enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4929
EURO
34,9499
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizli Protokolü Öğretmenler Gününü Kutladı

Denizli Protokolü Öğretmenler Gününü Kutladı
24.11.2017
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günü Denizli protokolü tarafından  kutlandı. Protokol Öğretmenler Günü için mesajlarını yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bugün; 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 89’uncu, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 36’ncı yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zaman da bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi sizler, sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız.

Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Unutmayalım ki eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiği nesillerin başarı veya başarısızlıklarının yanı sıra ahlaki meziyetler ve zaaflarında da öğretmenlerimizin verdiği eğitimin izleri görülecektir.

Atatürk  “Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.” ifadesiyle öğretmenliğin önemini belirtmiştir. Yüzyıllar öncesinde ise Diyojen, “Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum.” Demiştir. Hz. Ali, öğretmenliğin paha biçilmez değerini en kısa ve etkili biçimde, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek ifade etmektedir.

Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır. Bu şuurla mesleğine adanmış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum.

Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize gösterdikleri özveri ve emekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

64. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sevgili öğretmenlerimizin, ülkemizin doğusundan batısına dört bir yanında nasıl özverili bir şekilde görev yaptıklarını hepimiz görüyor ve biliyoruz. Geleceğimiz addettiğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi uğruna verdikleri emeği ve mücadeleyi her zaman takdir ediyoruz. Çünkü biz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla insana ve geleceğimiz olan gençlerimize yapılan yatırımı her şeyden değerli görüyoruz.

Ülkemizin tüm zorluklara rağmen yeniden inşasında ve Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda son yıllardaki gelişiminde kuşkusuz ki öğretmenlerimizin payı yadsınamaz. Türkiye sahip olduğu genç nüfus potansiyelini kullanmak için gençlerine yüksek kalitede bir eğitim vermek mecburiyetindedir. Kaliteli eğitim de kaliteli eğitimcilerle olur. Türkiye’nin önce 2023 sonrasında 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilmesi; vatansever, bilinçli, donanımlı, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle ve yine onları yetiştirecek öğretmenlerimizle mümkündür. İyi yetişmiş, fedakâr öğretmenlerimizle yurdumuzun en ücra köyünde dahi gençlerimizi en üst seviyeye taşıyacak, bir başka deyişle geleceğimizi sağlam temellere oturtacak eğitim ortamını yakalayacağımıza inancımız tamdır.

AK Parti Hükümetleri olarak öğretmenlik mesleğinin itibarını yükseltme, destekleme, çalışma şartlarını iyileştirme, öğretmenlerimizi maddi ve manevi olarak toplumumuzda hak ettikleri saygın konuma taşıma noktasında da büyük gayret sarf ediyoruz. Hz. Ali’den mülhem “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesini gelenek edinen bir milletin temsilcileri olan bizler, öğretmenlerimize verdiğimiz değeri her daim göstermeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, yurt içinde ve dışında görev yapan öğretmenlerimizin her birinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle tebrik ediyorum. Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Görevlerini layıkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan başta sevgili öğretmenlerim olmak üzere tüm öğretmenlerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum.”dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, eğitim ve öğretim sisteminin gelişen şartlara uygun olarak her geçen gün daha da milli bir kimlik kazandığını söyledi. Şahin Tin; “Öğretmenlerimiz, eğitim ve öğretim alanında toplumumuzu ilmek ilmek dokuyan fedakâr gönül insanlarıdır” dedi.

 AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği ve millet mekteplerinin açıldığı gün olan 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajında eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik eden Milletvekili Şahin Tin, Öğretmenlere duyulan sevgi ile gösterilen saygı ve hürmetin toplumun vazgeçilmez temel değerlerinden olduğunu ifade etti.

 ‘NE YAPSAK AZ, NE SÖYLESEK KİFAYETSİZ KALIR’

 Eğitimin her şeyin başı olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi ancak eğitimli bir nesille mümkündür. Bu anlamda ülkemizin geleceğe başarıyla ilerlemesinde en büyük pay şüphesiz öğretmenlerimize aittir. Ülkeler ister tabii kaynaklar bakımından isterse coğrafi bakımdan hangi alanda gelişmiş olursa olsun şayet eğitim alanında gelişmiş değilse sefaleti yaşamaya mahkûmdurlar. Türkiye her zaman öğretmenlerimiz sayesinde vasıflı ve nitelikli bir topluma sahip olmuştur. Günümüzde her alanda bir kalkınma yaşıyor ve her geçen güç güçleniyorsak bunun ana sebebi şüphesiz eğitimli nesillerimizin varlığıdır. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, eli öpülesi öğretmenlerimize ne yapsak az ya da ne söylesek kifayetsiz kalacaktır. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında öğretmenlerimize sahip çıkacak, onların haklarını kendi hakları gibi korumaya devam edecektir” dedi.

