enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Denizli Protokolü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Denizli Protokolü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
10.01.2018
A+
A-

Denizli Protokolü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesajlarını yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Basın mesleğinde çalışanlar ile işverenleri arasındaki ilişkilerin ve çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin, 212 Sayılı Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 günü, Ülkemizde her yıl “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Gazetecilik mesleği, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken diğer taraftan da vatandaşımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları ve çalışanları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir.

İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

Anadolu’muzun hoşgörüsü ve vicdanından beslenen medyamızın siz değerli çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, gece gündüz demeden her koşulda görevini fedakârca yapan tüm gazetecilerimize işlerinde kolaylık, hayatlarında sağlık ve başarı diliyorum.

Bu vesileyle görevlerini yaparken hayatını kaybeden İlyas Haytan ve Alperen Ersoy kardeşimiz başta olmak üzere vefat eden tüm basın çalışanlarımızı rahmetle anıyor, siz değerli basın mensuplarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra, yeni medyanın da faaliyet ve ulaşım alanını genişletmiş, ayrıca kamuoyunu bilgilendirme imkanlarının artmasını sağlamıştır.

“Toplumun, kamuoyunun hızlı, güvenilir, tarafsız haber alma hakkını sağlamak demokratik ülkelerin en belirgin göstergelerinden biridir. Medya çalışanlarımızın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki sorumluluklarını en iyi biçimde yerine getirmek için gösterdikleri çabalar hiç kuşkusuz takdire şayandır.  Medya kuruluşlarının herhangi bir zorlama ve kısıtlamaya maruz kalmadan, ülkemizin her yanında, dünyanın dört bir tarafında yaşanan olayları insanımıza ulaştırılmasını sağlamak demokrasinin de gereğidir. Yakın tarihimizde demokrasimizin kesintiye uğradığı, vesayetin belirgin bir şekilde kendini hissettirdiği dönemlerde ağır baskılara ve zulümlere maruz kalmış olan medya mensuplarının, geçmişten çıkardıkları dersler sonucunda, millet iradesini yok sayan vesayetçi zihniyetlere bundan sonra itibar etmeyeceklerine inanıyorum. O zorlu dönemlerin geride kalmasıyla, özellikle son yıllarda gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi nedeniyle atılan adımlar, gerek ulusal gerekse yerel medyamızın kendini geliştirmesi açısından da önemli bir rol oynamıştır.

Demokrasi kültürünün ayrılmaz bir parçası olan medyamızın, halkımızı doğru bilgilendirmenin yanı sıra, birlik ve bütünlüğümüzün korunması, meselelerimizin suhuletle çözülmesine katkı sağlaması açısından, yapıcı bir rol üstlenmesi elbette mümkündür. Bu açıdan medya çalışanlarımızın, görevlerini yaparken halkımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurmaya dikkat etmeleri, karanlık odakların algı operasyonlarına alet olmamaları da önemli bir husustur.

Bu düşüncelerle, medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

 
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

Melike Basmacı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Toplumun haber özgürlüğünü kişisel özgülüğünün bir parçası olarak gören, mesleğinin gereğini korkusuzca, tüm baskı gruplarının üzerinde tutan basın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler kutlu olsun.
Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı. Ancak günümüzde gazetecilerimiz, çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 10 Ocak 1961’den çok daha kötü koşullara sahip”. dedi

CHP li Basmacı “Basın özgürlüğünü ele alan yasalar yeniden düzenlenmeli, terör suçları dışında cezaevlerinde yazdıkları yazılar nedeniyle tutuklu bulunan gazeteciler, derhal serbest bırakılmalıdır.
Bugün birçok meslek örgütü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamıyor. 10 Ocak’ı işsiz bırakılmış, mesleğini yapamaz hale gelmiş gazetecilere adıyor. Oysa gazetecilik aynı zamanda toplumun özgürlüğüdür. Gazetecinin iş güvencesi, toplumun haber alma özgürlüğünün teminatıdır. Gazetecinin bağımsızlığı, toplumun gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır. Ve yıllar içinde oluşan gazetecilik mesleğinin etik değerleri, toplumun bilgi edinme hakkının teminatıdır. Altını bir kez daha çizmek gerekir ki, gazetecilik özgür olmadıkça toplum da özgür olamaz. Her ne pahasına olursa olsun, gazetecilikten vazgeçmeyen, çalıştırılmayan ama meslek onurunu koruyan tüm basın emekçilerini saygı ve selamlarımı sunuyorum.” dedi

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Zolan, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, halkı bilgilendirmek gayesiyle gece gündüz çalışan basın mensuplarının çoğu zaman zorlu şartlar altında görev yaptığını söyledi. Toplumların gelişimine doğrudan katkı sağlayan basının birlik ve beraberliğin korunmasına da önemli katkılar koyduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, “Halkımızın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun da vazgeçilmez şartıdır” dedi.

