enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5941
EURO
34,7657
ALTIN
2.419,89
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
31°C

Denizli Hocalı Soykırımını Unutmadı

Denizli Hocalı Soykırımını Unutmadı
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hocalı Soykırımı’nın 26. yıldönümünde de anma programı düzenledi. Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan batılı devletlere seslenerek;”Sözde soykırım iftiralarıyla üzerimize gelmekteler. Eğer soykırım görmek istiyorsanız, Hocalı’ya bakın, Afrika’ya bakın. Soykırım görmek istiyorsanız sömürge devletlerinin bulunduğu ülkelere bakın.”dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992’de, 106’sı kadın, 70’i yaşlı, 63’ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı’nın yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi.Ali Marım Bulvarı üzerinde bulunan Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu,Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk,Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

”Kardeşlerimiz katledilmiş soykırıma uğratılmıştır”

Anma töreni Lütfi Ege Okulu’ndan bir öğrencinin Hocalı Soykırımı’nı anlatan bir şiiri okumasıyla başladı.Ardından konuşmasını yapmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kürsüye çıktı. Başkan Zolan;”26 Şubat bizim için acı bir gün,Hocalı’da hunharca çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden tamamen yok etmek üzere öldürmenin kat kat üzerinde, vahşetle,hınçla oradaki insanlarımız, kardeşlerimiz katledilmiş soykırıma uğratılmıştır. Anne karnındaki bebekler bile çıkarılarak süngülerle ortada dolaştırılmıştır. İnsanlık suçu işlenerek akla gelmeyecek işkencelerle oradaki kardeşlerimiz maruz kalmış ve şehit olmuşlardır.”dedi.

”26 yıl önce yaşanan bu olayda bugün olduğu gibi o gün de dünya gözlerini yummuş, kulaklarını tıkamıştır”

Osman Zolan;”Azerbeycan bizim kardeşimiz, ne diyoruz tek millet iki devlet. Bugün yine tek millet olduğumuzu, birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olduğumuzu göstermek zamanıdır. 26 yıl önce yaşanan bu olayda bugün olduğu gibi o gün de dünya gözlerini yummuş, kulaklarını tıkamıştır. Bu soykırım karşısında görmezden gelmeye çalışılmıştır. Nasıl Bosna-Hersek’te Boşnak kardeşlerimizi orada yok edilirken görmezden gelindiyse, nasıl o Hollandalı komutan kardeşlermizi ‘kasaplara’ teslim etti bunu hiç bir zaman unutmamak lazım. Bizim ecdadımızla her zaman gurur duymamız lazım. Geriye baktığımız zaman ecdadımızın geçmişinde en ufak bir leke olmadığını görüyoruz. Ama baktığımızda gurur duyacağımız güzellikleri var. Her gittiği yere medeniyeti ve güzellikleri götürmüş.Diline ve dinine karışmamış. İnsanlar mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamışlar. Hiçbir zaman sömürgeci bir devlet olmamışız, asimile çalışmalarımız olmamış. Eğer olsaydı 400-500 yıl Avrupa’da hüküm süren ecdadımız herkesin dilini değiştirir, dini değiştirirdi. Bugün baktığımızda Afrika’da Orta Doğu Devletlerine baktığımızda başka milletlerin dillerini ana dili olarak konuşuyor. Ama Osmanlı hiç bir zaman böyle bir yaptırımda bulunmamıştır. Soykırım gibi utanç verici bir olayın içine girmesi ise söz konusu bile olmamıştır.”dedi.

”Eğer Soykırım Görmek İstiyorsanız, Hocalı’ya Bakın”

Osman Zolan;”Batı’nın sömürge ve katliam anlayışı, aynı şekilde bu anlamda bizim üzerimize suç atmak noktasına getirmiştir. Sözde soykırım iftiralarıyla üzerimize gelmekteler. Eğer soykırım görmek istiyorsanız, Hocalı’ya bakın, Afrika’ya bakın. Soykırım görmek istiyorsanız sömürge devletlerinin bulunduğu ülkelere bakın. Ama bizim bir olma zamanımız, 26 yıl önce ülkemiz bugünkü kadar güçlü değildi. O gün belki eli kolu bağlıydı. Çok şükür bugün güçlüyüz ve haksızlık karşısında haykıran, dik duran hep haklının yanında yer alan bir devletiz. İki devlet olarak tüm kardeşlerimizle beraber omuz omuza verme zamanıdır. Şunu belirtmeliyimki şuanda Hocalı ve Karabağ hala işgal altındadır. Eğer şehitlerimizin ruhlarının şad olamsı için, işgalin son bulması gerek. Azerbaycan’ın topraklarının geri verilmesi gerekiyor. İnşallah bunu el birliği ile başaracağız. Bugün yaptığımız törenle o acıyı unutmadığımızı, kardeş dediğimiz ülke ile birlik beraberlik içinde olduğumuzu nişanesi olarak burada 120 bin metrakerelik alan inşa ettiğimiz Azerbaycan-Karabağ parkını iki yıl önce açılışını yapmıştık. İnşallah şehitlerimizin ruhları şad olsun”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.