enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Denizli Devlet Hastanesi’nde isyan ettiren görüntü hakkında açıklama geldi

Dün öğle saatlerinde ileri derece yanık olan yakınını Denizli Devlet Hastanesi’nde götüren vatandaş, acilde görevleri sağlık memurlarının tavrı nedeni ile çileden çıktı. Konu ile ilgili Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk’ten açıklama geldi.

Denizli Devlet Hastanesi’nde isyan ettiren görüntü hakkında açıklama geldi
30.07.2019
A+
A-

Edinilen bilgiye göre olay, Denizli Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’nde meydana geldi. Sanayide oto kurtarma işi yapan Serkan K. ile motor tamircisi Ozan isimli genç yolda kalan bir otomobili tamir etmek isterken, Ozan isimli genç motordan çıkan sıcak suyun üzerine dökülmesi nedeni ile yandı.

Denizli Devlet Hastanesi’nin yolunu tutan Serkan K. ve Ozan isimli yaralı dakikalarca sıra bekledi. Kendileri ile ilgilenecek doktor olmadığını iddia eden Serkan K. duruma isyan ederek, hastaların tedavi alanına girdi.

“BİZ ŞİFA BEKLERKEN ONLAR OTOMOBİL BAKIYOR”

Doktor çağırmak için girdiği bölümde sağlık memurlarını bilgisayar başında gören Serkan K, yardım istemek için yanına gittiği memurların çalışmak yerine otomobil alım satım sitesinden otomobil beğendiklerini görünce çılgına döndü. Serkan K “Arkadaşım acılar içerisinde kıvranırken, memurların otomobil beğenmesine anlam veremedim. Dakikalarca beklememize rağmen doktor gelmedi. Benim bağırıp çağırmamdan sonra sağlık memurlarından biri yerinden kalkıp arkadaşıma yardımcı oldu. Biz dakikalarca yardım beklerken, memurlar mesai saatleri içinde keyif yapma derdinde. Doktor bile görmeden Okan’ın yanıklarına pansuman yapıp gönderdiler” dedi.

Mağdur olduklarını iddia eden Serkan K. sosyal medyada da yaşadıklarını paylaşarak duruma isyan etti.

MÜDÜR ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk “Bilgi güvenliği politikamız gereği hastane bilgisayarlarından ‘gov.tr’ uzantılı siteler dışında sitelere giriş engellenmiş durumdadır. Ayrıca tüm hastanelerimizin yönetimlerine bilgi güvenliği politikamız ile ilgili resmi yazı, personellere imza karşılığı tebliğ edilmek üzere gönderilmişti. Ancak özellikle acil servis gibi özellikli hizmet sunan bir yerde yaşanan bu olay kabul edilebilir değildir. Konu ile ilgili idari soruşturma Denizli Devlet Hastanesi başhekimliğince başlatılmıştır. İl Sağlık Müdürlüğümüz konunun takipçisidir. Yaşanan bu münferit olay, özveri ile çalışan tüm sağlık personellerini üzmüştür” diyerek konuyla ilgili gelişmeleri aktardı.

ÖZTÜRK KONUYLA İLGİLİ ACİL SERVİS ÇALIŞANLARIYLA TOPLANTI YAPACAK

Öztürk acil servis çalışanlarının hepsini bir araya toplayarak bir toplantı gerçekleştireceğinin bilgisini vererek “Hastaya müdahalede geç davranılıp davranılmadığını da siteye nasıl girdiklerini de araştırıyoruz. Yarın için tüm acil servis çalışanları ile bir toplantı planladım. Bir daha yaşanmaması için her tedbiri alacağız. Tabii bunu özveri ile çalışan personellerimizin de motivasyonunu kırmadan yapacağız.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.