Sosyal medya ve internet haberciliğinde yaşanan hızlı gelişmenin önemine dikkat çeken Başkan Osman Zolan, teknolojinin yakından takip edilmesinin gerekli olduğunu ancak bu mecrada doğru ve tarafsız haberciliğin her zamankinden daha önemli hale geldiğini ifade etti.

Başkan Zolan, şunları belirtti: “Çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum.”dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü için bir mesaj yayımladı.

Demokrasinin gerekliliklerinden birinin çok sesli ve özgür medya olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kamuoyunun hızlı ve doğru bilgilendirilmesi konusunda basın mensuplarına mühim görevler düştüğünü hatırlattı.

Prof. Dr. Bağ şunları kaydetti:

“Gazetecilik mesleği; haberlerin doğru, hızlı, tarafsız bir biçimde kamuoyuna aktarılması konusunda önemli meslek dallarından biridir. Demokrasinin temellerinin sağlamlaştırılması ve düşünce özgürlüğünün geliştirilmesinde basın mensuplarının ciddi sorumlulukları olduğunu ifade etti.

Teknolojik gelişmelerin arttığı günümüzde yazılı ve görsel yayın organlarının dışında, sosyal medya da etkin bir şekilde kullanılmaya başlanmış ve toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturulması çok daha kolaylaşmıştır. Ancak bu gelişmelerle birlikte ifade ve haber alma özgürlüğünün yanında bilgi kirlilikleri de görülmektedir. Bunun önüne geçmek adına değerli basın mensuplarına yüklenen sorumluluklar bir kat daha artmaktadır.

Zor koşullarında toplumun hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde bilgi sahibi olması için gece gündüz çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Pamukkale Üniversitesi Ailesi ve şahsım adına en içten dileklerimle kutlarken, görevlerinde başarılar temenni ediyorum.’’

Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Demokrasinin temel taşlarından olan basın; Düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en temel aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışı sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.

Zor şartlarda dahi yaşanan gelişme ve süreçlerden toplumun haberdar olması görevini gerçekleştiren gazeteciler, kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra etmektedirler. Gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

İlimizin tanıtılması, sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişmesi ve kalkınmasında gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gürlesin, kamuoyunun haber alma noktasında objektif bir bakış açısıyla köprü görevi gören basının demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığını bildirdi.

“Toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda fedakarca yerine getiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarım” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, en önemli noktanın basın mensuplarının halkla kendileri aralarında önemli bir köprü görevi gördüğünü belirtti. Başkan Gürlesin, Pamukkale Belediyesi olarak basın mensuplarının her daim yanında olduklarını ifade ederek, “Gazetecilerimizle sürekli iyi bir diyalog içerisindeyiz. Belediye olarak, halkımıza daha iyi hizmet sunma noktasında icraatlarımızı kamuoyuna duyurma noktasında köprü görevi gören gazetecilerimizin önemli bir sorumluluğu bulunmaktadır. Bu noktada, zor şartlarda mesleklerini icra eden gazetecilerimiz, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Pamukkale Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Tarafsız, ilkeli bir şekilde mesleklerini icra eden tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel unsurlarından biri olan basınımız, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmezdir. Basın çalışanları ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli görevler üstlenmektedir. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır.
“Basın, yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu bilgilendirmekte, vatandaşlarla yöneticiler arasında bir köprü vazifesi kurmaktadır. Basın mensubu olmak, sorumluluk isteyen bir iştir. Fedâkarlık ister. Basın mensubu kamu görevi yapar. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz, bir solukta okuduğumuz bir bültenin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var.
O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek lazım. Yerel basın çalışanlarımızı da ayrı bir kefeye koymak lazım. Onlar işin mutfağında çalışmaktadırlar.
İlimizde; üstün gayret ve zor şartlarda görev bilincini kaybetmeden, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde başarıyla görevlerini yerine getiren gazeteci arkadaşlarımızın bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum.
Bu düşüncelerle basınımızın temel taşı olan vefakâr gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, zor şartlar altında kamuoyunun bilgilenme hakkı ve özgürlüğü için çalışan, meslek etiğine tam bir bağlılıkla, vatandaşların gözü, kulağı ve dili olan tüm basın mensuplarının gününü kutladığını ifade etti.

