enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5691
EURO
34,9515
ALTIN
2.426,67
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
29°C

Denizli Protokolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajlarını Yayımladı

Denizli Protokolü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajlarını Yayımladı
28.10.2017
A+
A-

Denizli protokolü Cumhuriyeti’n kuruluşunun 94. yılında kutlama mesajlarını yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı şu şekilde;

Saygıdeğer Denizlililer;

Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare” olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkün Türk Milleti; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 94 yıl önce başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.

Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir Millet ve Devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır.

Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef,  yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir.

Unutmayalım ki biz en zor zamanlarında dünyaya cesaret ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Bu yürüyüş iç ve dış odaklı her türlü oyuna ve alçakça tuzaklara rağmen hep sürecektir.  Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin tüm fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır.

Büyük Önder ATATÜRK’ün söylediği gibi; “Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.”

Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel itici gücümüz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve Denizlili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.”dedi

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyet bayramını bu sözlerle kutladı.

 ‘CUMHURİYET, MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR!’

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında, 29 Ekim 1923 tarihinin Türkiye’nin geleceği açısından tarihi bir gün olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Cumhuriyet Bayramı, milletimizin zor zamanda yazdığı bir diriliş ve bağımsızlık destanıdır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Türkiye’nin 94 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde küllerinden yeniden doğduğunu, yayımladığı mesajında vurgulayan, Milletvekili Şahin Tin, “Esareti ve dayatmaları canı pahasına elinin tersiyle iten, istikbal ve istiklaline savaş açan işgalcilere karşı onur mücadelesi veren Türk Milleti, zor zamanda Cumhuriyeti kurarak bağımsızlık ve diriliş destanı yazmıştır” dedi.

 ‘TÜRKİYE DÜNYANIN YÜKSELEN GÜCÜ’

 Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin iki bin yıllık devlet geleneği ve bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının elde edilmiş bir kazanımı olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti 94 yıldır tüm zorluklara göğüs gererek karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Her alanda büyüyen Türkiye özellikle son dönemde dünyanın yükselen güçleri arasına girmeyi başarmıştır. Ülkemizin yükselişini istemeyenler ve başarımıza mani olma hayali kuranlar, her türlü hainliğe müracaat etmektedirler. Ancak milletimiz bu akıl yoksunu hainlerin, ihanetlerine fırsat vermediği gibi feraseti ve vatan aşkıyla boğmasını da çok iyi biliyor. Bunu en son 15 Temmuz da hep birlikte yaşandık ve gördük. Şu husus çok açık ve net bilinmelidir ki, kimse bu aziz milleti devletinden ve bayrağından koparamaz. Milletimiz kurtuluş savaşında bedenini düşmana nasıl siper ettiyse yeni işgal girişimi olan 15 Temmuz’da da İstiklal harbinde olduğu gibi yine bedenini siper etmiş ve bağımsızlığını tüm Dünya’ya bir kez daha ilan etmiştir “dedi.

 ‘GÜÇLÜ YARINLARI İNŞA ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk milletinin 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hainlere asla geçit vermediğini, bağımsızlığına, devletine, hükümetine ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Milletimizin vatanperver duruşu geleceğimize duyduğumuz en büyük güven kaynağımızdır. Bu aziz millet ile ne kadar iftihar etsek azdır. Ülkemize her koldan saldıranlara en ağır tokatı bu kahraman millet atmıştır. Bir taraftan terör saldırıları, diğer yandan dış güçlerin hain planları ve bir diğer taraftan ise içerdeki hainlerin ihanetleri. Her ne olursa olsun Türkiye bağımsızlığından asla ödün vermeyecek ve daha güçlü yarınları inşa etmeye kararlı bir şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 ‘CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN’

 Milletvekili Şahin Tin; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârca mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle anıyor; bu uğurda canlarını seve seve veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı zamanda ecdadımızın bize mirası olan bu topraklara duaları ve mücadeleleriyle sahip çıkan kahraman milletimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

AK Parti MKYK üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, Cumhuriyet’in ilanının 94. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti MKYK üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi:

“İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz büyük mücadelelerin ardından 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümünü hep birlikte coşkuyla kutluyoruz.

Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak, ülkemizin ve nesillerimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir.

Milletimizin her bir ferdi, köken, inanç, mezhep, meşrep, kültür, kılık-kıyafet ayırt etmeksizin Cumhuriyetin, aynı haklara sahip, tasada ve kıvançta bir evlatlarıdır.