 ‘EĞİTİM ORTAMLARI İYİLEŞTİRİLDİ’

 İktidar oldukları ilk günden beri özellikle eğitim alanına büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Eğitim ortamlarını iyileştirdik. Derslik sayılarını artırdık. Teknoloji sınıfları oluşturduk. Kitapları ücretsiz dağıttık. Yardımcı materyallerin temini konusunda her türlü adımı attık. Devletimizin desteğini öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için seferber ettik. Eğitime ve eğiticiye yapılan yatırımı, devletimizin ilerlemesine güç veren, karşılığı olan en önemli yatırım olarak gördük. Günümüz şartlarının üzerinde donanıma sahip vasıflı nesillerin yetişmesini her zaman önemsedik. İşte bu sebeple nesillerimizi yetiştirecek olan Öğretmenlerimizin kıymeti bizim için tarifsiz bir değerdir. Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gün vesilesiyle kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış tüm Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Ayrıca emekli öğretmenlerimizi saygıyla, görevi başında şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” dedi.

AK Parti MKYK üyesi, Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı:

Bir ülkenin en büyük gücü ekonomisi veya ordusu değil inançlı ve eğitimli gençleridir. Muasır medeniyetler seviyesini aşma vizyonumuzda bizi başarıya taşıyacak en değerli varlığımız; şuurlu, ahlaklı, milli değerlerimize sahip gençlerimiz olacaktır. Bu yüzden gençlerimizin ve onları eğitmekle yükümlü öğretmenlerimizin sahip olduğu imkânları arttırdığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz.

Şuurlu öğretmenlerimizin yetiştireceği örnek nesiller, ülkemizin geleceğine yön verecek, dünyada barışı ve adaleti tahsis edecek “Büyük Türkiye”yi inşa edecek, böylece bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır.

İşte bu şuur ve kararlılıkla, “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” diyen bir medeniyetin mensupları olarak tarih boyunca olduğu gibi, bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi ve öğretmenlerimizin hayat standartlarının yükseltilerek, hak ettikleri imkanlara kavuşmaları için AK Parti olarak çalışmalarımıza yılmadan devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor, ülkenin dört bir köşesinde, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen fedakar bir şekilde görevlerini layıkıyla yapmaya gayret eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Öğretmenler geleceği aydınlatan meşalenin taşıyıcılarıdır” diyen Başkan Zolan, “Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyet arz ettiğini belirten Başkan Osman Zolan, “Öğretmenler, eğittikleri öğrenicileri ile geleceği inşa etme gibi önemli bir görev üstlenmektedir. Öğretmenlik mesleği tarih boyunca en kutsal meslek olarak görülmüş ve her zaman saygıların en büyüğünü hak etmişlerdir” dedi. İlk ayeti ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak, öğrenmenin ve öğretmenin Türk toplumu için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Öğretmenler, doğruyu, yanlışı, iyiyi ve kötüyü öğretmenin yanı sıra, öğrenicisinin yeteneklerini de ortaya çıkarır. Bu cihetle öğretmenler toplumları ve medeniyetleri inşa etmişler ve geleceğe yön vermişlerdir” dedi.

“Öğretmenler geleceği aydınlatan meşalelerin taşıyıcılarıdırlar” diyen Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine bağlı ve çağın ötesinde fikirler üreten nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin en asli görevleri olmalıdır. Onların yetiştirdiği nesillerle ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe doğru hızla ilerleyecektir.”

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatan Başkan Zolan, “Öğretmenlerimizin gelecek için yetiştirdiği fidanlar, büyüyerek ve gelişerek ülkemizin kaderini tayin edecektir. Bu vesileyle, millet mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

 ‘‘Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.’’ Mustafa Kemal Atatürk

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Verdiği mesajda, bir milletin gelişmesi, çağdaş ve uygar toplumlar seviyesine ulaşabilmesi için öğretmenlere büyük görev düştüğüne değinen Rektör Prof. Dr. Bağ şunları kaydetti:

‘‘24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün, 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu tarih, milletin geleceği olan nesilleri eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerinin herkes tarafından anlaşılması ve anımsanması adına önemli bir tarihtir.

Öğretmenlerimiz, bu kutsal mesleği yerine getirirken, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm öğrencilerin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesinde onları ilmek ilmek dokur gibi titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilemektedir. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur.