Halkın haber ve bilgi edinme özgürlüğünün, demokrasinin teminatı ve olmazsa olmaz gerekliliklerinden birisi olduğunu anımsatan Başkan Filiz, özgür basının da bu teminat ve gerekliliğin yerine getirildiği kurumlar olduğunu belirtti.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Halkımızın ilimizde, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olaylardan, yaşanan gelişmelerden haberdar olması için çalışan basın mensubu arkadaşlarımız bizlere doğru bilgileri teknolojinin gerektirdiği hızda ulaştırmaya çalışmaktadır.

Toplumların aydınlanmasında, reaksiyon göstermesinde önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.

Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir

Esnek çalışma süresi, yorucu ve stresli iş ortamının yanı sıra haber ulaştırmada her türlü teknolojiden faydalanabilme becerisi gerektirmektedir. Bu yüzden basın emekçiliği mesleği, özü itibariyle zor fakat özel niteliklere sahip, çağımızın saygın mesleklerinden biridir.

Yaşanan bu gelişmeler basın mensuplarının sorumluluğunu daha da arttırmaktadır. Yapılan haberlerin anında tüm dünyada yankı bulması, tarafsız, doğru ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının ön planda tutulmasını gerektirmektedir.

Sosyal medya hızlı haber alma, kamuoyu oluşturma açısından olduğu kadar ‘kara propaganda’ bakımından da istenmeyen yayınların platformu haline gelmiştir. Doğru haber vermek kadar bu kara propaganda malzemelerini ayıklamak da habercilerimizin yükümlülükleri arasına girmiştir.

Bunları yaparken basın mensuplarımızın; basın meslek ilkelerini gözetmesi, dünyanın en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin kullanılmasına ve korunmasına özen göstermesinin de son derece önemli olduğunu unutmamaları gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan Bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.”dedi.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Basın mesleğinde çalışanlar ile işverenleri arasındaki ilişkilerin ve çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin, 212 Sayılı Yasanın, yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961 günü, ülkemizde her yıl ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır” diyen Ertemur, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Gücünü kamuoyu desteğinden alarak, halkın olaylardan haberdar olmasını sağlamaya çalışan gazetecilerimiz, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi için vazgeçilemez bir parçadır. Gazeteciler, günün her saatinde kamuoyunu bilgilendirmek için gece gündüz demeden çalışan emektarlardır. Basının doğru bilgileri, ifade özgürlüğü engellenmeden kamuoyuyla paylaşmaşılmasını temenni ediyorum. Gazeteciler özgür olmalıdır ki, toplumda özgür olsun. Başta ilimizde görev yapan gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gazetecilik mesleği kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacıdır. Basın; fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur.

Eğitim çalışmalarının ve projelerin kamuoyuna aktarılmasında ve bilgilendirilmesinde yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederken,  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Müdürlüğümüz çalışmalarına desteğinizin süreceğine yürekten inanmaktayım.