İstanbul’un fethinde karadan gemi yürüten, Çanakkale’de 275 kiloluk topu tek başına kaldıran, 15 Temmuz’da tankların önüne yatan ruh birdir. Bu medeniyet mayasıyla, üç kıtada altı asırdan fazla hüküm süren bir cihan devletinin mirası üzerine yükselen Cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesine ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle devam ediyoruz.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Laik Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet geleceğimizdir, en büyük erdemdir. Cumhuriyet zorluklara ulusça göğüs germektir, yarınına ve geleceğimize ve kurucu değerlerimize sahip çıkmaktır.  Cumhuriyet, 28 Ekim akşamında bir ulusun kaderini değiştirecek o kararlı adımı atabilme cesaretidir.

Cumhuriyet, eşitlik hedefinin tüm ülkeye yayılması, tek kişinin yönetiminin ve ayrıcalıklarının son bulması, halkın kendini yönetmesi demektir.

Cumhuriyetle birlikte aynı vatanda ortak ilkeler etrafında buluşmuş Türk Ulusu’nun teröre, ayrımcılığa, adaletsizliğe, darbeye, hukuksuzluğa karşı tek ses olduğu rejimin adıdır.

Bölgesinde etnik ve dini çatışmaların  yaşandığı, tek kişinin tüm ülkenin kaderine yön vermeye kalktığı bir dönemde ülkemiz sadece laik Cumhuriyet rejimiyle, demokrasiyle ve Atatürk’ün bize 94 yıl önce çizdiği yolda ilerleyerek başarıya ulaşacaktır. Cumhuriyetin yurttaşı olmak, bölgemizde laiklik sayesinde elde ettiğimiz kazanımları korumak demektir.

Müslüman ülkeleri arasında Laik Cumhuriyetle ve demokrasiyle idare edilen, bu sayede içte barışı ve dışta barışı sağlamış olan kalkınmakta olan tek ülkeyiz. Bunu gerçekleştiren, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Bize Orta Doğu coğrafyasında bir inci gibi parlayan laik Cumhuriyeti armağan eden Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, canını vatanı uğruna feda eden şehitlerimizi, bu uğurda yaralanan gazilerimizi saygıyla ve özlemle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Cumhuriyetin 94’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,

“Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir” dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin en zor durumda bile ayağa kalkmayı bildiğini ifade eden Başkan Zolan, büyük fedakarlıklarla ve kahramanlıklarla verilen milli mücadelenin ardından 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu söyledi. Ecdadın cihana karşı vermiş olduğu kurtuluş mücadelesinin yeni bir versiyonunun 15 Temmuz’da yaşandığını anlatan Başkan Zolan, Türk milletinin yine birlik ve beraberlik içinde bu hıyanetin de üstesinden geldiğini vurgulayarak, “Atalarımız tarafından canları pahasına bizlere emanet edilen cumhuriyetimizi ve vatanımızı aynı hassasiyet ve fedakarlıkla koruyarak gelecek nesillere aktaracağız. Bu millet hiçbir zaman esaret altına kalmadı ve sonsuza kadar da kalmayacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek ve gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin görevidir. Bizlere yurdumuz üzerinde bağımsız ve hür yaşamamız için cumhuriyeti armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için kanını döken, canını veren gazilerimize ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunar, 94. yaşını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkleri ‘Türk Milleti’ yapan ortak değer, ezelden beri esarete ve dayatmalara karşı asla boyun eğmeyen, bir ve beraber olmanın tükenmez gayreti içinde,  türlü sarp mücadelelerden üstün başarılarla çıkmayı kendine hedef koymuş atalarımızdan bizlere yadigâr hürriyet duygumuzun nesilden nesile aktarıldığı bir değerdir.

Türk Milleti, istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan galip çıkarak, kazandığı zaferle emsalsiz bir kahramanlık destanı olarak şanlı tarihimize yazılmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik ve beraberlik içinde milletçe kurduk.

  1. yılını kutladığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet, demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Pamukkale Üniversitesi olarak; birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençler yetiştirmeyi amaçladığımızı bu vesileyle bir kez daha belirtmek isterim.

Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal onurudur;  bugün 94’ncü yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın mutlu gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu şanlı günü yüzyıllar boyu kutlamaya da devam edeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dediğinde; yurdumuzda aynı zamanda devrimler sürecinin de önemli bir adımı atılmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla Türkiye Cumhuriyeti,  çağdaşlaşmış, ekonomik, sosyal ve hukuksal yönden atılımlar gerçekleştirmiştir. 

Hedefi daima ileri olan, çağdaş bir devletin temelini atan ana unsur, hiçbir tartışmaya mahal bırakmaksızın Cumhuriyetin ta kendisidir. İçinde demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, milli egemenliği ve bağımsızlığı barındırır. 29 Ekim 1923 Türk Milleti’nin karanlığa karşı başkaldırısıdır.  Dolayısıyla, Türk Devleti’nin halkı ile bütünleşerek emperyalizme karşı savaşarak Cumhuriyeti kurma kararını vermiş olması değerini daha da artırmaktadır.

