enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5703
EURO
34,9718
ALTIN
2.426,20
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği, Basın Toplantısı Düzenledi

Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği, Basın Toplantısı Düzenledi
06.02.2018
A+
A-

Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği, bu sabah Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

 

Toplantıda, Derneğin üç yılda bir gerçekleştirdikleri olağan genel kurul toplantısı sonucunda değişen yönetim kurulu tanıtıldı. Dernek Başkanı Raşit Özdemir, Başkan Yardımcılarının ise Halil Öksüz, Osman Aydın ve Ercüment Aksu’nun seçildiği açıklanan toplantıda Afyonkarahisarlıların Denizli’de ki nüfusu ve Denizli’de yaşayan Afyonkarahisarlılara yapılan desteklerden bahsedildi.

Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı Raşit Özdemir, Denizli’de yaşayan Afyonlulara özellikler sağlık konusunda yardımcı olurken başka alanlarda da Denizli’de ki Afyonululara destek olmayı hedeflediklerini açıkladı. Özdemir, “Derneğimizin önemli bazı kuruluşlarla özellikle sağlık sektöründe, özel hastanelerle üyelerine %50’ye varan indirimli tedavi anlaşmaları bulunmaktadır. Bu anlaşmaları hemşehrililerimizden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda başka kurum ve kuruluşlara yapmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

54. 709 kişi

Denizli’de yaşayan Afyonluların sayısının ise merak konusu haline geldiğini ve bu konuda resmi rakamların yanında dernek olarak da araştırma yaptıklarını belirten Özdemir rakamları açıkladı. Özdemir’in açıklamasında; “En çok merak edilen ‘Denizli’de ne kadar Afyonlu yaşıyor?’ sorusu sıkça soruluyor. Bu konuda değişik spekülasyonlar, değişik rakamlar yıllarca söylendi. Bu konuda tabi resmi veriler önemlidir. Bildiğiniz üzere 2017 yılında Mart ve Nisan aylarında TÜİK bir açıklama yaptı. Bu araştırma ve açıklamanın sonucu ‘Denizli’de hangi ilden kaç kişi yaşıyor?’ idi TÜİK’in resmi veri açıklamalarına göre, şu anda Denizli’de yaşayan Afyonluların nüfusu 54. 709 kişidir. Bu resmi verilerdir. Ayrıca 14 yıldır Denizli Afyonkarahisarlılar Derneği’nin de bu konuda kendi içinde araştırmaları vardır. Bu araştırmaların ışığında ve gayri resmi sonuçlara göre, Denizli merkezinde ve ilçelerinde bizim araştırmalarımıza göre, 80 bin civarında Afyonlu Denizli’de ikamet etmektedir. Tabi bunlar genç bir nüfustan oluşmaktadır” verileri belirtti.

”Bu Bir Göç Vakasıdır”

Afyonluların Denizli’de yaşamasını bir göç vakası olarak değerlendiren Özdemir açıklamalarına; “Bu bir vakadır, bir göç vakasıdır. Denizli’nin 1980’li yıllarda sanayileşmesi ile beraber kırsal bölgelerden sanayileşmiş olan Denizlimize genç nüfusun göçüdür aynı zamanda bu. Denizli’nin 1980’li yıllarda sanayileşmesi ile birlikte Afyon, Isparta ve değişik illerden gelen hemşehrilerimiz buralarda iş, aş imkanları ve çeşitli alanlarda çalışmalarını devam ettirmişlerdir” diye devam etti.

”Denizli’de ikamet eden 80 bin Afyonlu hemşehrilerimizin sorumluluklarının bilincindeyiz”

Denizli’de farklı sektörlerde çalışan ve kendi işini kurmuş pek çok Afyonlunun bulunduğuna ve aynı zamanda derneğin yönetim kurulunda aktif görevler alan üyeler olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Denizli’de mermer, traverten ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren bizim tespitlerimize göre 100 tane iş adamı ve firma vardır. Bu iş adamlarımız ve firmalarımız derneğimizin yönetim kurullarında ve derneğimizin üyeliklerinde yer almaktadırlar. Bu vesile ile dernek yöneticisi olan bizler Denizli’de ikamet eden 80 bin Afyonlu hemşehrilerimizin sorumluluklarının bilincindeyiz, çalışmalarımızı da bu meyanda sürdürmekteyiz” sözleriyle Denizli’de yaşayan Afyonlu iş adamlarının da desteği ile Afyonlulara daha iyi imkanlar yaratmanın peşinde olduklarını açıkladı.

Törenin sonunda derneğin eski başkanı Mustafa Gökmen’e derneği vermiş olduğu hizmetlerden dolayı plaket verildi. Gökmen, yeni yönetimi desteklediğini “Yeni yönetime başarılar dileriz, her zaman yanlarındayız” sözleriyle belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.