Böylesi önemli bir misyonu üstlenen, tarafsız haber yapan ve basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden tüm basın mensuplarının 10 Ocak 1961’ de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Erdoğan, “Çağımızın zor mesleklerinden biri olan gazetecilik, aslında büyük bir özveriyle yapılması gereken toplumsal bir sorumluluktur. Dünyanın en zor işlerinden birini yapan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, basın mensuplarının zor şartlar altında görev yaptıklarını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla  açıklama yapan MHP’li Garip,   İlimizde gazetecilerin ve medya kurumlarının üstün bir hizmet anlayışı ile fedakarca çalıştıklarını ve toplum değerlerine ters düşmeyecek nitelikte yayınlar yaptıklarını söyledi. Garip,  “Denizlimizde  görev yapan tüm medya mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kamuoyunun doğru ve sağlıklı haber almasında basına büyük görev düştüğünü ifade eden Garip,  açıklamasında, “Bizler  gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlar altında halkımızı bilgilendirmek için çalıştıklarının farkındayız. Kamuoyunun hızlı, sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara değişik açılardan bakabilmesinde basının rolü çok büyüktür. Gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Her türlü fikrin özgürce tartışılması ve her düşüncenin kamuoyuna aktarılmasında basın önemli görev üstleniyor. Türk basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Basın çalışanlarımızın prensipli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde yerine getirdikleri bu önemli görevleri için teşekkür eder, tüm medya çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, mesajında basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Gelişmeleri doğru ve objektif olarak insanlara zamanında ulaştırmanın önemli bir iş olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, “Tarihimize bakarsak zaferlerde de Türk basını önemli bir yer tutar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında ülkenin durumunu ve girişimlerini Türk halkına hızlı bir şekilde yayabilmek için gazete çıkarılmasını istemiştir. Çıkartılan yayınlar sayesinde de Milli Mücadele’de birlik ve beraberlik halinde hareket edilmesi sağlanmıştır. Millet olarak FETÖ’nün 15 Temmuzdaki hain darbe girişiminde, haberleşme araçlarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Cumhurbaşkanımız’ın basın yayın organları aracılığıyla bizlere verdiği bilgi ve talimatla hareket ederek, o geceki kabusu aydınlık yarınlara döndürdük. O gün, medya ile iletişim araçlarının gücünü de bir kez daha fark ettik” diye konuştu.

Basının tarihi sorumluluk ve öneminin yanında sosyal etkinliğinin de bulunduğunu hatırlatan Oda Başkanı Uğur Erdoğan, “Şehrimizdeki basın çalışanlarımız sayesinde, Denizli Ticaret Odası olarak neler yaptığımızı sadece üyelerimize değil halkımıza da yansıtma imkanı buluyoruz. Zor şartlarda ve mesai mefhumu olmadan büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren basın çalışanlarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Toplumun aydınlatılmasında önemli rolü olan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik, bilgiye ulaşıp; bilginin topluma, doğru, tarafsız şekilde aktarıldığı önemli bir meslektir. Toplumun gelişmesinde büyük sorumluluk sahibi olan bu meslek aynı zamanda demokrasinin de vazgeçilmez unsurların biridir. Görsel, işitsel ve yazılı olarak topluma ulaşan gazeteciler, toplumun sesi, gözü, kulağı olmaktadırlar. Sorumluluk bilinci ve mesleki ilkelerinden ödün vermeden zor şartlar altına mesleğini icra eden gazeteciler başta olmak üzere Denizli’deki ve ülkemizdeki tüm emekçi gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, mesleklerinde başarılar dilerim”dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ortak yazılı açıklama yaptı.

Kolaylı ve Boyacı, basının, demokrasilerin gelişiminde ve toplumların ilerlemesinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, yasama, yürütme ve yargının yanında 4. kuvvet olan basının,  geleceğin güçlü Türkiyesi için mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini kaydetti.

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, ortak açıklamalarında şu görüşlere yer verdi;

“Dayanışma günü olarak kutladığımız ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü,  nedeniyle, çözüm bekleyen sorunlarımızı kamuoyuyla bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

Ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi sorunumuz, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile çözümlenmeli  ve alınan kararlar ivedilikle uygulamaya konulmalıdır.

Özellikle çalışma koşulları mutlaka iyileştirilmelidir. 10 Ocak 1961, basında çalışanların haklarına ilişkin 212 Sayılı Yasa’nın uygulanmaya başlandığı gündür. Bu yasa, basın emekçilerinin sigortalı çalışmasını, işten çıkarılmaları durumunda ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini, yıllık ve haftalık olmak üzere belirlenen tarihlerde izin yapmalarını ve en önemlisi de gazetecilik faaliyetlerini özgürce yürütmelerini güvenceye bağlamaktaydı.

Ancak günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından, ne yazık ki 10 Ocak 1961’den çok daha kötü koşullara sahipler. Basın özgürlüğünü ele alan yasalar yeniden düzenlenmeli, terör suçları dışında cezaevlerinde yazdıkları yazılar nedeniyle tutuklu bulunan gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır.

Yaşadığımız tüm bu sorunlar nedeniyle, meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Basın Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.