Onurlu bir yaşamı seçen Türk milletinin geleceği için cumhuriyetin kazanımlarını sonsuza kadar yaşatması ve yüceltmesi gerekmektedir. Çünkü Cumhuriyet; her daim milletin ortak umududur.

Bizlere cumhuriyeti armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde minnet ve saygı ile eğiliyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyoruz.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. Yılında bir mesaj yayımladı.

Başkan Subaşıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilan etmesiyle kabul edilen Cumhuriyet’in, 94. yaşını kutluyoruz. Aziz milletimizin her türlü imkânsızlığa ve zorluğa rağmen büyük vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri olan Cumhuriyet, ilelebet yaşayacaktır. Biz de Merkezefendi Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 94. Yılında ilçemizdeki bütün esnaflarımıza bayrak dağıtacağız. Esnafımız işyerlerinin camlarına astığı ay yıldızlı bayraklarımızla ilçemizi donatacak. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümünü yürekten kutluyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda,

Cumhuriyet coşkusunu Pamukkale Spor Oyunları ile Pamukkale’ye taşıdıklarını belirtti. Başkan Gürlesin, “Cumhuriyet, yıllarca süren savaşlarla birlikte verilen yüzbinlerce şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanan topraklarda ilelebet Türk Milleti’nin sonsuz varlığını ispatlamıştır” dedi.

“Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet, eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsamasının yanında büyük bir düşüncenin ürünüdür. Bize düşen görev, şehitlerimizin, gazilerimizin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu gelecek nesillere en doğru şekilde taşımaktır. Demokrasi ve halk iradesi ile güçlendirdiğimiz Cumhuriyetimizi, milli birlik ve beraberliğimizi her zaman güçlü tutarak sahip çıkmak hepimizin asli görevidir” dedi.

Pamukkale Belediyesi olarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu daha da artıracak, bayrama yakışır bir etkinliğe de ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 27 Ekim Cuma günü başlayan ve 29 Ekim Pazar günü sona erecek olan dev spor organizasyonu Pamukkale Spor Oyunları’nın Cumhuriyet’in ruhunu yaşatacaklarını ifade etti. “2500 sporcunun katıldığı dev organizasyonla tarihi ve doğal güzelliğin, termalin başkenti Pamukkale’mizin adını tüm dünyaya duyuracağız”  diyen Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer  verdi;  “Cumhuriyet coşkusunu da bir arada yaşadığımız ve spor dünyasını Pamukkale’de buluşturduğumuz, Pamukkale Spor Oyunları, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ve enerjisine yakışan bir etkinlik oluyor. Bu düşüncelerle kuruluşunun 94. yılında Cumhuriyet’e, özgürlüğe adım adım gidilen süreçte mücadele eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm demokrasi kahramanlarımızı, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Tüm halkımızın bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin 94. yılının tüm milletimizin birlik ve beraberliğini daim etmesini diliyorum”.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine en uygun olan idare Cumhuriyet İdaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, milletimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilemez bir değerdir.
Öyle ki Aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki kara gecede haçlı zihniyetinin maşaları olan hainlerin cumhuriyetimize ve tüm değerlerimize yönelik saldırıları karşısında serden vazgeçmiş ama ecdadın emanetinden vaz geçmeyerek en büyük mirasına sahip çıkmıştır. Tarihin en büyük hainliğinin yaşandığı gece Aziz milletimiz ecdadının izinden yürüdüğünü, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunun damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimiz değerlerini her daim canı pahasına koruyacağını Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşayacağını bir kez daha ispat etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin yegane kurucusu başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin 94. Yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşi ve benzeri olmayan  bir başarı elde edilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlamıştır.

Bu birliktelik ve beraberliği hiçbir güç bozamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek birlikte kardeşçe payidar olacaktır. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, milletle el ele, gönül gönüle savunmak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı’nda kadını, erkeği, çocuğuyla gösterilen büyük gayret ve fedakârlıklarla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Sayın Necip Filiz; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Kutlama mesajında; Muazzam bir mücadele ruhunun, muhteşem bir irade gücünün, hayranlık verici bir milli şuurun eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94 uzun yılı geride bıraktığını belirten başkan Filiz; “ Ne mutlu bizlere ki, tarihin hiçbir döneminde savaşlar, kıtlıklar, işgaller, ayak oyunları, karanlık senaryolar milletimizin önünü kesememiş, inançlarından ve ülkülerinden koparamamıştır” dedi.

Türk’süz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara en kesin ve kalıcı cevabın Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla verildiğini vurgulayan Başkan Filiz; “ Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını ispatlamıştır. Millet yaşadıkça, bölünmez bütünlüğü korundukça her türlü mihnet ve zahmetin sonuçsuz kalacağı, saldırıların da hükümsüz bırakılacağı böylelikle gösterilmiştir” dedi.