Öğretmenler, eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, aileden sonra örnek alınan şahsiyetlerdendir. Bu nedenledir ki, öğretmen yetiştiren bizler gibi tüm üniversitelere de büyük sorumluluklar düşmektedir.

Bizler Pamukkale Üniversitesi olarak, eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarımızda gösterdiğimiz gayreti aynı şekilde eğitim fakültemizde de çağdaş, ilim irfan sahibi, araştırmacı, çağın gerekliliklerini takip eden, yenilikçi genç öğretmenler yetiştirerek ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim-öğretim almaları gayesi içindeyiz.

Bu vesileyle, en başta aziz milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.

Saygı ve Selamlarımla,’’dedi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ülkelerin gelecekleri eğitime verdikleri öneme ve çağdaş insanlar yetiştirmelerine bağlıdır. Kaliteli eğitim ve öğretimle,  vatan sevgisiyle, doğruluk ve dürüstlük ve tüm önemli değerlerimizle başarılı nesiller yetiştirmek ise ancak öğretmenlerimizle mümkündür. 

Türkiye Cumhuriyeti, öğretmenlik mesleğinin önemini daha kurtuluş mücadelesi verirken anlayarak, hak ettiği değeri göstermeye çalışmıştır. Cumhuriyet dönemi devrimlerinin en köklü en anlamlı değişimlerinden biri 1 Kasım 1928’deki  Arap Alfabesinden Latin Alfabesine geçişi sağlayan harf devrimidir. Bu devrim, ‘bir gecede cahil kaldıklarını’ iddia edenlerin aksine aydınlık geleceğe yürüyüşün ilk adımı olmuştur.

24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanın verildiği tarihtir. Başöğretmen Atatürk’ün bizzat kara tahtanın başına geçerek sadece okul çağındaki gençlerin değil tüm ülkenin çağdaşlaşma yolunda engeli olan hurafelerden, köhneleşmiş düşünce ve uygulamalardan kurtulmasının ilk adımını atması; O’nun ne kadar iyi bir önder, devrimci ve öğretmen olduğunun da göstergesidir.

Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında,  Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştirme kararlılığını sürdüren, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, özverili tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla bir mesaj yayımladı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu açıklamasında, “24 Kasım tarihini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ unvanını alması dolayısıyla her yıl ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlamaktayız. Büyük fedakârlıklarla, çağdaş Türkiye’nin temellerini, yetiştirdiği insan gücüyle atan öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsat ve değerdir. Öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla yetiştirdiği nesiller cennet vatanımızı yarınlara taşıyacaktır. Başöğretmenimiz Atatürk, ‘Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu kalite ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç şüphe etmem’ sözleriyle ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken anahtarını da yine öğretmenlere vermiştir. Hiç şüphesiz öğretmenlik mesleği sadece ülkemizde değil tüm dünyada en değerli ve en saygın mesleklerden birisidir. Öğretmen bir ailenin ferdi olarak öğretmenlerimizin üstlendikleri sorumluluğun farkında olduğumu ifade ederek, kendilerine duyduğum saygı ve sevginin sonsuz olduğunun altını çizmek isterim. Göklerde ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı güzel yurdumuzun her yerinde öğretmenlik mesleğini fedakârca yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Öğretmenlik dünyanın en önemli mesleğidir” diyen Başkan Gürlesin, “Öğretmenlerimiz geleceğimize emin adımlarla ilerlememizi sağlayan çocuklarımızı yetiştirerek, en zorlu ve en önemli görevi üstlenmişlerdir. Bu nedenle öğretmenlerimizin hakları ödenemez” dedi.

Ülkemizde her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin mesaj yayımladı: “Ülkemizin geçmişten geleceğe, güçlü devletlerarasına girmesinde çok büyük payı olan hiç şüphesiz fedakâr, cefakâr öğretmenlerimizin çok büyük payı vardır” diyen Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi;   “Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde payları olan, yarınlarımıza yön veren öğretmenlerimiz bugün en batıdan en doğuya kadar ülkemizin dört bir yanında Bayrak, Millet aşkıyla görev yaparak, çocuklarımızın geleceğe ışık tutmasını sağlamaktadır. Kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımıza en doğru bilgiyi aktarmak için, millet olmanın önemini, bağımsızlık, barış ve adaletin faziletlerini örnek olarak aşılıyorlar. Pamukkale Belediyesi olarak bizlerde eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitim alanında hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize destek olmak için elimizden tüm gayreti gösteriyoruz. Okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için, en iyi imkânları oluşturma gayret içindeyiz. Yine de her zaman daha iyisini hedefleyerek; çok daha iyi şartlar için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor; emekliliği olmayan tek mesleğe sahip olan ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak için özveriyle, büyük emeklerle çocuklarımızı bilgiyle ve sevgiyle donatan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum”.dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye’nin, öğretmenleri sayesinden geleceğindeki hedeflere ulaşmada en ufak bir şüphesi bulunmadığına dikkat çeken Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN , şunları ifade etti: “Eğitim alanında çok hızlı ve baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, gençlerimize ve yavrularımıza daha nitelikli ve etkili eğitim hizmeti sunabilmek için en büyük görev, elbette ki baş tacımız sevgili öğretmenlerimize düşmektedir.

