enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4162
EURO
34,7895
ALTIN
2.471,04
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Denizli ‘KUDÜS KARARINı’ Protesto Etti

Denizli ‘KUDÜS KARARINı’ Protesto Etti
08.12.2017
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in ‘başkenti’ olarak tanıması kararına açıklamasına tepkiler büyüdü.Denizli’de Cuma Namazı çıkışı AK Parti İl Teşkilatı ve STK’la basın açıklaması gerçekleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in ‘başkenti’ olarak tanıması kararı açıklamasının ardından Türkiye’de gerçekleşen prtostolara Denizli’de katıldı. Denizli’de Cuma Namazının ardından AK Parti İl Başkanlığı ve STK’lar ortak basın açıklaması yaptı. Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda yapılan açıklamada; “Ayağa Kalk, Kudüs İslamındır” mesajı verildi.

Milletvekili Özkan ve Başkanlar Katıldı

AK Parti İl Başkanlığı, Denizli Ticaret Odası, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Hakka Davet Derneği (Davet-Der) gibi sivil toplum kuruluşların yer aldığı protesto gösterisine AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Necip Filiz Basın Açıklamasını Okudu

Namaz çıkışında basın açıklamasını okuyan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

”Güçlü Tepkinin Sonuna Kadar Arkasındayız”

İslamın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenlerin tarihte defalarca hüsrana uğradıklarını belirten Filiz, “İslamın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

”Her türlü fedakarlığa hazırız”

İnsanlığın ve Müslümanlığın mahremiyeti olan Kudüs’e olan bu saldırıya karşı duracaklarını belirten Filiz, “Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslamın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız” dedi.

Açıklamanın ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık dua okudu. Okunan duanın ardından kalabalık sessizce dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.