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Dün olduğu gibi bugünde Milli birlik ve huzurumuzu bozmak amacında olanlar faal ve yoğun gayret içindedir. Teslimiyet ve acziyet içinde çırpınanlar, işbirlikçilik ve ihaneti tek seçenek görenler dün olduğu gibi bugün de devrede, işbaşındadır. Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, içteki ve dıştaki art niyetli odaklara asla fırsat vermeyeceğini azim ve cesaretle ortaya koymuştur.

Türkiye Cumhuriyeti; şehit kanıyla, savaş meydanlarındaki kahramanlıklarla ve hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz fedakârlıklarla vücut bulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı da ziyadesiyle hak etmiştir. Küresel güçlerin yedeğinde ve gölgesinde olanların, bu gerçeği akıllarından çıkarmaması şüphesiz hayırlarına olacaktır.

Biz, İstiklal Harbimizi zaferle neticelendirirken ve sonrasında yeni Cumhuriyetimizin temellerini atarken, bunu bir millet olarak, yani ortak duygu, hedef ve ideal etrafında kenetlenerek başardık. Bugün o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkemize bağlılığımızı en net haliyle ifade etmek için büyük bir fırsattır. Bu bayramda ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevap olacaktır. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine sımsıkı sarılarak, Cumhuriyetle demokrasinin kaderini bir ve ortak görerek Türkiye’nin istiklal ve istikbaline sahip çıkmak her vatan evladının görevi olmalıdır.

Bizim için anlamı büyük olan 2023’e sadece 6 yıl kaldı. Cumhuriyetimizin 100′üncü kuruluş yıldönümünde her açıdan güçlü, lider, büyük ve yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz. İşte bu inşa süreci, bir bakıma Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini, yeniden ve eksiksiz olarak hâkim kılmakla mümkün olacaktır. Bunu başaracağız ve geleceğin öncü ülkeleri arasındaki yerimizi alacağız.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.

MHP’li Garip, Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, vatan toprakları ile birlikte milletin en değerli varlığı olduğunu vurgulayan Garip, “İçinde bulunduğumuz iç ve dış kaynaklı sorunlarımızın çözüm yolu, Anadolu’nun 10 bin yıllık tarihini bilmekten, Selçuklu ve Osmanlı’yı tanımaktan, Çanakkale, Milli Mücadele ve Cumhuriyet ruhunu kavramaktan, çağdaş uygarlık, tam bağımsızlık ve tam demokrasi şuuruna ermekten geçmektedir” dedi.

Garip mesajında,şu görüşlere yer verdi:  “İçinde bulunduğumuz sancılı sürecin, Anadolu’nun 10 bin yıllık sağlam köklerine ve Türkiye’nin tüm renklerine tutunarak ama bu vatan için ödediğimiz bedelleri de unutmayarak aşılabileceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Çağdaş uygarlık hedefine ulaşmaya kararlı olan milletimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözünün aydınlattığı yolda; 94 yıl önce Cumhuriyeti kurarken duyduğu heyecan, inanç ve kararlıkla ilerlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımız tamdır. Cumhuriyetimizin 94. yılı Denizli’imize ve ülkemize kutlu olsun.”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesajında şu görüşlere yer verdi.

Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünün heyecanını yaşıyoruz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en büyük ve en önemli kazanımı Cumhuriyet’ tir. Bizim için bu destanı yazanları, yaşadığımız topraklar için can verenleri, bir an olsun bile unutmadık ve unutmayacağız.

Cumhuriyet, tarihi boyunca ülke kalkınmamızın hızla gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye sanayileşerek, demokratik bir kent toplumu haline gelmeyi başarmıştır. Cumhuriyetle gerçekleşen önemli açılımlarla Türk insanının ufku genişlemiş, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ciddi kazanımlar elde edilmiştir.

Bizler de bu uğurda Denizli Ticaret Odası olarak üzerimize düşen görevleri birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yerine getireceğiz. Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, üzerinde yaşadığımız topraklar için can veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

TİM Başkan Vekili Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Biliyoruz ki Cumhuriyetimiz, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için atılanadımların  en önemlisidir. Büyük fedakarlıklarla ulaşılan  Cumhuriyetin 94.kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda benimsenen ortak duygular ve hedefler bizleri her geçen gün daha ileriye taşımaya devam ediyor.Geçen 94 yıl içerisinde, tıpkı 15 Temmuz ihanet girişiminde olduğu gibi çok defalar Cumhuriyeti hedefleyen badirelerden alnımızın akıyla çıktık. Bundan sonra da ülkemiz üzerinde hesabı olanlar olacaktır fakat Türk Milletinin her ferdi, Cumhuriyeti yaşatmanın ve güçlendirmenin, en önemli görev olduğunun bilincindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere şehit ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.