 Öğretmenler, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan adsız kahramanlardır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitilerek geleceğe hazırlanmasını sağlayan öğretmenler, ülkemizin de bu vesileyle geleceğine yön vermektedir. Tüm meslek grupları sizlerin elinde şekillenmektedir. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan bu değerleri koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenler, sizlerin varlığıyla gelecekten en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatlarını sürdüren öğretmenlerimize de sağlıklı ve uzun ömür diliyorum.”dedi

24 Kasım Öğretmenler Günü olması dolayısıyla Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, bir mesaj yayımladı.

Akyol, “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillendirilmesinde en büyük görev öğretmenlerimizindir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde fedakârca, vefakârca ve özverili bir biçimde gayret gösteren öğretmenlerimizin  her türlü takdire fazlasıyla layık olduğunu söyleyen AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Öğretmenlerimizin bu özelliklerinin yanı sıra, milli konularda ki hassasiyetlerini topluma anlatmada gösterdikleri sorumluk  anlayışlarının, 2023 Lider Ülke Türkiye hedefinin gerçekleşmesinde en önemli itici güç olacağını vurguladı.

ÖĞRETMENLERİMİZİN DEĞERİ BİR GÜNLE İFADE EDİLEMEZ

Öğretmenlik mesleğinin, milletlerin geleceğini belirleyen en kutsal ve en yüce meslek olduğunu belirten Başkan Filiz “Öğretmenler günü bir günle ifade edilemez. Hayata hazırlanmamızda öğretmenlerimizin büyük emeği vardır. Onlar, Milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kutsal değerlerini benimseyerek koruyan ve yücelten, bu yönde insan yetiştiren eli öpülesi insanlardır. Onlar bir gün değil, her gün hatırlanmaya layık kişilerdir” dedi

Kültürlü, birikimli, inançlı, azimli, vatansever öğretmenlerimizin bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün en başta gelen teminatı olduğunu ifade eden Başkan Filiz; “ Sizler varoldukça, bu bayrak en yükseklerde dalgalanacak, bu vatan bölünmeyecek, bu millet hiçbir güce boyun eğmeyecektir. Çünkü, bu vatanı, bu milleti koruyacak, kollayacak kuşağı sizler yetiştireceksiniz” dedi.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verilişinin 89’ncu yıldönümünde idrak edilen Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

 BU KUTSAL MESLEĞİN İLK TEMSİLCİSİ PEYGAMBERİMİZDİR

İslam’da bu zor mesleğin ilk temsilcisi, şüphesiz ki sevgili peygamberimiz Muhammet Mustafa (S.A.V.)’dir. O’na bu görev ,bizzat Allah tarafından Kur’an-ı Kerim’in Alak suresinin ilk inen ayetlerinde; “ ( Ey Muhammed ) Yaratan Rabbının adıyla oku! ” buyrularak verilmiştir. Sevgili peygamberimizde “ Ben öğretmen olarak gönderildim ”  buyurarak, bu mesleği benimsemiş ve kutsallaştırmıştır.

Yüce Dinimizde; eğitim ve öğretimin işini yüklenen öğretmenlerimize gereken önemi vermiştir. Öğretmenler yapmış oldukları bu kutsal görev karşılığında dünyada ve ahirette Allah’ın rahmetine ve insanların gönüllerine girmişlerdir. Öğretmenlik dünyada gıpta edilecek iki husustan biridir. Sevgili Peygamberimiz bunu şöyle dile getirmektedir.

“Yalnız şu iki kimseye gıbta edilir:

Allah’ın kendisine ihsân ettiği malı hak yolunda harcayıp tüketen kimse;

Allah’ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına da öğreten kimse.

 ÖĞRETMENLİK SADECE DÜNYEVİ GETİRİSİ OLAN BİR MESLEK DEĞİLDİR

Eğitim ve öğretim işiyle meşgul olmak sadece dünyevi getirisi olan bir görev değildir. Bu görevi yerine getiren insanlar için dünyada kendilerine ilim öğrettikleri insanların yanı sıra, bütün yaratılanlarda kendilerine hayr duada bulunmaktadırlar. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir.

