre Çaputçu Bey kurmuş. Allah rahmet eylesin. Ama geride kalanlar bayrağı eline alanlar o hayali kağıda döktü, yapıma getirdi” ifadelerine yer verdi.

Yeni binanın Denizli’ye faydalı olmasını temenni eden Zolan; “Bu hayal yapıma başladıktan sonra DEGİAD çok güzel faaliyetlerde bulunur. Denizlimizin faydasına, iş adamlarımızın ve  geleceğimizle ilgili neler yapılması gerektiği konusunda ortaya güzel fikirler çıkacaktır. Denizlimizin daha iyiye daha güzele doğru ilerlemesi için gayret edeceğiz. Bzi her zaman sizin yanınızdayız çünkü güzel işlere destek olmak gerekir diye düşünüyorum” dedi.

SADIK EMRE ÇAPUTÇU KİMDİR?

24 Eylül 1979’da Denizli’de doğdu. İlkokulu Denizli Gazi İlkokulu ve Hürriyet İlkokulu’nda okudu. Orta ve Lise öğrenimini İzmir Amerikan Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenimimi Yeditepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirdi. 2003 yılından bu yana aile şirketi olan Seyran Gıda San. Tic. A.Ş.’de çalıştı. Firmanın yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda iç pazar koordinatörlüğünü yaptı. Kısa bir süre Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Çaputçu, 2007 yılında DEGİAD’a üye oldu. 2009’da DEGİAD yönetim kurulunda görev aldı. Daha sonra DEGİAD’ın başkanlığını yürüttü. Çaputçu ayrıca Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği’nin Denizli Sevindik biriminin kurucuları arasında yer aldı. Çaputçu, evli ve bir kız çocuğu babasıydı. 2015 yılında, 36 yaşında kanser hastalığından hayatını kaybetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.