enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5994
EURO
34,8026
ALTIN
2.503,83
BIST
9.431,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Denizli Protokolünden Miraç Kandili Mesajları

Denizli Protokolünden Miraç Kandili Mesajları
13.04.2018
A+
A-

İşte Denizli protokolünden mesajlar;

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan, “Ülkemizin, tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Miraç Kandili’nin gönüllerin aydınlandığı, manevi değerlerin güç kazandığı, paylaşma ve dayanışmanın arttığı mübarek bir gece olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Miraç, tüm Müslümanlar için bir fırsat olup, ibadet, dua ve istiğfar ederek manevi duygularının arttığı mukaddes bir gecedir. Bu gecede insanlığın kurtuluşu için gönderilen Peygamber Efendimizin (S.A.V) kutlu ve mucizevi yolculuğunu idrak etmeye çalışmalı ve kendi iç muhasebemizi yaparak yarınımızı bugünden daha iyi olması için kendimizle yüzleşmeliyiz” dedi. Bu mübarek gecede barış ve huzurun tüm dünyada hakim olmasını temenni eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Bu kutsal gecede ülkemizin bekası ve birlik beraberliğimizin daha da güçlenmesi için dua edelim. Bu gece kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir kenara bırakıp tüm insanlığı tehdit eden terör, şiddet ve savaşın yerini barış ve huzura bırakması için dua edelim. Tüm bu vesilelerle ülkemizin, tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyorum.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Miraç Kandili sebebiyle yayınladığı mesajda, “Peygamber Efendimizin (S.A.V) bu kutlu yolculuğunda, tüm kalplerin sevgi, saygı, iyi niyet ve hoşgörüyle dolması dileğiyle, tüm halkımıza Miraç Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İslam âlemi için önemli olaylardan olan ve Peygamber Efendimizin (S.A.V) Allah’ın huzuruna çıkarıldığı mübarek gecenin anlamına binaen idrak edilen Recep ayının 27. gecesine denk gelen Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “İslam alemi için önemli bir olay olan İsra ve Miraç olaylarında Peygamber Efendimiz (S.A.V), Mescid-i Haram’dan alınarak Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, oradan ise Allah’ın huzuruna çıkarılmıştır” diyen Başkan Gürlesin mesajında şu görüşlere yer verdi; “Miraç mucizesi, Kuran’ı Kerim’de ayrıntısıyla anlatılmış ve Peygamber Efendimize (S.A.V.) semaya yaptırılan hikmet yüklü, mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Bizler de bu mana ve müjde yüklü günü fırsat bilerek kırgınlıkların giderilmesi, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, insani ve ahlaki meziyetlerimizin en üst seviyede yaşanmasına gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere Denizli halkımızın ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni yürekten kutlar, alnı secdeye varan, el açıp Yüce Allah’a dua eden Müslüman kardeşlerimizin ibadet ve dualarının kabul olmasını dilerim”.

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI TURHAN VELİ AKYOL

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Akyol mesajında, “Karanlık geceleri nurlandırdığı gibi karanlık kalpleri de nurlandıran, rahmet ve bereketin yeryüzüne yağmur gibi indiği Recep ayını uğurlamanın hüznünü, Miraca ve Şaban ayına kavuşmanın sevincini, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Sevgililer sevgilisi âlemlere rahmet olarak gönderilen, ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz Muhammet (SAV)’in ihsan ve ikram dolu mucizevî yolculuğu olan Miraç Kandili’ni idrak etmekteyiz. Peygamberimiz (SAV)’in mucizevî bir yolculukla Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği Miraç gecesini, manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Bu kutlu yolculuğu en iyi şekilde anlamalı, üzerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeliyiz. Bu mübarek gecede yapılacak olan samimi dua ve yakarışların İslam Alemi’nin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını diler, Miraç Kandili’nin hayırlara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

MHP DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKANVEKİLİ AV. YUSUF GARİP

“BÜYÜK BİR MUCİZE”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. Miracın imanla anlaşılabilecek büyük bir mucize olduğunu belirten Garip, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir.Bizlere, sıkıntıya düştüğümüz zamanda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), tüm inananlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir. Bizler de bu hediyelerin şuurunda olarak, müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandil’ini bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz. Tüm insanlığın yaşamış olduğu sıkıntıların son bulmasına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Türk-İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ

Miracın ; manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuk olduğunu belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz;  Miracın; manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi hali olduğunu vurguladı. Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Filiz; mesajında ; “Şunu bilmek lazımdır ki Miraç; tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur”dedi.

Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını duayla idrak ediyoruz. Miraç , birçok ilahi hikmeti, sırrı ve bereketi insanların zihnine, ruhuna ve çevresine taşıyan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu yolculuğudur. Miraç hadisesi yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi serüvenidir. Miraç bir yükseliştir. Bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye terakki ediştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (A.S)’in şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edilecektir. Bu düşüncelerle büyük milletimizin ve Türk-İslam aleminin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum. Miraç Kandili’mizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandilini kutluyorum.

DENİZLİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN

“İNSANLIĞIN HUZUR BULMASINA VESİLE OLSUN”

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizlililer’in Miraç Kandili’ni kutladı. Miraç Kandili dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, gecenin insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılar ve savaşlardan kurtulduğu günlerin habercisi olmasını diledi. Başkan Erdoğan, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in, alemlerin Rabbi olan Allah(cc)’ın huzuruna çıktığı gece, milletimizce Miraç Kandili olarak idrak edilir. Bu ulvi gece, insanlığın yükselişinin de gerçekleştiği değerli bir andır. Çünkü, Peygamberimiz büyük bir ihsanla yeryüzüne dönmüştür. Müslüman’a 5 vakit namazın farz olduğu bu gece, eşrefi mahlukat olan insanın bir secde ile Yaratan’ına ulaşma ayrıcalığını yakaladığı zamandır. Kavuşmanın da timsali olan bu gecede, bizler de başta hasta ve ihtiyarlar olmak üzere, bizim için vatan savunmasında gözünü kırpmadan vazifesini yerine getiren güvenlik güçlerimizin mensupları ile yakında ya da uzaktaki tanıdıklarımıza telefonla da olsa ulaşalım. Hal hatır soralım ve hayır dualarını alalım. Böylelikle, millet olarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirelim. Böyle değerli bir an, inşallah insanlığın kaos ve savaş gibi sıkıntılarından kurtulup güzel günlere ulaşmasına vesile olsun. Bu kutsal zamanın, birbirimizin hayrına dua edip ibadetle huzur bulduğumuz bir gece de olmasını umuyorum. Kandilinizi kutluyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.