“Allah Teâlâ Hazretleri, melekleri, semâvat ehli, deliğindeki karıncaya,  denizindeki balıklara varıncaya kadar arz ehli, halka hayrı öğretene mağfiret duasında bulunur.” Bu sebeple tekrar ifade edelim ki, eğitim ve öğretim işiyle meşgul olanlar kutsal bir görevi de icra ediyor demektir.

 EN BÜYÜK GÜÇ EĞİTİM ORDUSUDUR

Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisidir.

Milletimizin hayallerini tarumar ederek geleceğine ipotek koymaya uğraşan ve vatanımızın bağımsızlığına göz diken mihrakların saldırılarının yoğunlaştığı bu süreçte, geleceğimizi inşa edecek öğretmenlerimize, büyük görevler düştüğü tartışılmaz bir gerçektir. İçinde bulunduğumuz ihanet saldırılarını durduracak olan orduların başında da hiç kuşkusuz eğitim ordusu gelmektedir.

Üretmeyen, milli duyguları harekete geçiremeyen, aynı zamanda kendi kendini tekrarla yetinen ve bunun içinde sürekli gerileyen bir milletin bulunduğumuz coğrafyada varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz milletimizin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır.

Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

 KUTLU HEDEFLERİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZ OLACAKTIR

Şurası tartışmasız bir gerçektir ki; yüksek idealleri kafasında taşıyan, belirlediği kutlu hedeflere ulaşmak için çok mücadele veren bir yönetim anlayışının her şeyden önce geleceğin mimarı öğretmenlerini memnun ve mutlu etmesi lazımdır. Bizler de hiç şüphesiz bunun için var gücümüzle çalışmaktayız.

Millet olarak belirlediğimiz amaçlara gidebilmemizin yolu, hızı ve kalitesi; doğal olarak öğretim kadrosunun niteliği ve huzuru ile yakından alakalıdır.

 TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ

Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum.

Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Geçtiğimiz günlerde Batman’daki terör saldırısında şehit olan genç öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın başta olmak üzere Terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir.  Fertler gibi, nesillerde onun eseridir.  

Hepimizin bildiği gibi, dünya bilginin en çok üretildiği teknolojinin en hızlı geliştiği ve gelişmelerin hızla insanlığın hizmetine sunulduğu önemli bir dönemi yaşıyoruz. İşte bu dönemde bu gelişmeleri yakalayan, bilim ve teknoloji kullanan, üreten ve kendisinden bir şeyler katan milletler, yarının güçlü ve mutlu toplumunu oluşturacaktır.

Sizler geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektesiniz.

 Bu sorumluluğun bilinci ile tertemiz ellerinize emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi, Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeksizin, eğitimimizin genel amaçları doğrultusunda, milli ve manevi değerlerimize bağlı aydın fikirli,   sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek üzere, bu ülkeye en büyük hizmeti yapacağınıza içtenlikle inanıyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ün, ”Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirin” öğüdü doğrultusunda; Mesleğine gönül vermiş, henüz yeni göreve başlamış öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlar, emekli olmuş arkadaşlarımıza ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar dilerim. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan, ebediyete intikal etmiş, bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmet anarken, teşkilatımız adına en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla mesajında şu görüşlere yer verdi.

Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü ve en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan bireylerin yetişmesidir. Bu sebeple okullarda verilecek eğitimin kalitesi adına öğretmenlerimiz ve onların üstlendikleri bu kutsal görev çok büyük öneme sahiptir. Bunun en büyük örneği tam bir öğretmen ve eğitimci özelliği taşıyan Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Başöğretmeni Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Bu bağlamda ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı büyük fedakârlıklar göstererek yetiştiren, bizleri bu günlere getiren başta Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.

 

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 24 Kasım Öğretmenler Günü vasıtasıyla bir mesaj yayımlayarak Öğretmenlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu vurguladı.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Başkan Tefenlili, toplumun geleceği için eğitim ve öğretimin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Başkan Tefenlili 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, bugün dahi geçerliliğini koruyan ‘Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Öğretmenlik toplumumuzun, milletimizin geleceğini inşa eden kutsal bir meslektir. Çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, bilgi birikimleri ile onları aydınlatmakta, onların ışığı olmaktadır. Zor şartlar altında icra ettikleri meslekleri ile geleceğimizi şekillendirmektedirler. Hepimizin üzerinde emeği olan öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile iş dünyası olarak, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, toplumumuzun ilim, irfan kaynağı olan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, görevlerinde başarılar dilerim”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.